Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Berdihs uzvar Čiliču, Čehijai 2:0

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Berdihs uzvar Čiliču, Čehijai 2:0
Tomass Berdihs
Foto: AFP

Platu soli Deivisa kausa pasaules grupas fināla virzienā spērusi Čehijas izlase. Radeka Štpepaneka panākumam pret Ivo Karloviču otro uzvaru pievienojis Tomass Berdihs, kurš piecos setos ar 6:3, 6:3, 3:6, 4:6, 6:3 tika galā ar Marinu Čiliču.

Pēc dienas pirmās spēles, kurā Radeks Štepaneks nepilnu sešu stundu maratonā piecos setos (piektajā 16:14) pieveica Ivo Karloviču kortā vēlāk nekā cerēts devās nesenā ''US Open'' ceturtdaļfinālists Marins Čiličs (ATP 15.) un Tomass Berdihs (18.). Abiem tā bija pirmā tikšanās. Pēc pirmās spēles daļa skatītāju bija devusies mājās, taču palikušie tik un tā spēja radīt pamatīgu troksni.

Pirmais servēja Čiličs un pirmajā geimā nospēlēja nervozi, garajās izspēlēs dominēja Berdihs, kurš tika pie divām breikbumbām, horvāts abas novērsa. Septītajā geimā, rezultātam esot 3:3, Čiličs no 40:15 deva Berdiham vēl vienu iespēju, un šoreiz čehs nospēlēja precīzāk, laužot Čiliča servi – 4:3. Atspēlēties šajā setā Čiličam nebija lemts, bet uzvarēt vēl kādā geimā viņam arī nebija pa spēkam. Pie 3:5 horvāts daudz sasita ārā ar labo roku, un otro reizi zaudēja geimu pie savas serves – 6:3 pirmais sets Berdiham.

Spēles ritējumā nekas būtiski nemainījās arī otrajā setā. Čiličs otrajā geimā pie savas serves pasēja 40:0 pārsvaru, atkal nespējot novaldīt savu forehand un pārforsējot ar sitieniem. Ieguvis breiku, Berdihs ne mirkli nedomāja par atslābināšanos un pārliecinoši līdz uzvarošām beigām noveda arī otro setu – 6:3. Horvāts vēl joprojām nebija ticis pie breikbumbas.

Trešajā setā Čiličs beidzot bija sācis spēlēt pārliecinošāk pie savas serves, bet, servējot Berdiham, nopietnus draudus izdarīt nespēja. Līdz 8.geimam. Tajā horvāts labi darbojās izspēlēs, iegūstot trīs breikbumbas. Pirmās divas čehs novērsa pēc pretinieka kļūdām, bet trešo nespēja, pats pieļaujot nepiespiesto kļūdu, aizsitot garām pēc kārtējās garās izspēlēs – 5:3 Čiličam. Marins pēc tam bez stresa izservēja savu serves geimu un trešo setu uzvarēja ar 6:3.

Ceturto setu labāk sāka Berdihs, kuram otrajā geimā bija divas breika iespējas, taču Čiličs abas novērsa – vienu, pateicoties spēcīgam sitienam stūrī, bet otru – Berdiha drausmīgai kļūdai. Bet pēc tam čehs pie savas serves pie 30:30 pārsita pāri gala līnijai, kam sekoja dubultkļūda un breiks Čiličam – 2:1. Berdihs atspēlējās 6. geimā, liekot lietā savu šīs spēles efektīvāko sitienu – bekhendu pa līniju – 3:3. Strīdīgs moments notika 9. geimā. Čiličs ieguva trīs breikbumbas. Pirmo Berdihs atspēlēja. Pēc tam pirmo servi trāpīja tīklā, bet otrās serves izpildīšanas brīdī horvātu līdzjutēji tribīnes uztaisīja troksni, kas čehu ''izsita no sliedēm'' – dubultkļūda, un 5:4 pārsvars Čiličam. Atspēlējis vienu breikbumbu, Čiličs uzvarēja otro setu pēc kārtas – 6:4.

Arī otrajā Horvātijas – Čehijas komandu spēlē viss izšķīrās piektajā setā. Lūzuma punkts notika sestajā geimā, kad Berdihs ar teicamu serves uzņemšanu sev izkārtoja divas breikbumbas. Pēc tam vēlreiz uzņēma Čiliča servi un geimu pabeidza savā labā ar saīsinātu sitienu pie tīkla – 4:2. Vairāk breiku šajā mačā nebija, un tas noslēdzās ar Berdiha uzvaru - 6:3, 6:3, 3:6, 4:6, 6:3. Čehiem tātad 2:0 pārsvars.

Sestdien tiks aizvadīta dubultspēle, kurā horvātus pārstāvēs Roko Karanusičs un Lovro Zovko, bet čehus – šī gada ''French Open'' un ''US Open'' čempions Lukašs Dluhijs pārī ar Janu Hajeku. Pēc visa spriežot, Štepanekam iedota atpūta pēc ilgās spēles pret Karloviču. Čehi jau ar uzvaru dubultspēlē var nodrošināt vietu finālā. Ja tas nenotiks, tad gaidīšana būs jāatliek uz svētdienas vienspēlēm, kad pēc plāna pirmie sacentīsies Čiličs ar Štepaneku, bet pēc tam Karlovičs ar Berdihu. Horvātijai uzdevums gan daudz grūtāks, bet bez sarežģītas matemātikas - jāuzvar visās atlikušajās spēlēs, citu variantu nav.

Atgādinām, ka otrajā pusfinālā pērnā gada čempione Spānija pēc piektdienas ir vadībā ar 2:0 pret Izraēlu un arī vietu finālā var nodrošināt jau sestdienas dubultspēlē.

Deivisa kauss. Pasaules grupa.

Horvātija – Čehija 0:2
Ivo Karlovičs – Radeks Štepaneks 7:6(5), 6:7(5), 6:7(6), 7:6(2) 14:16
Marins Čiličs – Tomass Berdihs 3:6, 3:6, 6:3, 6:4, 3:6

Izmantotie resursi:
daviscup.com

  +2 [+] [-]

, 2009-09-19 01:41, pirms 15 gadiem
Aizraujošas spēles šiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja