Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Madrides turnīra ceturtdaļfinālā iekļuvuši visi favorīti

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Madrides turnīra ceturtdaļfinālā iekļuvuši visi favorīti
Ivans Ļubičičs
Foto: AFP

Zināmi visi ceturtdaļfinālisti Madrides ''Masters Series'' turnīrā. Labāko astoņu tenisistu pulkā iekļuvuši septiņi no astoņiem ar augstākajiem numuriem izliktie tenisisti. Vienīgi 8.rakete francūzis Žils Simons piekāpās horvātam Ivanam Ļubičičam.

Pagājušā gada čempions skots Endijs Marejs tikai pirmajā setā pret vietējo favorītu Tomiju Robredo saskārās ar nopietnu pretestību, uzvarot ar 7:5, otrajā setā spānis bija spējīgs uzvarēt tikai vienā geimā – Marejam uzvara ar 6:1. Rīt ceturtdaļfinālā Marejs spēkosies ar argentīnieti Huanu Martinu Del Potro, kurš mačā pret šveicieti Stanislasu Vavrinku trešajā setā spēja atspēlēties no 1:3 un uzvarēt ar 6:4, 4:6, 6:4.

Ceturtdaļfinālu sasniedzis arī 2006.gada čempions Rodžers Federers. Šveicietis stundas laikā divos setos tika galā ar amerikāni Džeimsu Bleiku – 6:2, 6:4, revanšējoties Bleikam par zaudējumu Pekinas olimpiādē. Ceturtdaļfinālā Federers tiksies ar vēl vienu ASV pārstāvi Endiju Rodiku, kurš šodien kortā nemaz neizgāja – viņa pretinieks krievs Nikolajs Davidenko kājas savainojuma dēļ izstājies. Federeram ir iespaidīga savstarpējo spēļu bilance ar Rodiku – 17:2. Amerikānis šogad jau divreiz pieveikts, abas reizes trīs setos.

Arī Rafaels Nadals ceturtdaļfinālā tika bez cīņas, jo viņa pretinieks vācietis Filips Kolšraibers savainojuma dēļ bija spiests izstāties no turnīra. Nadals ceturtdaļfinālā tiksies ar savu tautieti Fernando Verdasko.

Visbeidzot serbs Novaks Džokovičs tiksies ar horvātu Ivanu Ļubičiču, kurš otro reizi šogad un trešo reizi trīs piegājienos karjeras laikā pārspēja francūzi Žilu Simonu. Simons ar 6:4 bija uzvarējis pirmo setu un otrajā atradās vadībā ar breiku, taču pamanījās izsēt šo pārsvaru. Izšķirošā trešā seta otrajā geimā Ļubičičs vēlreiz nobreikoja turnīra 8.raketi, bet pēc tam viņam nācās atspēlēt četras breikbumbas, pirms horvāts ieguva 3:0 vadību. Vairs Ļubičiča servei klāt nebija lemts tikt, un viņš svinēja uzvaru ar 3:6, 6:4, 6:3. Atgādinām, ka iepriekšējā kārtā no Ļubičiča raketes krita cits Francijas pārstāvis – Žo-Vilfrīds Tsonga.

"Mutua Madrilena Madrid Open" ATP turnīrs

3.kārtas rezultāti
(1) Rafaels Nadals – Filips Kolšraibers (bez cīņas)
(2) Rodžers Federers – (14) Džeimss Bleiks 6:2, 6:4
(3) Novaks Džokovičs – Andreass Sepi 6:4, 6:4
(4) Endijs Marejs – (16) Tomijs Robredo 7:5, 6:1
(5) Huans Martins Del Potro – (11) Stanislass Vavrinka 6:4, 4:6, 6:4
(6) Endijs Rodiks – (10) Nikolajs Davidenko (bez cīņas)
(7) Fernando Verdasko – Huans Monako 7:5, 6:2
Ivans Ļubičičs – (8) Žils Simons 3:6, 6:4, 6:3

Ceturtdaļfinālu pāri
(1) Rafaels Nadals – (7) Fernando Verdasko
(3) Novaks Džokovičs – Ivans Ļubičičs
(2) Rodžers Federers – (6) Endijs Rodiks
(4) Endijs Marejs – (5) Huans Martins Del Potro

Izmantotie resursi:
madrid-open.com
atpworldtour.com