Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers negaidīti zaudē Parīzē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers negaidīti zaudē Parīzē
Žuljēns Beneto
Foto: AFP/Scanpix

Šokējošu zaudējumu Parīzes "Masters Series'' turnīrā piedzīvojis ATP ranga līderis Rodžers Federers, kurš otrajā kārtā trīs setos ar 6:3, 6:7(4), 4:6 piekāpās francūzim Žuljēnam Beneto, kurš vienspēļu rangā ieņem 49.vietu.

Federeram Parīzē nekad nav labi veicies (runa tieši par šo turnīru), jo tālāk par ceturtdaļfinālu nav izdevies tikt. Tas nenotiks arī šogad, jo viņš piedzīvojis negaidītu zaudējumu jau 2. kārtā. Šveicietis tikās ar mājinieku Žuljēnu Beneto, kuru bija pieveicis abās līdzšinējās savstarpējās spēlēs. Un arī trešo maču sāka pārliecinoši, ar 6:3 uzvarot pirmajā setā. Otrajā setā Beneto sāka servēt daudz labāk, kas palīdzēja noturēt savu servi un tikt līdz taibreikam, kuru viņš sāka ar 4:1 un uzvarēja ar 6:4.

Izšķirošā trešā seta otrajā geimā Beneto atspēlēja breikbumbu, bet pēc tam lauza Federera servi. Iegūto pārsvaru Beneto spēja nosargāt un izcīnīja sensacionālu uzvaru ar 3:6, 7:6(4), 6:4. Maču francūzis noslēdza ar eisu un nokrita uz ceļgaliem, nespēj novaldīt asaras. Patiešām iespaidīgs panākums – ne katru dienu izdodas uzvarēt pasaules pirmo raketi! Savukārt Federers, kurš drausmīgi aizvadīja arī savu iepriekšējo maču - Bāzeles finālā pret Novaku Džokoviču, tagad var gatavoties ATP ''World Tour Finals'' turnīram, kas no 22.-29. novembrim notiks Londonā.

Grūti gāja arī ATP 2. numuram Rafaelam Nadalam, kurš spēlē pret savu tautieti Nikolasu Almagro atspēlēja piecas mačbumbas. Nadals Almagro pārliecinoši bija pieveicis visās četrās iepriekšējās spēlēs, nezaudējot ne seta. Taču šoreiz viss izvērtās negaidīti. Pirmajā setā Almagro izmantoja vienīgo breikbumbu un uzvarēja ar 6:3. Otrajā setā Almagro bija vadībā ar 6:5 un 40:0, taču nespēja pabeigt spēli. Nadals ar pacietīgu aizsardzības tenisu no gala līnijas piespieda savu tautieti kļūdīties un atspēlēja visas trīs mačbumbas, bet pēc tam novērsa vēl divas, gala beigās setu uzvarot taibreikā ar 7:2.

Apbrīnojami norisinājās arī trešais sets. Vispirms ar breiku priekšā bija Nadals, pēc tam Almagro. Nadals izlīdzināja rezultātu, bet astotajā geimā sesto reizi šajā mačā zaudēja pie savas serves – 5:3 Almagro un jāservē par uzvaru mačā. Taču atkal nekā. Nikolass, neizmantojis kārtējo iespēju, atlikušajos geimos nospēlēja ļoti nīkulīgi un zaudēja trešo setu ar 5:7. Nadals nākamajā kārtā atkal spēlēs pret spāni, šoreiz tas būs Tomijs Robredo, kurš viegli tika galā ar 2005. gada čempionu Tomasu Berdihu – 6:4, 6:4.

Cīņu par ''World Tour Finals'' turnīru turpina vairs tikai pieci tenisisti – Nikolajs Davidenko, Fernando Verdasko, Robins Soderlings, Fernando Gonzalezs un Žo-Vilfrīds Tsonga. Visi Parīzē sasnieguši 3. kārtu. Interesanti, ka divi pretendenti rīt spēlēs savā starpā. Nikolajs Davidenko tiksies ar Robinu Soderlingu, kurš divos setos tika galā ar servju mašīnu Ivo Karloviču – 6:4, 7:6(8). Šoreiz Karloviča kontā ''tikai'' 14 eisi. Davidenko ar Soderlingu ir spēlējis astoņas reizes, no kurām pieci panākumi zviedram. Tiesa, pēdējo savstarpējo spēli pirms pāris mēnešiem Kualalumpurā trīs setos uzvarēja Davidenko. Ja krievs rīt uzvarēs, viņš kvalificēsies 22. novembrī Londonā plānotajam turnīram.

