Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Abos Deivisa kausa pusfinālos neizšķirts

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Abos Deivisa kausa pusfinālos neizšķirts
Bernards Tomiks
Foto: Reuters/Scanpix

Deivisa kausa finālistes uzzināsim tikai svētdien, jo abos pusfināla mačos pēc pirmās dienas ir neizšķirts rezultāta 1-1.

Lielbritānijas un Austrālijas duelī Glāzgovā abās piektdienas vienspēlēs vajadzēja būt trīs setu cīņām, taču Bernards Tomiks 3. setā izlaida 5:2 pārsvaru un nospēlēja vienu lieku setu pret Danielu Evansu – 6:3, 7:6(2), 6:7(4), 4:6. Endijs Marejs pirmajā vienspēlē atdeva tikai sešus geimus Tanasi Kokinakim – 6:3, 6:0, 6:3.

Tāda notikumu attīstība bija viegli paredzama. Skaidrs, ka milzīga nozīmē rīt būs dubultspēlei. Mājiniekiem uzvara dubultspēlē pavērs ļoti labas iespējas tikt pie panākuma arī visā mačā, zinot to, ka svētdien vienu punktu vienspēlēs gan jau nodrošinās Marejs.

Svarīgajai dubultspēlei sākotnējie pieteikti Mareja brālis Džeimijs un Dominiks Inglots, kuriem jāsacenšas ar Leitonu Hjuitu un Semu Grotu. Ja Austrālijas komandā maiņa diez vai notiks, tad britiem iespējams abu brāļu Mareju iznāciens.

Endijs piektdien daudz spēka nepatērēja, tāpēc sestdien noteikti būs gatavs spēlēt. Pats gan uzsver, ka tas nav viņa, bet gan kapteiņa lēmums. Endijs jūlijā ceturtdaļfinālā pret Franciju spēlēja gan abās vienspēlēs, gan arī kopā ar brāli dubultspēlē, pieliekot roku visu trīs punktu (3-1) gūšanā.

Arī otrajā pusfinālā, kas notiek Briselē, tenisisti sacenšas uz "hard" seguma telpās, un arī Beļģijā piektdien punkti tika sadalīti uz pusēm. Pirmajā vienspēlē Davids Gofāns trīs setos apspēlēja māla speciālistu Federiko Delboni – 7:5, 7:6(3), 6:3. Delbonis karjeras laikā uz "hard" guvis tikai sešas uzvaras, neviena no tām nav bijusi pret Top 20 spēlētājiem.

Argentīnai izlīdzinājumu panāca Leonardo Maijers, kurš uz cietā seguma prot spēlēt pat ļoti labi. Viņam četros setos panākums pār Stīvu Darsī – 7:6(5), 7:6(1), 4:6, 6:3. No visām četrām pusfinālistēm visilgāk finālu gaida Beļģija, kurai vienīgais fināls bija pirms 111 gadiem!

Deivisa kauss 2015. Pasaules grupas pusfināli

Beļģija – Argentīna, 1-1

SpēleRezultāts
Davids Gofāns – Federiko Delbonis7:5 7:6(3) 6:3
Stīvs Darsī – Leonardo Maijers6:7(5) 6:7(1) 6:4 3:6

Lielbritānija – Austrālija, 1-1

SpēleRezultāts
Endijs Marejs – Tanasi Kokinakis6:3 6:0 6:3
Daniels Evanss – Bernards Tomiks3:6 6:7(2) 7:6(4) 4:6

Pasaules grupas "play off"

MačsRez.
Brazīlija – Horvātija1-0
Dominikāna – Vācija1-1
Indija – Čehija1-1
Kolumbija – Japāna1-0
Krievija – Itālija1-1
Polija – Slovākija1-1
Šveice – Nīderlande2-0
Uzbekistāna – ASV1-1