Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Montanjess apspēlē Bleiku Eštorilas finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Montanjess apspēlē Bleiku Eštorilas finālā
Alberts Montanjess
Foto: AFP

Ar Spānijas tenisista Alberta Montanjesa uzvaru šodien noslēdzies "Estoril Open" ATP turnīrs, kas norisinājās Portugālē. Saspringtā finālspēlē viņam izdevās atspēlēt divas mačbumbas un ar 5:7, 7:6(6), 6:0 pieveikt amerikāni Džeimsu Bleiku.

Šodien Eštorilā notika ne vien finālspēles, bet nācās pabeigt arī vienu no pusfināliem, kas vakar tika pārtraukts tumsas dēļ. Tajā tikās Nikolajs Davidenko un Džeimss Bleiks. Spēle vakar tika pārtraukta pie rezultāta 7:6(3), 2:4 Davidenko labā. No otrā seta deficīta Krievijas tenisists prata atspēlēties un atkal seta uzvarētājs izšķīrās taibreikā. Uzvaru ar 7:2 izcīnīja Bleiks, galvenokārt pateicoties Davidenko kļūdām. Izšķirošajā setā Bleiks izrādījās sekmīgāks un izvairījās no nepiespiestajām kļūdām, septīto reizi karjerā pārspējot Davidenko – 6:7(3), 7:6(3), 6:2.

Finālā Bleika pretinieks bija spānis Alberts Montanjess, kurš finālu sasniedza jau vakar, pārspējot Polu Kapdevilu no Čīles. Līdz šim pret Bleiku Montanjess vēl nebija spēlējis, bet abu panākumi līdz šim ATP turnīros bija atšķirīgi – Bleikam līdz šai dienai bija jau 10 titulu, kamēr Montanjesam tikai viens. Taisnības labad gan jāpiemin, ka Motanjess savu vienīgo titulu bija izcīnījis uz sarkanā Eiropas māla, kamēr Bleikam uz šāda seguma vēl nekad nebija izdevies uzvarēt turnīru.

Bukmeikeri finālā īstu favorītu nespēja noteikt, un to vairāk vai mazāk apliecināja arī spēle. Pirmajā setā abi tenisisti bija pietiekami pārliecinoši pie savas serves, ātri uzvarot geimos. Abiem gan bija pa divām breikbumbām, taču atšķirība bija apstāklī, ka Montanjess tās neizmantoja, bet Bleiks gan. Pie 6:5 un spāņa serves amerikānis izmantoja otro setbumbu, nokļūstot vairs tikai viena uzvarēta seta attālumā no titula – 7:5. Otrajā setā spēle bez breikiem ritēja līdz septītajam geimam, kad vadībā beidzot tika Montanjess, tomēr jau nākamajā geimā Bleiks atkal izlīdzināja rezultātu. Līdzīgi aizritēja arī nākamais geims, kurā amerikānis tomēr spēja nosargāt vadību, bet jau pēc brīža viņam bija divas mačbumbas pie Montanjesa serves. Nevienu no tām Bleiks neizmantoja, ļaujot spānim vēl cerēt uz titulu. Seta uzvarētāju izšķīra taibreiks, kurā cīņa ritēja punkts punktā. Divu punktu pārsvaru nevienam no tenisistiem neizdevās iegūt līdz pat uzvarētāja noteikšanai, kad ar otro setbumbu triumfēja Montanjess – 8:6.

Izšķirošajā setā Bleiks bija gan morāli, gan fiziski iztukšots un nespēja uzvarēt pat ne goda geimu, un pēc kārtējās amerikāņa kļūdas Montanjess varēja krist zemē un līksmot – karjeras otrais ATP tituls izcīnīts. Līdzās uzvarētāja balvai spānis tika arī pie 250 reitinga punktiem un 71 700 eiro prēmijas, bet Bleikam joprojām jāsamierinās ar to, ka nav izcīnīts ne tituls uz Eiropas sarkanā māla. Par finālu Eštorilā amerikānis nopelnīja 150 reitinga punktus un 37 700 eiro.

Dubultspēļu turnīrā čempionu godu izcīnīja amerikāņi Eriks Batoraks un Skots Lipskis, kuri finālspēlē samērā viegli ar 6:3, 6:4 uzveica čeha Martina Damma un zviedra Roberta Lindštedta duetu.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com