Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ferrero apspēlē Selu, Spānija ar vienu kāju finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ferrero apspēlē Selu, Spānija ar vienu kāju finālā
Huans Karloss Ferrero
Foto: AFP

Pašreizējie Deivisa kausa čempioni spāņi ir tuvu iekļūšanai finālā. Pasaules grupas pusfinālā pret Izraēlu Spānija savās mājās Mursijā pēc piektdienas vienspēlēm ir vadībā ar 2:0. Otro panākumu spāņiem guva Huans Karloss Ferrero, kurš trīs setos ar 6:4, 6:2, 6:0 sakāva Dudi Selu.

Brīdinājuma signāli Selam izskanēja jau pirmajā geimā, kad viņš ar milzu pūlēm noturēja servi, atspēlējot septiņas breikbumbas. Piektajā geimā viņš gan bija bezspēcīgs, un Ferrero lauza viņa servi, bet pēc tam uz nulles noturēja savu un ieguva 4:2 pārsvaru.

Iespēja atspēlēties Selam bija pie 4:5, kad spānis servēja par pirmo setu. Pēc ilgas izspēles spānis šķietami trāpīja uz līnijas, taču līnijtiesnesis nosignalizēja, ka bumbiņa piezemējusies aiz līnijas, tāpat uzskatīja arī galvenā tiesnese. Breikbumbas izspēlē Selam bija labas iespējas uzbrukt pie tīkla, taču viņš nepārsita pāri bumbiņu. Pēc brīža Ferrero pabeidza setu – 6:4.

Otrā seta pirmajā geimā spānim izdevās lauzt izraēlieša servi, taču Sela nākamajā geimā ar trešo piegājienu panāca 1:1. Sela pēc noturēja savu servi un nākamajā Ferrero servēšanas reizē izniekoja četras breikbumbas, bet pēc tam vairs nespēja savākties, kļūdu skaits bija nepiedodami liels, un Ferrero, uzvarējis 11 geimus pēc kārtas, tika arī pie otrā un trešā seta – 6:2, 6:0.

Tātad spāņiem divas uzvaras pirmajās divās spēlēs un Izraēlu var glābt tikai milzīgs brīnums – izraēliešiem jāuzvar visās trijās atlikušajās spēlēs. Rīt dubultspēlē spāņus pārstāvēs Tomijs Robredo un Felisiano Lopezs, bet Izraēlu Džonatans Erlihs un Endijs Rams. Uzvarot šo maču, spāņi priekšlaicīgi var sasniegt finālu vēl pirms svētdienas divām vienspēlēm.

Deivisa kauss. Pasaules grupa.

Spānija - Izraēla 2:0
Davids Ferers - Harels Levi 6:1, 6:4, 6:3
Huans Karloss Ferrero - Dudi Sela 6:4, 6:2, 6:0

Izmantotie resursi:
daviscup.com