Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

WTA tūres sezona noslēgsies Bali

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

WTA tūres sezona noslēgsies Bali
Sabīne Lisicki
Foto: AP/Scanpix

Jau rīt Indonēzijā startēs pirmais „Commonwealth Bank Tournament of Champions” WTA tenisa turnīrs, kurā startēs 2009. gadā WTA „International” turnīros visveiksmīgāk spēlējošās sportistes (kopā 12). Vispirms tiks aizvadītas grupu turnīra spēles – pa trijām tenisistēm katrā grupā.

2008. gada beigās tika izlemts, ka visi WTA tūres turnīri dalīsies divās kategorijās – „Premier” un „International”. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem arī tika paziņots, ka gada izskaņā norisināsies divi turnīri, noskaidrojot divas sezonas čempiones. Sportacentrs.com jau ziņoja, ka par "Sony Ericsson Championships" čempioni Dohā kļuva Serēna Viljamsa, bet nu jānosaka otra čempione. Šim turnīram, kas jau rīt sāksies Bali (Indonēzija) varēja kvalificēties tikai WTA „Ineternational” turnīru čempiones, kuras vissekmīgāk startēja arī vēl citos WTA „International” turnīros. Pēc īpašas punktu skaitīšanas sistēmas turnīram kvalificējās 10 tenisistes – Mariona Bartoli, Samanta Stosura, Janīna Vikmaijere, Šahara Pēra, Marija Hosē Martinesa Sančesa, Aravane Rezaja, Agnesa Savaja, Anabela Medina Garigesa, Melinda Činka un Magdalēna Ribarikova, bet vēl divām – Sabīnei Lisicki un Kimiko Datei Krumai - tika piešķirtas wildcard. Kā rezerviste uz turnīru ieradusies krieviete Vera Duševina.

Turnīra izspēles sistēma ir samērā vienkārša – tenisistes tika salozētas četrās grupās pa trijām katrām. Trīs dienu laikā viņas izspēlēs savstarpējās cīņas un tikai grupu uzvarētājas iekļūs pusfinālā. Sestdien tādējādi noskaidros finālistes, bet svētdien – čempioni. Kopējais turnīra balvu fonds ir 600 000 ASV dolāru, bet ja par uzvarētāju kļūs Šahara Pēra, Janīna Vikmaijere vai Marija Hosē Martinesa Sančesa, tad viņa savā īpašumā iegūs vēl papildus vienu miljonu ASV dolāru, jo tas viņām būtu trešais WTA „International” turnīru tituls šogad.

Rīt izspēlēs pirmās četras spēles, kurās gaidīsim intrigu. Ja pagājušās nedēļas turnīrs Dohā daudziem sagādāja vilšanos (daudz izstāšanos un nepabeigtu maču), tad, cerams, ka šis dos daudz pozitīvu emociju. Galvenās favorītes bukmeikeru vērtējumā ir Vikmaijere, Bartoli, arī Lisicki un Stosura, bet par uzvaru noteikti cīnīsies arī citas.

„Commonwealth Bank Tournament of Champions” grupu sastāvi

A grupa

TenisisteValstsWTA ranga vieta
Mariona BartoliFrancija12.
Šahara PēraIzraēla31.
Magdalēna RibarikovaSlovākija46.

B grupa

TenisisteValstsWTA ranga vieta
Samanta StosuraAustrālija13.
Marija Hosē Martinesa SančesaSpānija30.
Agnesa SavajaUngārija42.

C grupa

TenisisteValstsWTA ranga vieta
Janīna VikmaijereBeļģija18.
Anabela Medina GarigesaSpānija28.
Kimiko Date KrumaJapāna101.

D grupa

TenisisteValstsWTA ranga vieta
Sabīne LisickiVācija25.
Melinda ČinkaUngārija38.
Aravane RezajaFrancija44.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

     [+] [-]

, 2009-11-03 23:18, pirms 15 gadiem
Siivaakaa cinnja buus D grupaa. Pirmajaaas trijaas rangaa visaugstaak esoshaas, manupraat, ir diezgan izteiktas favoriites.

Lai nu kaa gaidam interesantas speeles!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-04 11:09, pirms 15 gadiem
Jāredz segums kortam. Favorīti var mainīties.