Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers - gada tenisists ATP vērtējumā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers - gada tenisists ATP vērtējumā
Rodžers Federers
Foto: AP/Scanpix

Tenisa Profesionāļu Asociācija (ATP) par 2009. gada labāko tenisistu nosaukusi pašreizējo ranga līderi Rodžeru Federeru. Šveicietis prestižo apbalvojumu ieguvis sesto reizi.

Aizvadītais gads 28 gadus vecajam Federeram bija īpašs. Izcīnīts iztrūkstošais ''Grand Slam'' tituls - ''French Open'', tāpat gūta uzvara arī Vimbldonā, bet pārējos divos lielajos turnīros zaudēts tikai finālā. Bez tam Federers atguva ranga pirmo pozīciju un ''Grand Slam'' titulu skaita ziņā apsteidza amerikāni Pītu Samprasu (attiecīgi 16 un 14 tituli).

Seškārtējais balvas laurēts Federers atzina: ''Aizvadītais gads bija ļoti veiksmīgs un īpašs, jo bez sasniegumiem kortā, tas bija lielisks arī privātajā dzīvē - ģimenes pieaugums ar dvīnēm. Būt atzītam labākajam kolēģu vērtējumā ir pagodinoši.''

Par citām balvām. ASV brāļi Bobs un Maiks Braieni tika atzīti par labāko dubultspēļu pāri, savukārt 205 cm garais amerikānis Džons Isners atzīts par visvairāk progresējušo tenisistu, bet gada jaunpienācēja godā argentīnietis Orasio Sebaljoss, kurš, veiksmīgi startējot ''Challenger'' turē, ielauzās ranga Top 50.

Izmantotie resursi:
AP

  +1 [+] [-]

, 2010-02-17 22:18, pirms 14 gadiem
Šogad, cerams, gada progresējošā balvu saņems Gulbis

     [+] [-]

, 2010-02-18 00:39, pirms 14 gadiem
Tad jau viņam(EG) jāiekļūst TOP 10,Isners "pakāpās"par 90 vietām.