Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Eksperts: "Neviens nav spēlējis tik labu tenisu kā Sinners un Alkarass labākajā formā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Eksperts: "Neviens nav spēlējis tik labu tenisu kā Sinners un Alkarass labākajā formā"
Karloss Alkarass un Janniks Sinners. Foto: ATP Tour

Zviedrijas tenisa eksperts Matss Vilanders uzskata, ka lielais trijnieks - Novaks Džokovičs (Serbija), Rafaels Nadals (Spānija), Rodžers Federers (Šveice) - nekad nav spēlējuši tik labu tenisu kā itālietis Janniks Sinners un spānis Karloss Alkarass, kad viņi rāda optimālo sniegumu.

Kā jau ziņots, Pekinas "ATP 500" finālā Alkarass pārspēja Sinneru - 6:7, 6:4, 7:6. Tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība bija 55-59 pret 31-46.

"Kad Janniks Sinners un Karloss Alkarass ir savā labākajā formā, nekad neviens nav spēlējis labāku tenisu," norāda Matss Vilanders, kurš ir sajūsmā par aizvadīto finālu. "Alkarass un Sinners sarīkoja tik lielisku, izklaidējošu šovu. Manuprāt, tie bija visu laiku labākie tenisa notikumi. Tas notiek katru reizi, kad viņi spēlē. Viņi rada spriedzi un izklaidi. Redzams, ka spēle var ievirzīties jebkurā virzienā. Jebkurš var uzvarēt, viņi nebaidās viens no otra. Viņu mačos tāpat kā jebkurā citā tenisa spēlē ir tempa izmaiņas, taču tās nav tik ilgas. Tās ilgst ne vairāk kā piecas vai desmit minūtes, un tad otrs puisis atgriežas, kaut ko dara un atkal ir virsotnē."

Alkarasa un Sinera sāncensība starp iezīmē jaunu un aizraujošu ēru šajā sporta veidā, kurā tik ilgi dominēja Rodžers Federers, Rafaels Nadals un Novaks Džokovičs. Lielajam trijniekam ir 20+22+24 "Grand Slam" tituli, savukārt 23 gadīgajam Sinneram un 21 gadīgajam Alkarasam ir attiecīgi 2+4 "Grand Slam" tituli.

"Līmeņa ziņā viņi seko lielā trijnieka pēdās," uzskata Vilanders, kurš ir septiņkārtējais "Grand Slam" vienspēļu čempions (1982, 1983, 1984, 1985, 1988, 1988, 1988). "Ceru, ka Rodžers, Novaks un Rafa neklausās, bet līmeņa ziņā, kad Sinners un Alkarass rāda savu labāko sniegumu, nekad neviens nav spēlējis labāku tenisu." Viņaprāt, šie divi jaunās paaudzes spēlētāji ar tenisa bumbu dara daudzveidīgākas, sarežģītākas un grūtākas lietas.

Izmantotie resursi:
Eurosport / tennis365.com

     [+] [-]

, 00:50, pirms stundas
Nu nez, ja šie vēl pavisam nesen pre "vecmeistariem" mocījās, tad kāds būtu pret viņiem, kad šie bija briedumā? Man kaut kā šķiet, ka ar Ferero un Mareju cīnītos par pasaules 4.raķeti.