Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

No favorītēm zaudē tikai Lisicki

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

No favorītēm zaudē tikai Lisicki
Aravane Rezaja
Foto: AP/Scanpix

Bali (Indonēzija) noslēgusies pirmā spēļu diena „Commonwealth Bank Tournament of Champions” WTA tenisa turnīrā. No galvenajām favorītēm šodien zaudēja vien vāciete Sabīne Lisicki, kuru trijos setos pārspēja Aravane Rezaja (Francija). Tomēr arī viņai vēl ir cerības kļūt par sacensību čempioni.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka šodien Indonēzijā tika uzsākta pirmā WTA „International” gada noslēguma turnīra „Commonwealth Bank Tournament of Champions” izspēle ( WTA tūres sezona noslēgsies Bali ). Kā pirmās šodien devās D grupas tenisistes – vāciete Sabīne Lisicki un francūziete Aravane Rezaja. Favorītes loma mačā tika atvēlēta rangā augstāk esošajai Lisicki, kura bija uzvarējusi arī vienīgajā savstarpējā spēlē (šī gada „US Open” ar 7:6(4), 6:7(4), 6:1). Spēles sākums liecināja, ka vāciete tiks pie vieglas uzvaras – pirmais sets noslēdzās ļoti ātri ar rezultātu 6:1. Turpinājums gan nebija tāds, kādu vēlētos Lisicki fani. Otrajā setā Rezajai pietika ar vienu breiku, lai uzvarētu setu (6:3), bet trešajā francūziete uzreiz ieguva pārsvaru, ko tā arī neatdeva – 6:4. Izredzes izkļūt no grupas saglabā gan abas šīs tenisistes, tāpat kā ungāriete Melinda Činka. Rīt savā starpā spēlēs Rezaja un Činka, bet piektdien Lisicki un Činka.

C grupas pirmajā spēlē tikās beļģiete Janīna Vikmaijere un Japānas tenisa veterāne Kimiko Date Kruma. Lai gan viegla uzvara tika paredzēta beļģietei, tomēr abu sportistu pirmais mačs iznāca ļoti sīvs. Pirmajā setā praktiski visu laiku vadībā bija Japānas sportiste (arī ar breiku), tomēr taibreikā Vikmaijerei izdevās uzvarēt. Otrā seta sākumā Date Kruma panāca 3:0 savā labā, tomēr arī šo pārsvaru viņa nenoturēja – seši pēc kārtas zaudēti geimi un neveiksme visā mačā. Līdz ar to japānietes iespējas izkļūt no grupas ir krietni samazinājušās. Vēl gan palikusi spēle pret spānieti Anabelu Medinu Garigesu (tā notiks rīt), bet tajā noteikti jācenšas uzvarēt pārliecinošos divos setos. Piektdien spēli pret Anabelu Medinu Garigesu spēlēs Vikmaijere.

A grupas mačā tikās francūziete Mariona Bartoli, kura ieņem augstāko ranga vietu no Bali spēlējošām sportistēm, un slovākiete Magdalena Ribarikova. Abām šī bija jau ceturtā savstarpējā spēle šajā gadā, no kurām divās pārāka bija bijusi Bartoli. Arī šodien francūziete bija nedaudz labāka, uzvarot divreiz ar 6:4. Rīt A grupā savā starpā spēlēs Ribarikova un Šahara Pēra no Izraēlas, bet pēdējā grupu turnīra spēlē attiecīgi Bartoli un Pēra.

Visbeidzot pirmā diena noslēdzās ar B grupas spēli, kurā austrāliete Samanta Stosura tikās ar ungārieti Agnesu Savaju. Lai arī abu vienīgajā savstarpējā spēlē pārāka bijusi Savaja, tomēr šodienas mačā izteikta favorīte bija Stosura. Spēles pirmajā setā viņa to arī nodemonstrēja, uzvarot ar 6:2, un arī otro setu iesāka ar breiku, tomēr tas spēle pamainīja ritējumu. Savajai izdevās uzvarēt četrus geimus pēc kārtas un vēlāk uzvarēt arī setā ar 6:3. Izšķirošajā setā vairāk spēku bija palicis Stosurai, kura svinēja gan panākumu setā, gan mačā. Rīt cīņā iesaistīsies arī trešā grupas dalībniece, spāniete Marija Hosē Martinesa Sančesa, kurai rīt spēle pret Savaju, bet piektdien pret Stosuru.

„Commonwealth Bank Tournament of Champions”

1. dienas rezultāti
(1) Mariona Bartoli – (11) Magdalēna Ribarikova 6:4, 6:4
(2) Samanta Stosura – (9)Agnesa Savaja 6:2, 3:6, 6:1
(3) Janīna Vikmaijere – (12) Kimiko Date Kruma 7:6(5), 6:3
(10) Aravane Rezaja – (4) Sabīne Lisicki 1:6, 6:3, 6:4

2. dienas spēles
(7) Šahara Pēra – (11) Magdalēna Ribarikova
(6) Marija Hosē Martinesa Sančesa – (9)Agnesa Savaja
(5) Anabela Medina Garigesa – (12) Kimiko Date Kruma
(8) Melinda Činka – (10) Aravane Rezaja

3. dienas spēles
(1) Mariona Bartoli – (7) Šahara Pēra
(2) Samanta Stosura – (6) Marija Hosē Martinesa Sančesa
(3) Janīna Vikmaijere – (5) Anabela Medina Garigesa
(4) Sabīne Lisicki – (8) Melinda Činka

Izmantotie resursi:
wtatour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja