Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Deivisa kausa elitē klāt ceturtdaļfināli

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Deivisa kausa elitē klāt ceturtdaļfināli
Fernando Verdasko
Foto: AFP

Deivisa kausa izcīņas pašā prestižākajā – pasaules grupā šodien sāksies ceturtdaļfinālu cīņas. Pašreizējie kausa ieguvēji spāņi savās mājās Marbeljā uzņems Vācijas komandu. Saistoši solās būt arī pārējo trīs pāru mači.

Kamēr Latvijā Deivisa kausa sakarā lielākā uzmanība pievērsta mūsu komandas spēlēm pret Bulgāriju Eiropas Āfrikas zonā, tikmēr pašā nozīmīgākajā – pasaules grupā šajā nedēļas nogalē tiks noskaidrotas tās četras komandas, kas turpinās cīņu par kausu.

Spānija – Vācija

Čempioni spāņi savās mājās Marbeljā sev ērtajos māla seguma kortos uzņems Vācijas komandu. Vācijai būs jāiztiek bez šogad renesansi piedzīvojušā Tomija Hāsa, kurš pēc aizkļūšanas līdz Vimbldonas pusfinālam paziņoja, ka nevarēs palīdzēt savai izlasei. Arī spāņiem būs jāiztiek bez sava līdera. Rafaels Nadals, kurš ''French Open'' laikā atsvaidzināja ceļgala savainojumu, plāno kortā atgriezties tikai pēc mēneša. Bet jādomā, ka spāņiem tādēļ neradīsies lielas problēmas ar Vācijas pieveikšanu – gan sava laukuma priekšrocības, gan ''uz papīra'' spēcīgāks sastāvs.

Lielākais smagums noteikti atkal gulsies uz pagājušā gada fināla galvenā varoņa Fernando Verdasko pleciem, kuram paredzēta piedalīšanās gan divās vienspēlēs, gan arī sestdienas dubultspēlē. Spānijas komandas sastāvā bez Verdasko iekļauti arī Tomijs Robredo un Felisiano Lopezs. Vācieši uz Marbelju aizveduši Filipu Kolšraiberu, Andreasu Beku, Nikolasu Kīferu un Mišu Zverevu. Šodien ieplānotas tradicionālās divas vienspēles. Vispirms Verdasko tiksies ar Deivisa kausa debitantu Beku, bet pēc tam Robredo ar Kolšraiberu. Spānim ir 4:0 pārsvars savstarpējās spēlēs. Ja nenotiks lieli pārsteigumi, spāņiem vajadzētu pēc pirmās dienas būt vadībā ar 2:0.

Horvātija – ASV

Šis potenciāli varētu būt saistošākais no visiem ceturtdaļfināliem. ASV sastāvā gan pirms dažām dienām notika būtiska izmaiņa – Vimbldonas finālists Endijs Rodiks savainojuma dēļ atsauca dalību no šajā nedēļas nogalē paredzētajiem mačiem. Viņa vietā uz Horvātiju atlidojis Mārdijs Fišs, kurš sastādīs kompāniju Džeimsam Bleikam un dvīņu brāļiem Braieniem – Bobam un Maikam, kuri piedalīsies dubultspēlē. Horvātijas komandā iekļauti abi tās labākie tenisisti – Marins Čiličs un Ivo Karlovičs, kā arī Roko Karanusičs un Lovro Zovko. Interesanti, ka horvāti pret ASV Devisa kausā izcīnījusi uzvaras abās divās tikšanās reizēs.

Šodien pirmajā vienspēlē kortā dosies Ivo un Bleiks. Eisu mašīnai Karlovičam ir 4:2 savstarpējo spēļu bilance, tiesa, pēdējā no tām šogad Madridē uz māla seguma (uz tāda tiks spēlēts arī šodien) trīs setos pārāks bija Bleiks. Otrajā mačā spēkosies Čiličs un Fišs. Čiličs uzvarējis vienīgo savstarpējo spēli pirms gada Ņūheivenā.

Čehija – Argentīna

Čehija pirmajā kārtā parūpējās par pārsteigumu, ar 3:2 apspēlējot talantīgos frančus, izpelnoties vietu ceturtdaļfinālā, kurā viņi atkal spēles aizvadīs savās mājās, Ostravā. Tiesa, viss tik rožaini čehu nometnē nemaz nav, jo ceļgala savainojuma dēļ komandai diez vai varēs palīdzēt Radeks Štepaneks, kurš ir pieteikts sestdienas dubultspēlei, bet pirmajā vienspēlē šodien nepiedalīsies. Čehi cer, ka svētdien pret Huanu Monako viņš varēs spēlēt. Arī Argentīna nav optimālajā sastāvā, taču pērnā gada vicečempioniem nevajadzētu rasties problēmām pieveikt čehus. Abu komandu pēdējā tikšanās reizē Argentīna uzvarēja ar 5:0. Dienas pirmajā mačā Tomass Berdihs tiksies ar Monako, bet pēc tam kortā dosies Ivo Minars un Huans Martins Del Potro.

Izraēla – Krievija

Telavivā uz hard seguma tiksies izraēlieši, kuri iepriekšējā kārtā izbraukumā tika galā ar Zviedriju un Krievijas komanda, kas ir šī pāra favorīte. Pamatīgu formas kritumu piedzīvojušais Marats Safins šoreiz tiks uzspēlēt tikai dubultspēlē, kas liecina par komandas kapteiņa Šamila Tarpiščeva neuzticēšanos Safinam. Un īsti jau nav iemesls to darīt. Vienspēlēs krieviem tāpat ir gana spēcīgs sastāvs, lai pieveiktu izraēliešus. Dienas pirmajā mačā Igors Andrejevs tiksies ar veterānu Harelu Leviju. Šeit problēmām krieviem nevajadzētu rasties, bet otra dubultspēlē, kurā sacentīsies Dudi Sela un Mihails Južnijs, varētu izvērsties daudz līdzvērtīgāka spēkošanās.

Devisa kausa ceturtdaļfināli

Piektdienas vienspēles
Spānija – Vācija
Fernando Verdasko – Andreass Beks
Tomijs Robredo – Filips Kolšraibers

Horvātija – ASV
Ivo Karlovičs – Džeimss Bleiks
Marins Čiličs – Mārdijs Fišs

Čehija – Argentīna
Tomass Berdihs – Huans Monako
Ivo Minars – Huans Martins Del Potro

Izraēla – Krievija
Harels Levijs – Igors Andrejevs
Dudi Sela – Mihails Južnijs

Izmantotie resursi:
daviscup.com

  +1 [+] [-]

, 2009-07-10 12:21, pirms 15 gadiem
Spānijai uzvara, argentīnai uzvara, ceru ka ASV arī būs uzvara... un Krievijai pēc loģikas vajadzētu būt uzvarai, tad jau redzēs Ceru uz pārsteigumiem

     [+] [-]

, 2009-07-10 13:00, pirms 15 gadiem
ASV nebūs uzvaras..
Dakters paveiks savu darbu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja