Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Deivisa kausa pirmais posms noslēdzies

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Deivisa kausa pirmais posms noslēdzies
Lietuvas komandas līksmība pēc uzvaras
Foto: www.bbc.co.uk

Ar divām Čīles tenisistu uzvarām pār Izraēlas komandu šodien noslēgusies Deivisa kausa izcīņas pirmā spēļu kārta. Pieminēšanas vērts ir arī mačs Viļņā, kur lietuvieši ar 3:2 pārspēja Lielbritānijas komandu.

Aizvadītajā nedēļas nogalē visā pasaulē notika Deivisa kausa izcīņas spēles tenisā. Jau ziņojām, ka Latvijas komanda spēlēja Ukrainā, ar 1:4 piekāpjoties mājiniekiem. Šodien Latvijas komanda un delegācija (arī šo rindu autors) atgriezās Latvijā, bet sīkākus komentārus par mūsu puišu tuvākajiem plāniem un savu startu novērtējumu jau tuvākajās dienās varēsiet lasīt portālā Sportacentrs.com. Zaudējums mūsu komandai liedzis pacīnīties par vietu Pasaules grupā un tagad būs jācenšas saglabāt vietu šajā, Eiropas Āfrikas zonas 1. grupā. Iespējamie pretinieki nākamajai spēlei ir trīs – Rumānija, Polija vai Dienvidāfrikas Republika. Ar rumāņiem var iznākt spēlēt jūlijā viesos, ja maijā Rumānija piekāpsies ukraiņiem. Tikmēr ar poļiem vai Dienvidāfrikas Republikas izlasi spēlēt var iznākt tikai septembrī – ar pirmajiem mājās, bet ar otrajiem – viesos.

Par citām grupām. Pasaules grupā septiņas ceturtdaļfinālistes tika noskaidrotas jau vakar ( Džokovičs ar milzu pūlēm ieved Serbiju... ), bet šodien viņiem pievienojās čīlieši, kas ar 4:1 uzveica Izraēlu. Jūlijā ceturtdaļfinālos Čīles pretinieki būs čehi, horvāti spēlēs pret serbiem, krievi pret argentīniešiem, bet spāņi ar frančiem.

Mūsu grupā notika vēl trīs cīņas. Itālieši ar 5:0 sagrāva baltkrievus, austrieši savā laukumā ar 3:2 pieveica slovākus, bet poļi nedaudz negaidīti savās mājās zaudēja somiem – 2:3. Par šīs cīņas lielāko neveiksminieku jānosauc Mihals Prižinijs, kurš abus vienspēļu mačus zaudēja piecos setos. No 7.-9. maijam Rumānija savā laukumā uzņems Ukrainu, Dienvidāfrikas Republika Somiju, bet Nīderlande Itāliju. Vietu pārspēlēs uz Pasaules grupu jau nodrošinājuši Austrijas tenisisti.

Lielu apkaunojumu Eiropas Āfrikas zonas 2. grupā cietuši Lielbritānijas tenisisti. Pērnā gada izskaņā komandai braucienā uz Lietuvu nolēma nepievienoties Endijs Marejs un bez viņa briti nav cīnītāji. Pēc pirmajām divām spēļu dienām Viļņā gan viņi varēja justies labi (2:1 vadība), taču trešajā uzvaras tika lietuviešiem Beraņķim un Grigelim un līksmoja Lietuva. Lielbritānijā šis zaudējums tiek nosaukts par nācijas pazemojumu (nevienam Lietuvas komandas dalībniekam vēl nav pat 20 gadu), bet komandas kapteiņa Džona Loida pozīcijas saglabāt savu amatu ir pat vairāk nekā niecīgas. Briti tagad nokļuvuši tikai viena zaudējuma attālumā no zemākās iespējamās grupas – par laimi cīņa pret Turciju būs savā laukumā, tomēr Endija Mareja spēlēšana būtu vairāk nekā vēlama. Uzvaru šajā grupā izcīnīja arī igauņi – savās mājās 4:1 pret Ungāriju.

Izmantotie resursi:
daviscup.com

     [+] [-]

, 2010-03-08 21:51, pirms 14 gadiem
Leiši malači cerams, ka abi jaunie censoņi tālu tiks (ja vien tas pirmais nedaudz paaugsies augumā, savādāk tāds sieviešu teniss vien sanāk).

     [+] [-]

, 2010-03-08 22:49, pirms 14 gadiem
franšiem.
palabo un vai labāk nebūtu ar francūžiem , bet nu es jau nezinu.

     [+] [-]

, 2010-03-08 23:14, pirms 14 gadiem
`skoti` uzmeta
leiši paņēma un `uzcepa`angļus-Grand Slam nāciju!!!

     [+] [-]

, 2010-03-09 10:59, pirms 14 gadiem
Gulbis un Federers arī "uzmeta savējos"...

     [+] [-]

, 2010-03-09 17:39, pirms 14 gadiem
Iepriekšējā reizē Marejs spēlēja, bet viņa 2 uzvaras nepalīdzēja. Briti nevar samierināties, jo šis bija 5.zaudējums pēc kārtas. Ne tikai Marejs nepiedalījās, bet arī 2.numurs Bogdanovičs, kurš nav skots, bet nāk no bij. Dienvidslāvijas (neviens negribot traumas pirms saviem turnīriem).
Lietuvieša Beranka rangs (198.) bijis augstāks nekā britiem un peramais zēns Evans, kurš zaudēja noslēgumā ir 19gadīgs, kurš savu mūžu neesot spēlējis 5setnieku, turklāt divreiz pēc kārtas.
Vēl interesanti, ka britu teniss pēdējo gadu laikā saņēmis vairāk nekā 100 miljonu mārciņu, toties leišu fed. 2009.g. budžets bijis 90 tūkst. mārciņu.