Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Lielais četrinieks iesoļo ceturtdaļfinālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lielais četrinieks iesoļo ceturtdaļfinālā
Rodžers Federers
Foto: AFP

Sinsinati ATP „Masters Series” tenisa turnīrā aizvadītajā naktī noskaidroti ceturtdaļfinālu dalībnieki. To vidū būs arī visi četri ATP ranga līderiem, no kuriem visgrūtākā spēle vakar bija Rodžeram Federeram – Davids Ferers pārspēts tikai trijos setos (3:6, 6:3, 6:4).

Pirms nedēļas Monreālas turnīrā ceturtdaļfinālā iekļuva visi astoņi labākie planētas tenisisti, bet šonedēļ šāda iespēja pazuda jau pašā turnīra sākumā, kad dalību no sacensībām atsauca argentīnietis Huans Martins Del Potro. Arī Endijam Rodikam, Žo Vilfrīdam Tsongam un Nikolajam Davidenko līdz labāko astotniekam tikt neizdevās, kamēr labāko četrinieks tur spēlēs.

Kā pirmais tajā iekļuva Rodžers Federers, tomēr papūlēties viņam vajadzēja visvairāk. Mačā pret spāni Davidu Fereru ATP ranga līderis zaudēja ne vien pirmo setu, bet atradās iedzinējos arī trešajā (1:3), tomēr prata vērst visu par labu sev. „Bija ļoti grūta spēle un esmu priecīgs, ka tiku pie panākuma. Joprojām reizēm pieņemu nepareizus lēmumus kortā, vajadzētu būt vairāk agresīvam. Mēģināšu to darīt rīt”, sacīja Federers, kuram šovakar ir iespēja izcīnīt 200. uzvaru ATP „Masters Series” turnīros. Viņa pretinieks būs austrālietis Leitons Hjūits, kurš trijos setos pārspēja amerikāni Semu Kveriju. Lai arī karjeras sākumā Hjūits vairākas reizes pieveica Federeru, tomēr kopš 2003. gada šveicietim ir zaudējis 12 spēles pēc kārtas.

Krietni vieglāk labāko astotnieku sasniedza skots Endijs Marejs, kurš ir iespējamais Federera pretinieks pusfinālā. Viņš ar 6:4, 6:1 uzvarēja čehu Radeku Stepaneku, pierādot, ka ir gatavs aizstāvēt pērn Sinsinati iegūto titulu. Mareja nākamais pretinieks būs francūzis Žuljens Beneto, kurš sekmīgi izmantojis sev doto iespēju. Pamatturnīrā viņš iekļuva tikai pēc tam, kad dalību atsauca Huans Martins Del Potro, bet nu guvis divas uzvaras. Viņa izredzes pret Mareju gan nešķiet pārāk lielas.

Spānis Rafaels Nadals divos setos uzveica francūzi Polu Anrī Matjē – 7:5, 6:2. Pašā spēles sākumā Matjē gan pabija priekšā, taču spēles turpinājumā jau dominēja Nadals. „Maču iesāku slikti”, paškritisks bija Nadals. „Tomēr pēc tam mazliet pamainīju taktiku, iespēlējos un otrais sets jau bija augstā līmenī. Man prieks, ka tiku pie vēl vienas spēles, kas ļaus uzlabot formu”. Nadala nākamais pretinieks būs čehs Tomass Berdihs, kuram spānis zaudējis trīs no četriem savstarpējiem mačiem uz hard seguma. Pēdējo ceturtdaļfināla pāri veidos serbs Novaks Džokovičs un francūzis Žils Simons. Džokovičs divos setos uzveica citu Francijas pārstāvi Žeremī Šardī, bet Simonam izdevās salauzt Nikolaja Davidenko pretestību trijos setos.

”Western & Southern Financial Group Masters”, Sinsinati (ASV)

3. kārtas spēles
(1) Roger Federer – David Ferrer 3:6, 6:3, 6:4
(2) Rafael Nadal – Paul-Henri Mathieu 7:5, 6:2
(3) Andy Murray – (16) Radek Stepanek 6:4. 6:1
(4) Novak Djokovic – Jeremy Chardy 7:5, 6:3
(9) Gilles Simon – (8) Nikolay Davydenko 6:7(6), 6:4, 6:4
Julien Benneteau – Guillermo Garcia-Lopez 4:6, 6:4, 7:6(4)
Lleyton Hewitt – Sam Querrey 6:1, 2:6, 6:3
Tomas Berdych – Chris Guccione 6:4, 6:3

Ceturtdaļfinālu spēles

Spēlētāju pārisExpekt.com ekspertu prognoze
(1) Roger Federer – Lleyton Hewitt1.15-4.92
(2) Rafael Nadal – Tomas Berdych1.28-3.46
(3) Andy Murray – Julien Benneteau1.02-11.50
(4) Novak Djokovic – (9) Gilles Simon1.32-3.22

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  -1 [+] [-]

, 2009-08-21 10:54, pirms 15 gadiem
Rodžeram būs visgrūtākais uzdevums ja tiks 1/2 finālā bet tas arī tad ja Marejs tiks 1/2 finālā
ceru uz skaistu finālu Roger vs Rafa

  +3 [+] [-]

, 2009-08-21 11:37, pirms 15 gadiem
Winston rakstīja: Rodžeram būs visgrūtākais uzdevums ja tiks 1/2 finālā bet tas arī tad ja Marejs tiks 1/2 finālā
ceru uz skaistu finālu Roger vs Rafa
kas tad tur ko Murejam netikt,buus labi ja pretinieks uzvarees dazhus geimus....