Par citiem pretendentiem. Fernando Verdasko 3. kārtā tiksies ar horvātu Marinu Čiliču, kurš smagā trīs setu cīņā spēja pieveikt poli Lukašu Kubotu – 6:7(3), 6:4, 6:2. Fernando Gonzalezs revanšējās Džonam Isneram par pagājušajā nedēļā Bāzelē piedzīvoto zaudējumu un šodien uzvarēja ar 7:5, 7:6(3) un 3. kārtā spēkosies ar Huanu Martinu Del Potro, kurš pielika punktu Marata Safina karjerai. Visbeidzot pagājušā gada čempions Žo-Vilfrīds Tsonga sacentīsies ar savu tautieti Žilu Simonu.

''BNP Paribas Masters''. Parīze, Francija

2. kārtas rezultāti
Julien Benneteau – (1) Roger Federer 3:6, 7:6(4), 6:4
(2) Rafael Nadal – Nicolas Almagro 3:6, 7:6(2), 7:5
(3) Novak Djokovic – Juan Monaco 6:3, 7:5
(4) Andy Murray – James Blake 6:3, 6:7(5), 7:6(4)
(5) Juan Martin Del Potro – Marat Safin 6:4, 5:7, 6:4
(6) Nikolay Davydenko – Benjamin Becker 6:2, 6:1
(7) Fernando Verdasco – Andreas Seppi 6:7(3), 6:4, 6:4
(8) Jo-Wilfried Tsonga – Albert Montanes 6:1, 7:5
(9) Robin Soderling – Ivo Karlovic 6:4, 7:6(8)
(10) Fernando Gonzalez – John Isner 7:5, 7:6(3)
(11) Gilles Simon – Ivan Ljubicic 6:3, 3:6, 7:6(4)
(12) Marin Cilic – Lukasz Kubot 6:7(3), 6:4, 6:2
(13) Radek Stepanek – Viktor Troicki 6:4, 6:0
(14) Tommy Robredo – Tomas Berdych 6:4, 6:4
(15) Gael Monfils – David Guez 6:4, 7:5
Arnaud Clement – (16) Tommy Hass 5:7, 6:3, 7:6(8)

3. kārtas pāri
(2) Rafael Nadal – (14) Tommy Robredo
(3) Novak Djokovic – Arnaud Clement
(4) Andy Murray – (13) Radek Stepanek
(5) Juan Martin Del Potro – (10) Fernando Gonzalez
(6) Nikolay Davydenko – (9) Robin Soderling
(7) Fernando Verdasco – (12) Marin Cilic
(8) Jo-Wilfried Tsonga – (11) Gilles Simon
(15) Gael Monfils – Julien Benneteau

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-11-11 22:30, pirms 15 gadiem
Lai gatavojaas Londonai. Laikam taa bija lemts,traapiities, savaaa ne labaakajaa formaa, uz paardabiski labi speeleejosho Beneto.

  +3 [+] [-]

, 2009-11-11 22:34, pirms 15 gadiem
Šodien lieliski tenisi bija. Almagro nepelnīti zaudēja, tādu spēli rādīja, atdeva 2. setu, bet trešā seta galotnē sarāva kājai krampi, kamdēļ bija jāzaudē arī tas sets, žēl, bet spēle bija izcila!

  +2 [+] [-]

, 2009-11-11 22:41, pirms 15 gadiem
Jā, man arī ļoti patīk Federers, bet šoreiz zaudēja.....nu neko....nav jau slikti, uzvarēja tas, kas bija šajā spēlē pelnijis :-) Tomēr kādam nācās noalizties no saviem " augstumiem", bet kam negadās....

     [+] [-]

, 2009-11-11 22:42, pirms 15 gadiem
5:3 Almagro un jāservē par uzvaru mačā. Taču atkal nekā. Nikolass, neizmantojis kārtējo iespēju, atlikušajos geimos nospēlēja ļoti nīkulīgi un zaudēja trešo setu ar 5:7
Nospēlēja ļoti nīkulīgi Labi teikts, tikai Almagro kājas sāpju dēļ faktiski stāvēja uz vietas zobus sakodis un tāpat pamanījās Nadalam sagādāt lielas pūles, lai viņu pieveiktu...

