Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Jauns treneris arī Federeram - šveicietis nolīgst Edbergu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jauns treneris arī Federeram - šveicietis nolīgst Edbergu
Rodžers Federers
Foto: AP/Scanpix

Šveices visu laiku izcilākais sportists Rodžers Federers paziņojis, ka, sākot ar "Australian Open", viņa treneru komandai pievienosies cits tenisa izcilnieks zviedra Stefana Edberga personā.

17-kārtējais "Grand Slam" čempions Rodžers Federers oktobrī šķīrās no Pola Anakones, kurš viņa treneru štābā bija kopš 2010. gada jūlija. Neveiksmīgo 2013. gada sezonu šveicietis noslēdza valsts Deivisa kausa komandas kapteiņa Severina Luti vadībā, ar jauna trenera apstiprināšanu nesteidzoties.

Decembra sākumā Federers nedēļu trenējās sešu "Grand Slam" titulu īpašnieka un bijušā ranga līdera Edberga vadībā. Pēcāk abuas puses izteica apmierinātu ar sadarbību. 47 gadus vecais Edbergs zviedru medijiem izteicās, ka labprāt sadarbību turpinātu nopietnākā līmenī. Tagad tas ir noticis – Federera bērnības elks šveicieša komandai pievienosies Melburnā, kur janvāra vidū startēs sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs – "Australian Open".

Federers savu 16. sezonu profesionālajā tenisā sāks Luti vadībā. Severins Rodžera komandā ietilpst jau septiņus gadus. Plānots, ka Edbergs, sākot ar "Australian Open", ar Federeru kopā turnīros būs vismaz 10 nedēļas. Edbergam tā būs debija trenera lomā. Federers 2013. gadā uzvarēja tikai vienā turnīrā (Hallē uz zāliena), sasniedza 45-17 bilanci un rangā pirmo reizi kopš 2003. gada pameta Top 5. Federers pašreiz atrodas 6. vietā un sezonu sāks Brisbenā.

Federers ir kārtējais elites tenisists, kurš ticis pie jauna trenera. Kā zināms, Novaks Džokovičs strādā ar Borisu Bekeru. Endijs Marejs jau ilgāku laiku ir Bekera un Edberga cīņubriedra Ivana Lendla uzraudzībā. Pēc 15 gadu sadarbības no sava pirmā trenera Havjēra Pilesa šķīries Davids Ferers, kuru tagad trenē Hosē Alturs. Tāpat jauna komanda ir Žo-Vilfrīdam Tsongam, francūzis austrālieti Rodžeru Rašīdu nomainījis ar saviem tautiešiem Nikolā Eskudē un Tjerī Aščioni.

Nadal, tava kārta!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-27 21:33, pirms 11 gadiem
Jup, Makenrojam Gulbis jātrennē pamācīs kā vēl savādāk raketes lauzt un tiesnešus par lohiem saukāt!

     [+] [-]

, 2013-12-28 10:27, pirms 11 gadiem
Superīga ziņa! Kad pamanīju twitter ierakstu likās jau, ka tas būs vien laika jautājums!