Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Deivisa kauss 2013: spāņi sāks pret Kanādu, čehi – Šveici

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Deivisa kauss 2013: spāņi sāks pret Kanādu, čehi – Šveici
2011.gada Deivisa kausa čempioni - Spānijas komanda
Foto: daviscup.com

Šodien Londonā notikusi 2013. gada Deivisa kausa izcīņas izloze, kurā lielāka daļa komandu uzzinājusi savus nākamā gada pretiniekus. Tā Pasaules grupā šī gada finālisti spāņi un čehi pretiniekos ieguvuši attiecīgi Kanādas un Šveices izlases.

Deivisa kausa izcīņā 2012.gadā atlikušas vien dažas cīņas, galvenā no tām Pasaules grupas fināls starp Spānijas un Čehijas komandām. Tas norisināsies no 16. līdz 18.novembrim Čehijā (precīza norises vieta un segums gan vēl tiks precizēti). Bet jau šodien Londonā norisinājās 2013.gada turnīra izloze.

Lielākā interese, protams, pievērsta Pasaules grupai – tieši šīs 16 komandas cīnās par galveno sacensību trofeju. Abas šī gada finālistes tika izliktas ar 1. un 2.numuru, kas nozīmē, ka arī jaunajā sezonā abu ceļi var krustoties tikai finālā. Spāņiem nākamā gada turnīrs būs jāsāk ar cīņu viesos pret Kanādu, bet čehus arī viesos gaidīs nopietns pārbaudījums pret Šveices izlasi. Citos dueļos Itālija uzņems Horvātiju, Beļģija – Serbiju, ASV – Brazīliju, Francija – Izraēlu, Argentīna – Vāciju, bet Kazahstāna savā laukumā tiksies ar Austriju.

1.kārtas cīņas Pasaules grupā jau pavisam ātri – no 1. līdz 3. februārim. Ceturtdaļfinālus izspēlēs no 5. līdz 7. aprīlim, pusfinālus no 13. līdz 15. septembrim, bet fināls nākamgad gaidāms no 15. līdz 17. novembrim.

Izloze notika arī Eiropas Āfrikas zonas 1.grupā, līdz kurai šogad neizdevās aizsniegties Latvijas komandai. Mūsu pāridarītāji ukraiņi pirmajā kārtā pretiniekos ieguva Slovākijas izlasi. šajā grupā pēc 20 gadu pārtraukuma spēlēs arī Krievijas izlase, kuriem 1.kārta brīva, bet 2. pretiniekos Lielbritānijas izlase (arī viņiem 1.kārta brīva). Šī dueļa uzvarētājs tiks uz pārspēlēm par Pasaules grupu, bet zaudētājiem būs jācīnās par palikšanu 1.grupā.

Jau ziņojām, ka Latvijas komanda savus pretiniekus Eiropas Āfrikas zonas 2.grupā uzzinās tikai oktobra beigās, kad tiks noskaidrota pēdējā šīs grupas komanda – Somija vai Dānija.

Izmantotie resursi:
daviscup.com