Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bukarestē uzvar Montanjess

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bukarestē uzvar Montanjess
Alberts Montanjess
Foto: AFP

Bukarestes ATP ''World Tour 250'' vienspēļu turnīrā šodien par čempionu kļuva spānis Alberts Montajess, kurš divos taibreikos ar 7:2, 8:6 pārspēja argentīnieti Huanu Monako. Montanjesam šis ir karjeras trešais vienspēļu tituls.

Pēdējos divus gadus Bukarestē nepārspēts bija francūzis Žils Simons, kurš šogad Rumānijas galvaspilsētā notiekošo turnīru ar savu klātbūtni nepagodināja. Tikmēr finālu sasniedza ar 3. numuru izliktais argentīnietis Huans Monako (ATP 37.) un ar piekto numuru izliktais spānis Aleberts Montanjess (53.). Abi līdz šim bija savā starpā spēlējuši vienreiz – pirms trīs gadiem Vinja del Marā (Čīle) divos setos ar 6:4, 6:2 uzvarēja spānis.

Spēles pirmajā setā pārliecinošāks bija Montanjess, kurš 8. geimā neizmantoja vienu breikbumbu, bet vēlāk pārliecinoši uzvarēja taibreikā ar 7:2. Otrā seta otrajā geimā Monako tika pie breika. Argentīnietis tuvojās uzvarai otrajā setā un pie 5:3, servējot Montanjesam, Monako ieguva divas setbumbas, no kurām nevienu nespēja izmanot, taču viņam vēl bija iespēja ar savu servi nodrošināt uzvaru setā, taču nekā – spānis atspēlējās – 5:5. Pie 6:5 Monako bija vēl divas setbumbas, taču abas ''aizgāja'' nepiespiesto kļūdu rezultātā. Arī otrajā setā viss izšķīrās taibreikā. Šoreiz tas norisinājās saspringtāk. Vispirms vadībā ar minibreiku bija spānis, pēc tam pārsvars Monako. Pie 5:5 dažus milimetrus ārpus sānu līnijas aizsita Montanjess, un Monako ieguva jau piekto setbumbu, šoreiz pie savas serves. Tad sekoja divas kļūdas, sitot ar labo, un mačbumbu ieguva Montanjess, kurš jau ar pirmo piegājienu pabeidza spēli – 7:6(2), 7:6(6).

28 gadus vecajam Montanjesam šis ir karjeras trešais ATP vienspēļu tituls, no kuriem otrais šogad. Maijā viņš uzvarēja Eštorilā. Par uzvaru Bukarestē spānis tiks pie 250 ranga punktiem un 71 700 eiro prēmijas, bet Monako iegūs 150 punktus un 37 700 eiro.

Interesanti, ka 2001.gadā Montanjess spēlēja Bukarestes finālā, bet toreiz divos taibreikos piekāpās marokānim Junesam El Ajanui. Bet Monako nespēj tikt pāri melnajai joslai. Šis viņam ir jau trešais zaudētais fināls šogad. Pirms šodienas viņš paklupa finālā arī februārī Buenosairesā (zaudēja Tomijam Robredo) un jūlijā Bostadē (Robinam Soderlingam).

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com