  -3 [+] [-]

, 2009-11-11 22:51, pirms 15 gadiem
Valdis Bērziņs nu gan alojas....
Citēju
"Federers drausmīgi aizvadīja arī savu iepriekšējo maču Bāzeles finālā pret Novaku Džokoviču"????? ???????????!!!! !!!!!!!!!!!!Ārp rāts!!!!!!!!!! Redzēju abas spēles, bet ne vienā , ne otrā neko drausmīgu neredzēju no Federera!!!!!!!!!! Abās spēlēs pretinieki vienkārši bija labāki.Varbūt raksta autors var paskaidrot, ko viņš tik drausmīgi darīja, lai pretinieks uzvarētu?????!!!!!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-11-11 22:58, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Valdis Bērziņs nu gan alojas....
Citēju
"Federers drausmīgi aizvadīja arī savu iepriekšējo maču Bāzeles finālā pret Novaku Džokoviču"????? ???????????!!!! !!!!!!!!!!!!Ārp rāts!!!!!!!!!! Redzēju abas spēles, bet ne vienā , ne otrā neko drausmīgu neredzēju no Federera!!!!!!!!!! Abās spēlēs pretinieki vienkārši bija labāki.Varbūt raksta autors var paskaidrot, ko viņš tik drausmīgi darīja, lai pretinieks uzvarētu?????!!!!!!!!!
1) Bāzeles finālā bija diezgan zemas kvalitātes teniss abu izpildījumā (arī uzvarētāja). Federera forehand kļūdu skaits bija krimināls, saskaitīt pat nevarēja visas tās reizes, kad viņš sasita tīklos no labām pozīcijām + autu skaits arī bija ievērojams.

2) Pret Beneto nekas īpašs nebija. Pie savas serves ok, atskaitot pāris geimus, bet, servējot Beneto, ļoti pasīvi spēlēja, bet, kad izvēlējās uzbrukt, vairumā gadījumu tas beidzās ar kļūdu sitienā vai teicamu Beneto atbildi.

To visu rezumējot, pēdējās divas spēles Federeram nebūt nav bijušas labākās šajā sezonā. Vēl sliktākas spēles nāk prātā divas - Maiami pusfināls pret Džokoviču un US Open fināls (sākot ar otrā seta vidu).

  -1 [+] [-]

, 2009-11-11 23:00, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Valdis Bērziņs nu gan alojas....
Citēju
"Federers drausmīgi aizvadīja arī savu iepriekšējo maču Bāzeles finālā pret Novaku Džokoviču"????? ???????????!!!! !!!!!!!!!!!!Ārp rāts!!!!!!!!!! Redzēju abas spēles, bet ne vienā , ne otrā neko drausmīgu neredzēju no Federera!!!!!!!!!! Abās spēlēs pretinieki vienkārši bija labāki.Varbūt raksta autors var paskaidrot, ko viņš tik drausmīgi darīja, lai pretinieks uzvarētu?????!!!!!!!!!
Ha ha,aizvainotais ir klaat Peedeejaas divas speeles no Rogera forhenda (viena no galvenaa ierocha) ir tikai vaaja atblaazma,un ja pretinieki tik maz kljuudaas tad ,protams, ar taadu speeli tos uzvareet nevar.

     [+] [-]

, 2009-11-11 23:24, pirms 15 gadiem
zaudēja Federers.....jā,man arī Viņš ļoti patīk, bet nu nebija formā, nebija motivācija vai arī vienkārši Benetu šodien bija labāks. Priecāsimies par Viņa uzvaru un vēlēsim Viņam panākumus arī turpmāk!!!!!!!! Lai veicas

     [+] [-]

, 2009-11-11 23:46, pirms 15 gadiem
Par dvīnēm pārāk aizdomājās

  -1 [+] [-]

, 2009-11-11 23:46, pirms 15 gadiem
Paldies,beidzot sapratu, ka šeit rakstošie man atbildi neko īsti nav redzējuši.Nu tad vismaz vajadzēja palasīt, ko angliski rakstošā prese rakstīja un paklausīties, ko komentēja tennistv.com runasvīri.No Valda Bērziņa sapratu, ka Federera pretinieki nav paši nopelnījuši uzvaras un no Special - Federera uzvaru atslēga ir pretinieka kļūdas...Iznāk, ka Federeram vienmēr jāuzvar un citiem nav tiesību.....Ja par Bāzeli, tad tur nu gan kļūdu vairāk bija Džokam, bet nez kā tomēr pamanījās uzvarēt?!Servēja RF abas reizes izcili, kas uz šiem segumiem ir ļoti svarīgi...

  -1 [+] [-]

, 2009-11-12 00:04, pirms 15 gadiem
Beneto vienkārši apstulbināja Federeru ar saviem tik dažādiem tenisa spēles veidiem ,kas nepārtraukti publikai lika uzgavilēt.Var teikt, ka tie bija pilnīgi neticami skaisti izpildīti un arī kritiskos brīžos.Un tas, ka Beneto tā prot spēlēt, ja neieskrien no pārāk liela azarta sienā un nesāk raudāt(ļoti aizrautīgs, meistarīgs, bet jūtīgs, nervozs izšķirošos brīžos..),nav nekāds atklājums.Viņš vienmēr ir skaisti spēlējis, kā jau franči, tikai bieži pašās beigās kaut kas atgadās...šodien viss, kā nākas.Lai Almagro pamācās...viņš uzvarai bija daudz tuvāk kā Beneto...Beneto ar Tsongu dubultspēlēs arī ir labie.

