Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals: "Bumbiņu daudzveidība tūrē ir bīstama"

Nadals: "Bumbiņu daudzveidība tūrē ir bīstama"
Rafaels Nadals
Foto: AP/Scanpix

Spānijas tenisa līderis, ATP reitinga otrais numurs Rafaels Nadals atzinis, ka tenisisti riskē ar savainojumiem, spēlējot ar dažādākām bumbiņām katrā ATP tūres turnīrā. Šonedēļ notiekošajā Šanhajas ATP Masters 1000 turnīrā Nadals jau iekļuvis 3. kārtā.

Rafa sūdzas, ka komerciālās darbības iespaidos katram turnīram ir savs sponsors, kurš piegādā savas bumbiņas. Rezultātā pēdējās trijās Āzijas sacensībās ir nācies spēlēt ar trīs dažādiem bumbiņu veidiem. "Tu spēlē Bangkokā ar vienām, tad Tokijā ar citām, bet šeit Šanhajā ar vēl citādākām bumbiņām. Manuprāt, tas ir par daudz un var izraisīt savainojumus. Kaut kam jāmainās, savādāk šī lieta paliek bīstama pleciem. Katru nedēļu nedrīkst mainīt bumbas," izsakās Nadals.

Sportists arī atzina, ka būtu ar mieru saņemt mazākas naudas summas turnīros apmaiņā pret mazāku spiedienu no sponsoriem, kuri liek spēlēt ar dažādām bumbiņām. "Es būtu priecīgs, ja saņemtu mazākas prēmijas, bet saglabātu labu veselību."

Turpinājumā spānis salīdzināja bumbiņas savā starpā: "Ja mēs salīdzinām bumbas, ar kurām spēlējām Tokijā, un tās, kas ir šeit, tad Tokijā bija daudz lielākas un lēnākas. Tās ir krietni savādākas nekā Šanhajā, kur bumbiņas ir ātras, mazākas un neturas pie raketes - ar tām ir grūtāk." Nadals bez kritizēšanas piedāvāja arī risinājumu, mudinot ieviest sistēmu, ka, piemēram, māla seguma kortu sezonā spēlē ar viena veida bumbiņām, ASV "hard" laukumu sezonā ar citām utt.

Ne tikai Spānijas labākais tenisists ir neapmierināts, arī Marejs otrdien kritizēja bumbiņas, sakot: "Ja jūs prasīsiet golferiem, lai tie maina bumbas katru nedēļu, tad tie sitīs 20 jardus tālāk un ļoti neprecīzi."

Izmantotie resursi:
Reuters

  -3 [+] [-]

, 2011-10-12 22:50, pirms 13 gadiem
Hm, ne tikai dejotājiem traucē bumbiņas, bet arī tenisistiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-12 23:58, pirms 13 gadiem
Lai spēlē ar mazām regbija bumbiņām

  +1 [+] [-]

, 2011-10-13 00:07, pirms 13 gadiem
premium rakstīja: Lai spēlē ar mazām regbija bumbiņām
Šis bij tik labs joks, prieks par Tevi!

  +2 [+] [-]

, 2011-10-13 00:28, pirms 13 gadiem
Tām bumbiņām standartu nav, ka vienā turnīrā liekākas, citā mazākas? Gan jau ka gofā arī mainās ražotāji, bet standarti vieni!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-10-13 06:01, pirms 13 gadiem
Dazadas krasas speletaju krekli ari ir bistami,var izraisit leekmes,tadel ierosinu visiem vilkt maigi roza kreklus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-13 16:09, pirms 13 gadiem
Hufnagel rakstīja: Tām bumbiņām standartu nav, ka vienā turnīrā liekākas, citā mazākas? Gan jau ka gofā arī mainās ražotāji, bet standarti vieni!
Protams, bumbām ir standarts. Bet atšķirības rodās dēļ ražotāja, izmantotajām tehnoloģijām utt. Arī korta segums ir svarīgs. Un nebūt nav tā ka Tokijas hārds ir tāds pat kā Šanhajā. Nianšu tur ir vairāk kā vajag. Un tā tiešām ir, paspēlē uz lēnāka seguma ar nedaudz lēnākām bumbām, tad uzspēlēt uz ātrāka seguma ar ātrākām bumbām ir krietni pagrūti. Bumba liekas mazāka, pa viņu trāpīt normāli nevar un liekas ka vispār nav laika sagatavoties. Ar laiku pierod, bet sākumā ir ļoti grūti.