Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Golubevs Hamburgā izcīna pirmo ATP titulu karjerā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Golubevs Hamburgā izcīna pirmo ATP titulu karjerā
Andrejs Golubevs
Foto: AFP/Scanpix

Ar Kazahstānas tenisista Andreja Golubeva uzvaru šodien Vācijas pilsētā Hamburgā noslēdzies ATP Tour 500 sērijas vienspēļu turnīrs. Sacensību finālā viņš ar 6:3, 7:5 prata apspēlēt rangā krietni augstāk esošo austrieti Jirgenu Melceru. 23 gadus vecajam sportistam šis ir pirmais ATP tituls karjerā.

Vācijas pilsētā Hamburgā šonedēļ norisinājās ATP Tour 500 sērijas tenisa turnīrs. Tā dalībnieku sastāvs bija pietiekami spēcīgs, zinot to, ka cīņas notiek uz māla seguma un lielākā daļa tenisistu jau domā par hardcourt sezonu ASV. Favorītiem šajā turnīrā gan neklājās pārlieku labi – jau pirmajās kārtās zaudēja vairāki izliktie tenisisti. Šodienas finālu sasniedza austrietis Jirgens Melcers (ATP 15.), kurš bija šo sacensību trešās raketes godā, un Kazahstānas pārstāvis Andrejs Golubevs, kuram ATP rangā tikai 82. vieta. Abi tenisisti turnīra gaitā nebija zaudējuši ne seta, bet spēcīgākus sāncenšus bija padevies uzvarēt Golubevam (ieskaitot arī šo sacensību pirmo numuru un pērnā gada čempionu Nikolaju Davidenko). Bukmeikeru prognozēs favorīta loma gan bija atvēlēta pieredzējušākajam Melceram – viņam šis bija jau devītais ATP fināls karjerā, kamēr Golubevam tikai otrais.

Spēles sākums abiem tenisistiem izdevās pārliecinošs pie savas serves. Sāncenšiem daudz iespējas netika dotas un rezultāts auga līdzīgi. Pavērsiens pirmajā setā iznāca astotajā geimā, kad pie Melcera serves un 30:30 Golubevam divas reizes izdevās fantastiski uzņemt austrieša servi – 5:3. Drīz viens Golubevs tika pie trijām mačbumbām (40:0), taču uzvarēt setu viņam izdevās tikai ar ceturto mēģinājumu. Otrā seta sākumā apņēmīgāk sāka spēlēt arī Melcers, kaut arī viņam pirmajām bija jāatspēlē breikbumba (pie 2:2). Ticis priekšā ar 3:2, Melcers tika pie piecām breika iespējām, tomēr ikreiz Kazahstānas pārstāvis nepieļāva breiku. Tuvojoties seta izskaņai jau šķita, ka būs jāspēlē taibreiks, tomēr līdz tam netika. 11. geimā Melcers pieļāva vairākas kļūdas pēc kārtas, nokļuva iedzinējos ar 0:40 pie savas serves un izglābties nespēja. Seta 12. geimu Golubevs gan iesāka ar 0:30, tomēr četras uzvarētas izspēles pēc kārtas 23 gadus vecajam tenisistam ļāva līksmot – 6:3, 7:5 un pirmais ATP tituls karjerā.

Uzvara Golubevam ļāva nopelnīt prāvu reitinga punktu skaitu (500), kā arī 228 000 eiro prēmiju. Tikmēr Melcera kontā 300 reitinga punkti un 104 000 eiro.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

     [+] [-]

, 2010-07-25 17:06, pirms 14 gadiem
No 82 vietas uz kaadu 35 vietu...