Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Rezajai gada pēdējais WTA tituls

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Rezajai gada pēdējais WTA tituls
Aravane Rezaja
Foto: AP/Scanpix

Ar francūzietes Aravanes Rezajas uzvaru šodien noslēdzies WTA „International” gada noslēguma tenisa turnīrs „Commonwealth Bank Tournament of Champions”. Finālā viņa triumfēja pēc viena uzvarēta seta (7:5), jo viņas tautiete Mariona Bartoli no cīņas izstājās.

Ja citus gadus noslēdzošais WTA turnīrs bija „Sony Ericcson Championships”, kurā šogad triumfēja Serēna Viljamsa, tad šogad pēc Dohas cīņas turpinājās Indonēzijā – Bali. Tur sacentās sekmīgākās sportistes WTA „International” sacensību ieskaitē. Cik ilgi norisināsies šāds turnīrs vēl nav zināms, taču pirmais gads noteikti jāsauc par sekmīgu. 12 sportistu cīņa brīžiem aizritēja ar vēl lielāku intrigu nekā Dohas turnīrā un, iespējams, būtu vēl intriģējošāka, ja netiktu diskvalificēta Janīna Vikmaijere.

Līdz finālam bija tikušas divas Francijas tenisistes – par galveno favorīti uzskatītā Mariona Bartoli un ar 10. numuru izliktā Aravane Rezaja. Viņas abas turnīru bija aizvadījušas ļoti pārliecinoši, pelnīti spēlējot finālā. Abās līdzšinējās spēlēs Bartoli bija uzvarējusi Rezaju un arī šodien bija favorīte. Pirmais sets to arī apliecināja. Tikusi ar breiku priekšā, Bartoli virzījās pretī uzvarai setā. Pie 5:3 viņa neizmantoja vienu setbumbu, un pēc tās spēle pārvērtās. Rezaja uzvarēja šo un vēl nākamos trīs geimus. Kad Bartoli pieļāva dubultkļūdu, ļaujot Rezajai uzvarēt setu ar 7:5, viņa izplūda asarās – savainojuma dēļ maču viņa nespēja turpināt. Līdz ar to 22 gadus vecā Rezaja tika pie karjeras nozīmīgākā WTA titula.

„Vēlējos uzvarēt citādākā veidā un izsaku līdzjūtību Marionai, tomēr teniss nekad nav prognozējams”, pēc uzvaras sacīja čempione. „Šis turnīrs man paliks atmiņā ar ļoti labām emocijām – lielisks fanu atbalsts, organizācija. Ceru, ka panākums te mani motivēs lielākiem panākumiem nākamajā sezonā”, piebilda Rezaja, kura par uzvaru Bali ieguva 600 reitinga punktus un 200 000 ASV dolāru prēmiju. Tikmēr Bartoli, zaudējot finālu, neizmantoja iespēju ielauzties ranga desmitniekā. Kā fināliste viņa saņēma 420 reitinga punktus un 100 000 ASV dolāru prēmiju. „Es tagad raudu, jo nespēju pabeigt maču, tomēr esmu neizsakāmi priecīga, ka bija šāds turnīrs un es tajā spēlēju. Aravane šonedēļ spēlēja fantastiski un bija pelnījusi uzvarēt. Es ceru, ka varēšu te atgriezties uz uzvarēt citus gadus”, sacīja Bartoli.

Līdz ar to WTA sezona ir noslēgusies. Sieviešu tenisā gan notiks vairāki ITF turnīri, bet jaunā sezona sāksies 4. janvāra nedēļā ar sacensībām Brisbenā un Oklendā.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

     [+] [-]

, 2009-11-08 11:35, pirms 15 gadiem
Smuka persiete, apsveicu.