Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Spāņiem Deivisa kausa 1. kārtā nepalīdzēs arī Ferers un Verdasko

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Spāņiem Deivisa kausa 1. kārtā nepalīdzēs arī Ferers un Verdasko
Nikolass Almagro
Foto: Reuters/Scanpix

Jaunais Spānijas Deivisa kausa komandas kapteinis Alekss Koretha pirmdien nosaucis sastāvu, kas februārī 1. kārtā spēlēs pret Kazahstānu. Komandā bez Rafaela Nadala nebūs Davida Ferera un Fernando Verdasko.

Jau iepriekš bija zināms, ka titula īpašniecei Spānijai šogad nevarēs palīdzēt Rafaels Nadals. Izrādās, 1. kārtā, kas notiks no 10. līdz 12. februārim, spāņiem būs jāiztiek arī bez diviem citiem vadošajiem tenisistiem.

Mačos, kas notiks uz Ovjedo māla, Spānijai jāiztiek arī bez sava otrā numura Davida Ferera, kā arī 4. un 5. numura, attiecīgi Felisiano Lopesa un Fernado Verdasko. Korethas nosauktais sastāvs: Nikolass Almagro, Marsels Granoljers, Huans Karloss Ferrero un Marks Lopezs.

Bijušais ranga līderis Ferrero pēdējo reizi izlasē spēlējis 2009. gadā, bet 29 gadus vecajam M. Lopesam šī būs debija izlasē. Spānijas trešais numurs Almagro atzinis, ka iekļaušana izlasē viņam liek justies lepnam.

Spānija pret Kazahstānu, kuras sastāvā galvenās vijoles spēlē naturalizētie krievi Mihails Kukuškins un Andrejs Golubevs, līdz šim vēl nav spēlējusi.

No 1. kārtas pāriem jāizceļ Šveices un ASV duelis. Šveicieši savās mājās Friburgā telpās uz māla seguma uzņems ASV. Spēlēšanu izlasē apstiprinājis bijušais ranga līderis Rodžers Federers, kuram talkā nāks Stanislass Vavrinka, Marko Kjudinelli un Mihaels Lammers.

Amerikāņi savainotā Endija Rodika prombūtnē paļausies uz Mārdiju Fišu un Džonu Isneru. Dubultspēlēm pieteikti Maiks Braiens un Raiens Harisons. Bobs Braiens mačus Šveicē izlaidīs ģimenes pieauguma dēļ.

Deivisa kauss. Pasaules grupas 1. kārta (10.-12. februāris)

Pāris
Spānija* – Kazahstāna
Austrija – Krievija
Kanāda – Francija
Šveice – ASV
Čehija – Itālija
Serbija – Zviedrija
Japāna – Horvātija
Vācija – Argentīna

* - pirmā norādīta komanda, kuras laukumā notiks mači

Izmantotie resursi:
daviscup.com
AP