Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Klijstersa kā pirmā Dohas finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Klijstersa kā pirmā Dohas finālā
Kima Klijstersa
Foto: AFP/Scanpix

WTA sezonas noslēguma turnīrā „WTA Championships” Dohā noskaidrota pirmā fināliste. Tā būs beļģiete Kima Klijstersa, kura pusfināla mačā ar 7:6(3), 6:1 apspēlēja austrālieti Samantu Stosuru. WTA sezonas noslēguma turnīros Klijstersa līdz šim uzvarējusi divas reizes (2002. un 2003. gadā).

Pirmo finālisti šodien Dohā bija jānoskaidro beļģietes Kimas Klijstersas un austrālietes Samantas Stosuras cīņā. Abas tenisistes šogad turnīrā bija izcīnījušas pa divām uzvarām, bet Stosurai tas bija devis pirmo vietu sarkanbrūnajā grupā, kamēr Klijstersai otro Baltajā grupā. Beļģietes vakardienas zaudējums krievietei Verai Zvonarjovai gan varēja būt ar nelielu nodomu, jo Stosuru viņa bija apspēlējusi visās četrās tikšanās reizēs. Pirms šodienas spēles beļģietei atgadījās misēklis – viņa iekļuva autoavārijā, tomēr intervijā atklāja, ka savainojumus šajā negadījumā nav guvusi.

Mača sākums gan labāks padevās Stosurai. Atspēlējusi divas breikbumbas viņa uzvarēja savu serves geimu, bet pēc tam arī lauza Klijstersa servi. Arī trešajā geimā austrāliete izmantoja Klijsteras kļūdas, tiekot priekšā jau ar 3:0, tomēr ar šādu pārsvaru nepietika, lai uzvarētu setā. Beļģiete pēc pauzes samazināja kļūdu skaitu un panāca izlīdzinājumu. Nākamie geimi noslēdzās ar servētāju uzvaru, kaut gan pie 5:4 Stosurai bija viena setbumba. Taibreika sākumā Austrālijas tenisistei izdevās iekrāt 3:1 pārsvaru, taču Klijstersa atbildēja ar sešām uzvarētām izspēlēm pēc kārtas, dodot triumfu ar 7:6(3).

Otrā seta sākums krietni labāks jau bija beļģietei – ātrs breiks un 3:0 vadība. Atspēlēties no šādas pozīcijas nebija Stosuras spēkos, turklāt sestajā geimā viņa vēlreiz zaudēja savu servi. Ar to arī mačs bija praktiski galā – Klijstersa bez lielām problēmām izservēja maču, sasniedzot trešo „WTA Championships” finālu karjerā. Abās iepriekšējās reizēs (2002. un 2003. gadā) viņa ir uzvarējusi, vai tas izdosies arī rīt? Pagaidām spriest pāragri, jo vēl nav zināma viņas pretiniece. To noskaidros vēl šovakar Karolīnas Vozņacki un Veras Zvonarjovas cīņā.

Izmantotie resursi:
WTA | Women's Tennis News, Tournaments,...

  -2 [+] [-]

, 2010-10-30 22:14, pirms 13 gadiem
nav kliisteri sadzeerusies ?

     [+] [-]

, 2010-10-31 07:05, pirms 13 gadiem
beiziiters rakstīja: nav kliisteri sadzeerusies ?
Ne visiem klīsteris TĀ garšo, kā tev, gudriniek!