Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals noraizējies par ceļgalu, izstājas no dubultspēlēm

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals noraizējies par ceļgalu, izstājas no dubultspēlēm
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas tenisists Rafaels Nadals Sanpaulu notiekošajā "Brazil Open" turpinās piedalīties tikai vienspēlēs, trešdien atsaucot dalību no pāru sacensībām. Tāds solis sperts, lai samazinātu slodzi uz traumatisko ceļgalu. Vienspēļu sacensībās Rafa gan piedalīšoties.

Nadals Sanpaulu dubultspēļu turnīru sāka ar uzvaru, kopā ar Davidu Nalbandjanu apspēlējot spāņus Pablo Anduharu un Giljermo Garsiju-Lopesu – 6:3, 3:6 11:9. Pēc mača Rafa sūdzējās par pamatīgu nogurumu, kas uzkrājies, aizvadot tik daudz maču īsā laikā kopš atgriešanās. Atgādinām, ka pagājušajā nedēļā Nadals Čīlē sasniedza finālu gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Vakar neilgi pirms otrās kārtas mača, kurā Nadalam ar Nalbandjanu bija jāspēlē pret Orasio Sevaljosu un Oliveru Marahu, Spānijas un Argentīnas duets izstājās. Vienspēlēs Nadals gan plāno spēlēt, pirmo maču aizvadot šodien, kad tiksies ar ranga 140. vietā esošo brazīlieti Žoau Souzu.

Sanpaulu māla turnīrs notiek telpās un jau saņēmis pamatīgu kritiku no vairākiem tenisistiem (ar Nadalu priekšgalā) par sacensību organizācijas zemo līmeni. Korta segums esot ļoti sliktā stāvoklī, bumbiņas un līnijas nekvalitatīvas utt. Tā piemēram, vakar uz nekvalitatīvā seguma potīti izmežģīja Nadala tautietis Rubens Ramiress Idalgo, kurš nav spējis turpināt maču jeb izstājies.

"Šis korts ir slikts spēlētāju veselībai, ceru, ka kaut kas tiks darīts lietas labā. Ar savu komandu par šo jautājumu runāšu ar turnīra organizatoriem," teica Nadals, norādot, ka bumbiņas ir pārāk gaišas jeb slikti saredzamas.

Atgriežoties tūrē pēc septiņu mēnešu prombūtnes, Nadalam četrās nedēļas jāspēlē trīs turnīros trīs valstīs. Mēneša beigās Rafa ieplānojis piedalīties arī "ATP World Tour 500" turnīrā Akapulko.

"Brazil Open 2013". "ATP World Tour 250" turnīrs Sanpaulu

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – Joao Souza
(2) Nicolas Almagro – Paul Capdeville
(3) Juan Monaco – Simone Bolelli
Martin Alund – (4) Jeremy Chardy6:4 4:6 7:6(5)
(5) Thomaz Bellucci – Filippo Volandri
(7) Pablo Andujar – Albert Montanes
(8) Albert Ramos – Carlos Berlocq
David Nalbandian – Guido Pella

1. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(5) Thomaz Bellucci – Guilherme Clezar7:6(4) 5:7 7:6(1)
Guido Pella – (6) Fabio Fognini7:6(6) 1:6 6:1
(7) Pablo Andujar – Santiago Giraldo6:4 7:6(5)
(8) Albert Ramos – Guillermo Garcia-Lopez6:3 7:5
Albert Montanes – Paolo Lorenzi6:4 6:4
Carlos Berlocq – Andrey Kuznetsov6:3 6:4
David Nalbandian – Jorge Aguilar7:5 5:7 6:3
Filippo Volandri – Daniel Gimeno-Traver6:3 3:6 7:6(6)
Joao Souza – Ruben Ramirez Hidalgo7:6(6) (Hidalgo izstājās)
Martin Alund – Ricardo Mello6:4 6:4
Paul Capdeville – Horacio Zeballos6:7(5) 6:0 3:0 (Zeballos izstājās)
Simone Bolelli – Tommy Robredo6:2 6:4

  +1 [+] [-]

, 2013-02-14 10:50, pirms 11 gadiem
neesmu redzējis Rafu šajos turnīros, tāpēc jautāju - vai viņam joprojām palikusi vecā uzvedība tenisa kortā:

1) skatīties uz pretinieku kā ļaunam zvēram, ar faktiski naida / nicinājuma / pārākuma sajaukuma skatienu (goda vārds, es to visu viņa acīs salasu - to ļoti labi var redzēt palēlinātajos tuvplānos)

2) bikšu raušana no pakaļas. Jeb tomēr beidzot it atrasti šorti, kas nelien viņa ānusā?

Ja abas minētās īpašības palikušas, French Open viņa spēles neskatīšos. Reti riebīgs noskaņojums rodas.

     [+] [-]

, 2013-02-14 11:11, pirms 11 gadiem
A bikšu raušana no pakaļas, tas vairāk pēc tāda simbola izskatās, jāpaliek ar kaut ko atmiņā, Sampras ar mēles bāšanu ārā, Agasi ar jautrajām izdarībām, Monfils ar lēkāšanu, Rodžers ar vēso mieru, katram savs, tā kā nāksies noteikti pieciest arī bikšu raustīšanu, kas man arī krīt uz nerviem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-02-14 13:49, pirms 11 gadiem
nu tad jau diezgan ekvivalenti bikšu raušanai no pakaļas kāds nākamais gudrinieks, lai paliktu atmiņā, varētu taisīt skaļus pirdienus. Protams, pirms katras izspēles nesanāks, bet ja tai lietai pieietu zinātniski - izpētītu visus produktus un to kombinācijas (zirņi, kefīrs u.t.t.) vai arī klāt pieliktu kādu ķīmisko "uztura bagātinātāju", kas veicinātu paaugstinātu zarnu satura rūgšanas procesu ar tam sekojošu pastiprinātu gāzu izdalīšanos, tad reizi geimā noteikti varētu palaist skaļu pirdienu.

A ko? galīgi neredzu atšķirību starp bikšu raušanu no pakaļas ar piršanu. Abi pretīgi.
Salīdzināt ar Rodžera mieru vai Noles jautro amizēšanos nevar. Atradis, ar ko gribēt palikt atmiņā...nez kāda viņam būtu iesauka pie indiāņiem...

     [+] [-]

, 2013-02-14 16:09, pirms 11 gadiem
Janusex44 rakstīja: A bikšu raušana no pakaļas, tas vairāk pēc tāda simbola izskatās, jāpaliek ar kaut ko atmiņā, Sampras ar mēles bāšanu ārā, Agasi ar jautrajām izdarībām, Monfils ar lēkāšanu, Rodžers ar vēso mieru, katram savs...
Hjūits ar Come on!, polis Janovičs, jūtu, arī regulāri kaut ko izmetīs, janvāra How many times?! noteikti nebija pēdējais numurs... Par Safinu un Makinroju vispār klusēšu.

     [+] [-]

, 2013-02-14 23:53, pirms 11 gadiem
Tikai šā tenisista dēļ, skatos tenisu.