Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Del Potro trešo reizi kvalificējas Londonai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Potro trešo reizi kvalificējas Londonai
Huans Martins Del Potro
Foto: Reuters/Scanpix

Argentīnas labākais tenisists Huans Martins Del Potro ceturtdien kļuva par sesto tenisistu, kurš kvalificējies sezonas finālturnīram "ATP World Tour Finals", kas no 5. līdz 12. novembrim notiks Londonā.

Del Potro kvalificēšanās Londonai jau ceturtdien bija iespējama, pateicoties Rafaela Nadala paziņojumam par nespēlēšanu sezonas noslēguma turnīrā un argentīnieša ceturtdaļfināla sasniegšanai Bāzelē, kur šonedēļ notiek 500. sērijas turnīrs.

Del Potro "ATP World Tour Finals" spēlēs trešo reizi, līdz šim labāko rezultātu sasniedzot 2009. gadā, kad turnīrs pirmo reizi notika "O2" arēnā Londonā. Toreiz Del Potro aizkļuva līdz finālam, kurā piekāpās Nikolajam Davidenko, krievu tenisista sniegumu vēlāk nodēvējot par "PlayStation" cienīgu.

Ranga 8. vietā esošai Del Potro šogad uzvarējis trīs turnīros – Marseļā, Eštorilā un Vīnē. Spēlēšana Londonā viņam esot īpaša: "Man nokļūšana Londonā ir kā dāvana par šogad paveikto. Piedalīties šajā turnīrā man nozīmē ļoti daudz, jo tur spēlēs tikai astoņi gada labākie tenisisti. Varbūt man būs iespēja sasniegt vēl vienu finālu."

Bez Del Potro Londonā vēl spēlēs arī Novaks Džokovičs, Rodžers Federers, Endijs Marejs, Davids Ferers un Tomašs Berdihs. Reālākie kandidāti uz atlikušajām divām vietām ir Žo-Vilfrīds Tsonga un Janko Tipsarevičs, bet mazākas iespējas ir Nikolasam Almagro un Rišāram Gaskē.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  +2 [+] [-]

, 2012-10-26 09:19, pirms 12 gadiem
Tas jau bija gaidāms, bet vienalga - ļoti priecājos!