  +2 [+] [-]

, 2009-11-12 05:40, pirms 15 gadiem
to Simply the Best..
Vai tieshaam Baazeles finaals Tev shkjita labs teniss? Godiigi sakot tas bija briesmiigi garlaiciigs.. atceramies kau Dzhokovicha un Davidenko pusfinaalu, kuraa abi raadiija super skaistu machu, kameer Baazelee bija lielais baalums..
Vakardienas machu redzeeju vien epizodiski pirmajaa un otrajaa setaa.. Žuljenam visu cienju, lai gan vaardus "vienmeer skaisti speeleejis" nevaru apstiprinaat.. Emociju speeleetaajs vins ir un no taa arii viss izriet.. Rodžers jau Bāzeles turniiraa (ne tikai finaalaa) paraadiija, ka nav iistais, ar dzirksteliti aciis, taapeec labi vien ir ka zaudee te un gatavojas Londonai.. Tur visiem jaaraada High Quality..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-12 09:37, pirms 15 gadiem
sasperjods rakstīja: pārsteigums jau bija, ka otrajā kārtā iekļuva visi 16 izsētie
atbirumam bija jāsākās, bet vai no augšgala
Visi 16 izsētie bija otrajā kārtā tikai tāpēc, ka šajā turnīrā visi 16 izsētie sāka spēlēt no otrās kārtas, tā ka nekāda pārsteiguma nav.

     [+] [-]

, 2009-11-12 09:47, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Paldies,beidzot sapratu, ka šeit rakstošie man atbildi neko īsti nav redzējuši.Nu tad vismaz vajadzēja palasīt, ko angliski rakstošā prese rakstīja un paklausīties, ko komentēja tennistv.com runasvīri.No Valda Bērziņa sapratu, ka Federera pretinieki nav paši nopelnījuši uzvaras un no Special - Federera uzvaru atslēga ir pretinieka kļūdas...Iznāk, ka Federeram vienmēr jāuzvar un citiem nav tiesību.....Ja par Bāzeli, tad tur nu gan kļūdu vairāk bija Džokam, bet nez kā tomēr pamanījās uzvarēt?!Servēja RF abas reizes izcili, kas uz šiem segumiem ir ļoti svarīgi...
Ar shaadu,drausmiigu forhendu,tik tieshaam jaacer,ka pretinieks vairaak kljuudiisies,jo zinaam,ka nekaada ilgaa bumboshanaas no Federera netiek praktizeeta un ja izspeeli nevar nosleegt ar savu efektiivo wineru,tik vien kaa bumbinjas "paardabuushanu" paari tiiklam, tad rezultaatu mees redzam. Un kursh saka ka pretinieks nav pelnijis uzvareet?Protams , ka ir ja pats neko sakariigu izveidot nevar!

p.s.un nevajag visu tik "burtiski" saprast,protams bija iznjeemumi,bet es runaaju KOPUMAA!

     [+] [-]

, 2009-11-12 10:31, pirms 15 gadiem
Rodžers pēc USOpen vienmēr nolaiž tvaiku. Tas, ka viņš ir iepriekš Bāzelē uzvarējis, par pretējo neliecina. Domāju, viņš nebūs čempions.

     [+] [-]

, 2009-11-12 14:08, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Valdis Bērziņs nu gan alojas....
Citēju
"Federers drausmīgi aizvadīja arī savu iepriekšējo maču Bāzeles finālā pret Novaku Džokoviču"????? ???????????!!!! !!!!!!!!!!!!Ārp rāts!!!!!!!!!! Redzēju abas spēles, bet ne vienā , ne otrā neko drausmīgu neredzēju no Federera!!!!!!!!!! Abās spēlēs pretinieki vienkārši bija labāki.Varbūt raksta autors var paskaidrot, ko viņš tik drausmīgi darīja, lai pretinieks uzvarētu?????!!!!!!!!!
vai nav nožēlojami atbalstīt tikai vienu tenisitu un neatkarīgi no apstākļiem teikt, ka viņš ir labākais? neviens jau nenoliedz, ka džokovičš ir lielisks tenisists, bet arī viņam gadās sūdīgas spēles - tas ir jāsaprot