Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dementjeva sagrauj Viljamsu un aizstāv Sidnejas titulu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dementjeva sagrauj Viljamsu un aizstāv Sidnejas titulu
Serēna Viljamsa un Jeļena Dementjeva
Foto: AFP/Scanpix

Par prestižā Sidnejas WTA turnīra čempioni otro gadu pēc kārtas kļuvusi krieviete Jeļena Dementjeva, kurā finālā negaidīti viegli tika galā ar ranga līderi, amerikānieti Serēnu Viljamsu – 6:3, 6:2. Krievietei šis ir karjeras 15. WTA tituls.

„Mediabank International Sydney”

Šonedēļ Sidnejā norisinājās gada pirmais WTA „Premier” tenisa turnīrs ar balvu fondu 600 000 ASV dolāru. Tajā spēlēja praktiski visa sieviešu tenisa elite – deviņas no desmit ranga līderēm. Protams, iztrūka Venusa Viljamsas, Kimas Klijstersas un Žustīnes Eninas, kā arī Marijas Šarapovas, tomēr tā bija īsta iesildīšanās pirms „Australian Open”. Abas turnīra finālistes arī bija no galvenajām favotītēm – ranga līdere Serēna Viljamsa un Sidnejas turnīra pērnā gada čempione Jeļena Dementjeva. Serēna pēc pirmajā divām uzvarām pusfinālā tikai par mata tiesu izglābās no neveiksmes pret Aravani Rezaju (atspēlējās no 3:6, 2:5), kamēr Dementjeva turnīra laikā uzlaboja sniegumu un pusfinālā uzvarēja ļoti pārliecinoši. Abu izredzes uzvarēt turnīrā tika vērtētas līdzīgi (savstarpējā bilance 7-5 Serēnas labā), tomēr derēja atcerēties, ka pērn Dementjeva šī turnīra pusfinālā bija sagrāvusi amerikānieti ar 6:3, 6:1...

Spēles pašā sākumā Dementjeva tika pie breika, tomēr Viljamsa uz to atbildēja gana ātri, atgūstot vadību (3:2). Sērēna un viņas fani ilgi gan nepriecājās. Dmeentjeva ar pacietīgu un precīzu spēli atkal pārņēma iniciatīvu savās rokās. Geimu pa geimam un kopā krieviete uzvarēja septiņus geimus pēc kārtas, kas uz tablo jau deva vadību 6:3, 3:0. Viljamsas vienīgais ierocis spēlē bija spēcīgā serve, kamēr izspēlēs viņa bieži vien raidīja bumbiņu tīklā. Atceroties, kā Viljamsa izglābās vakar, ranga līderi vēl nedrīkstēja norakstīt, tomēr šodien nebija tā diena, kad Dementjeva ļautu atspēlēties. Viljamsa ar milzu pūlēm uzvarēja divus goda geimus, bet pēc stundas un 15 minūšu cīņas uzvaras priekus izbaudīja Dementjeva – 6:3, 6:2.

28 gadus vecā Krievijas tenisiste tādējādi tika pie karjeras 15. WTA titula, aizstāvot arī pērn te nopelnītos 470 reitinga punktus. Tāpat viņa iegūs arī 98 500 ASV dolāru prēmiju, kamēr Viljamsai pienākas 320 ranga punkti un 53 100 ASV dolāru naudas balva. Tagad sportistes var mērot ceļu uz Melburnu, kur jau pavisam drīz startēs gada pirmais „Grand Slam” turnīrs. Dementjevai turnīrs solās būt krietni grūtāks nekā Viljamsai – jau otrajā kārtā iespējama tikšanās ar Žustīni Eninu, bet, vēlāk arī rr Kimu Klijstersu vai Svetlanu Kuzņecovu.

„Moorilla Hobart International”

Hobārtas (Tasmānijas sala) „International” turnīrā fināls tiks aizvadīts tikai rīt – šorīt noskaidrojas sportistes, kas tajā spēlēs. Pirmajā pusfinālā īstas intrigas nebija – Izraēlas pārstāve Šahara Pēra, neskatoties uz vakardienas triju stundu maču, bez liekām pūlēm uzveica itālieti Sāru Errani – 6:2, 6:0. Viņas pretiniece finālā gan tika noskaidrota tikai pēc trīs setu spēles – ukrainiete Aļona Bondarenko tika galā ar turnīra pirmo raketi Anabelu Medinu Garigesu (Spānija). Abas finālistes rīt aizvadīs sesto savstarpējo cīņu – līdz šim nedaudz labāk veicies Pērai, kuras kontā trīs uzvaras.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

  +2 [+] [-]

, 2010-01-15 14:24, pirms 14 gadiem
Apsveicams rezultāts!

  +2 [+] [-]

, 2010-01-15 14:38, pirms 14 gadiem
Serena objektīvi nav pirmais nummurs, bet par to varēs spriest tikai pēc RG.

  +2 [+] [-]

, 2010-01-15 15:01, pirms 14 gadiem
Dementjevai shogad vajadzeetu beidzot tikt pie kaada Grand Slam titula. Vinja sezonu kaa alllazhinj saak vareni un Australian Open buutu labas izredzes, bet siets gan smags- Justiine un Kima domaaju dragaas ne pa jokam.

     [+] [-]

, 2010-01-15 15:59, pirms 14 gadiem
Vai Dementjeva ir kādu Grand Slam vinnējusi, jeb bijuši tikai fināli?

     [+] [-]

, 2010-01-15 17:56, pirms 14 gadiem
2 Grand slam fināli un uzvarētas Olimpiskās spēles.