Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals un Marejs tiksies Toronto pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals un Marejs tiksies Toronto pusfinālā
Endijs Marejs
Foto: AP/Scanpix

Par pirmajiem diviem Toronto "Masters 1000" turnīra pusfinālistiem piektdienas vakarā kļuva ranga līderis Rafaels Nadals un pērnā gada čempions Endijs Marejs, kuri pusfinālā pārspēja attiecīgi Filipu Kolšraiberu un Davidu Nalbandjanu.

Pirmajā pusfinālā kortā devās pērnā gada čempions Marejs un pagājušajā nedēļā Vašingtonā uzvarējušais argentīnietis Davids Nalbandjans. Abās līdzšinējās savstarpējās spēlēs bija uzvarējis Nalbandjans, kuram gan bija gaidāms grūts mačs, jo, nesen atgriezies no savainojuma izdziedēšanas, viņš pēdējās pusotras nedēļas laikā bija aizvadījis jau deviņus mačus 9kopā ar Deivisa kausu 11 uzvaras pēc kārtas), visos izcīnot uzvaras. Līdz ar to uzkrāts ievērojams nogurums.

Bažas par Nalbandjana nogurumu attaisnojās. Visvairāk tas bija jūtams viņa servē, kas tika apdraudēta regulāri. Marejs servēja ļoti pārliecinoši un sev neraksturīgi spēlēja agresīvu tenisu, apliecinot, ka spēj ne tikai bumboties no gala līnijas, gaidot pretinieka kļūdas. Katrā setā 2009. gada čempions tika pie diviem breikiem un varēja būt pat vēl vairāk. Skotam graujoša uzvara ar 6:2, 6:2. Nalbandjanam visa mača laikā bija tika viena breikbumba, ko Marejs atsita ar eisu.

Čempiona pretinieks pusfinālā būs ranga līderis Nadals, kurš tikās ar sev neērto vācieti Filipu Kolšraiberu, kurš bija zaudējis visas septiņas spēles pret Nadalu, taču trīs uz hard izspēlētājos mačos katru reizi bija spējis uzvarēt vienā setā. Tradīcijas tika turpinātas arī šodien. Kolšraibers uzvarēja pirmajā setā ar 6:3, izmantojot vienu no trim breika iespējām, bet Nadalu savai servei klāt nelaida, teicami darbojoties ar pirmo servi.

Zaudējis pirmo setu, spānis spēja savākties un revanšējās otrajā ar tādu pašu rezultātu. Trešajā setā Kolšraibers salūza septītajā geimā, kad Nadals tika pie izšķirošā breika šajā mačā. Iepriekšējā geimā breikbumba bija vācietim, taču viņš lielisku iespēju noraka, neprecīzi izpildot bekhenda sitienu. Nadalam uzvara ar 3:6, 6:3, 6:4.

Marejs ar Nadalu spēlējis 11 reizes, no kurām astoņas uzvaras Nadalam. Pēdējā tika gūta pavisam nesen Vimbldonā, kad Nadals bija pārāks trīs setos ar 6:4, 7:6(6), 6:4. Atlikušie pusfināli tiks izspēlēti šonakt. Rodžers Federers tiksies ar Tomašu Berdihu, bet Novaka Džokoviča pretinieks būs turnīra lielākais pārsteigums Žeremī Šardī.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  +2 [+] [-]

, 2010-08-13 23:51, pirms 14 gadiem
Nadalam grūta uzvara, bet viņš vēl tikai iesildās.
US OPEN redzēsim īsto Nadalu.

 +10 [+] [-]

, 2010-08-14 00:11, pirms 14 gadiem
koby rakstīja: Nadalam grūta uzvara, bet viņš vēl tikai iesildās.
US OPEN redzēsim īsto Nadalu.
Cerams, ka tur ieraudzīsim arī īsto Gulbi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja