Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Klijstersai viegla uzvara pār Jankoviču

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Klijstersai viegla uzvara pār Jankoviču
Kima Klijstersa
Foto: Reuters/Scanpix

Ar uzvaru WTA sezonas noslēguma turnīru Dohā (Katara) iesākusi šī gada „US Open” čempione, beļģiete Kima Klijstersa, kura ar 6:2, 6:3 apspēlēja apslimušo serbieti Jeļenu Jankoviču. Vietu pusfinālā beļģietei gan vēl būs jāizcīna mačos ar krievieti Veru Zvonarjovu un baltkrievieti Viktoriju Azarenku.

Kā pēdējā „WTA Championships” turnīrā šodien iesaistījās beļģiete Kima Klijstersa. Viņa ir vienīgā no šī gada turnīra dalībniecēm, kurai pirms tam izdevies uzvarēt sezonas noslēguma sacensībās (2002. un 2003. gadā). Klijstersas pretiniece šodien bija serbiete Jeļena Jankoviča, kurai vakar pirmajā spēlē nebija izdevies izrādīt sīvu pretestību krievietei Verai Zvonarjovai (3:6, 0:6). Pirms šodienas mačā serbiete atzina, ka jūtas labāk nekā vakar, tomēr joprojām ir nevesela, tāpēc bukmeikeru prognozes nepārsteidza – Klijstersa bija pārliecinoša cīņas favorīte, kaut arī viņa nebija spēlējusi kopš „US Open” fināla.

Jau mača pirmais geims parādīja, ka pavisam gatava īstai cīņai Jankoviča nav – vairākas kļūdas un Klijstersa uzreiz tika pie breika. Nākamajos geimos serbiete nospēlēja nedaudz labāk, taču iespējas panākt izlīdzinājumu viņai nebija. Pēc tam beļģietei izdevās uzvarēt vēl trīs geimus pēc kārtas, un pirmais sets bija galā pēc nepilnas pusstundas cīņas – 6:2.

Otrajā setā Jankoviča spēja izrādīt vēl lielāku pretestību, vairakkārt atspēlējoties no sev nelabvēlīgām situācijām, tomēr piektajā geimā viņai nācās zaudēt savas serves geimu un vadību – 2:3. Mirkli vēlāk serbietei bija pirmās iespējas lauzt Klijstersas servi, tomēr beļģiete lieki paildzināt spēli nevēlējās. Ilgi nebija jāgaida arī līdz mačbumbām - pirmās bija jau pie rezultāta 5:3 un Jankovičas serves. Pirmās divas serbiete atspēlēja, bet pie trešās pieļāva dubultkļūdu. Mača galarezultāts 6:2, 6:3 – Klijstersai pārliecinoša uzvara, pat neskatoties uz 10 dubultkļūdām servējot.

Zaudējums serbietei ļāvis saglabāt tikai ļoti teorētiskas izredzes tikt pusfinālā – pašai jāsagrauj Viktorija Azarenka un jācer, ka Klijstersa zaudēs gan Azarenkai, gan Zvonarjovai. Nākamās cīņas Baltajā grupā jau rīt.

Baltā grupa

SpēleRezultāts
(2) Vera Zvonarjova – (6) Jeļena Jankoviča6:3 6:0
(2) Vera Zvonorjova – (8) Viktorija Azarenka7:6(4) 6:4
(3) Kima Klijstersa – (6) Jeļena Jankoviča6:2 6:3
(2) Vera Zvonarjova – (3) Kima Klijstersa-
(3) Kima Klijstersa – (8) Viktorija Azarenka-
(6) Jeļena Jankoviča – (8) Viktorija Azarenka-

Tabula

VTenisisteUZSeti
1.Vera Zvonarjova204:0
2.Kima Klijstersa102:0
3.Viktorija Azarenka010:2
4.Jeļena Jankoviča020:4

Izmantotie resursi:
WTA | Women's Tennis News, Tournaments,...