Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Spānija ar vienu kāju pusfinālā, Tipsarevičs atspēlē trīs mačbumbas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Spānija ar vienu kāju pusfinālā, Tipsarevičs atspēlē trīs mačbumbas
Nikolass Almagro
Foto: Reuters/Scanpix

Tuvu Deivisa kausa Pasaules grupas pusfinālam ir pašreizējie čempioni spāņi, kuri piektdien uzvarēja abas vienspēles pret Austriju un atlikušajās trīs spēlēs lūkos gūt vienu uzvaru, lai iekļūtu pusfinālā. Pārējās trīs pāros pēc pirmās dienas neizšķirts 1-1.

Spānija viegli pietuvojas pusfinālam

Čempioni spāņi savās mājās Kasteljonā sākuši graujoši. Vispirms Nikolass Almagro ar 6:2, 6:2, 6:4 "saplosīja" Austrijas pirmo numuru Jirgenu Melceru. Almagro, kurš mēdz brīžiem izslēgties, vakar aizvadīja patiešām saturīgu maču un servēja spīdoši, Melceram nedodot nevienu breika iespēju.

Pēc tam kortā devās Nadalam prombūtnē par Spānijas pirmo numuru kļuvušais Davids Ferers. Kā jau to varēja gaidīt, viņam pret Andreasu Haideru Maureru problēmas neradās – 6:1, 6:3, 6:1. Vienīgais vājuma mirklis Davidam bija 2. setā, kad viņš pie 5:2 nespēja izservēt setu. Tūlīt gan sekoja kārtējais breiks.

Ferers Deivisa kausa mačos uz māla vēl nav zaudējis, uzvarot visas 13 cīņas. Tikmēr Spānija uz šī seguma nevienu maču nav zaudējusi kopš 1999. gada, kad piekāpās Brazīlijai.

Spānija vietu pusfinālā varēs nodrošināt jau šodien, kad notiks dubultspēle. Tajā spāņus pārstāvēs Marsels Granoljers un Marks Lopess. Austrijai spēlēs Aleksandrs Peja un Olivers Marahs.

Isners izlīdzina pret frančiem

Montekarlo, kur 15. datumā startēs "Masters 1000" turnīrs, Francija uzņem ASV. Šajā pārī pēc pirmās dienas 1-1. Žo-Vilfrīds Tsonga četros setos ar 7:5, 6:2, 2:6, 6:2 pieveica 19 gadus veco Raienu Harisonu, kuram tikai otrā spēle Deivisa kausā.

Amerikāņiem izlīdzinājumu lieliskā stilā panāca Džons Isners, kurš otro reizi šogad un kopumā trešo reizi karjerā tika galā ar Žilu Simonu – 6:2, 6:2, 7:5. Pirmajos divos setos Isners nebija apturams, bet trešajā partijā Simons ieguva labas iespējas uzņemšanā.

10. geimā (4:5) Isners ar savu otro servi atspēlēja setbumbu, bet nākamajā geimā tika pie breika. Pēc tam lielais Džons viegli izservēja maču.

Sestdien dubultspēle, kurā, domājams, ASV būs pārsvars, jo ranga līderi Bobs un Maiks Braiens spēlēs ar Mikelu Lodrā un Žiljēnu Beneto. Brāļi Braieni Deivisa kausā nav zaudējuši kopš 2008. gada, kad zaudēja... Lodrā un Arno Klemānam.

Tipsarevičs atspēlē trīs mačbumbas

1-1 ir arī Prāgā. Pirmajā spēlē starp Tomašu Berdihu un Viktoru Troicki viss beidzās ātri un bez intrigas – Čehijas pirmais numurs pretinieku sagrāva ar 6:2, 6:1, 6:2.

Daudz saspringtāka bija otrā vienspēle, kurā Janko Tipsarevičs spēlēja ar Radeku Štepaneku. Šeit bija nepieciešami pieci seti – 5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 9:7 Tipsareviča labā. Janko gan ceturtajā, gan piektajā setā izlaida breika pārsvaru, taču beigās spēja uzvarēt. Pie tam Tipsarevičs atspēlēja trīs mačbumbas.

Pirmā no tām bija 12. geimā, kurā Štepaneks no 0:40 aizspēlējās līdz mačbumbai. Tipsarevičs lieliski ieservēja. Divus geimus vēlāk Štepanekam vēl divas iespējas. Pirmajā gadījumā paša kļūda ar autu, bet trešās mačbumbas izspēlē Tipsarevičam paveicās ar apvedošo sitienu, pēc kura bumbiņa tik tikko trāpīja kortā.

Neizmantojis iespējas, Štepaneks 15. geimā pieļāva divas dubultkūdas, bet pēc tam arī kļūdījās pie tīkla, ļaujot Tipsarevičam servēt par uzvaru mačā. To Janko paveica bez problēmām, pie savas serves vairs nezaudējot ne punkta – 9:7 piektajā setā.

Del Potro panāk izlīdzinājumu pēc Nalbandjana zaudējuma

Buenosairesā pārsteigumu sarūpējis Marins Čiličs, kurš pirmo reizi piecās cīņās ticis galā ar Davidu Nalbandjanu, uzvarot piecu stundu un deviņu minūšu ilgā cīņā – 5:7, 6:4, 4:6, 7:6(2), 6:3. Nalbandjans mača otrajā pusē bija manāmi noguris, kā rezultātā nespēja turēt līdzi horvāta agresīvajai spēlei.

Argentīnai izlīdzinājumu 1-1 panāca Huans Martins Del Potro, kurš, būdams apslimis, trīs setos tika galā ar Ivo Karloviču – 6:2, 7:6(7), 6:1. Otrā seta taibreikā Del Potro atspēlēja četras setbumbas.

Septembrī pusfinālos spēlēs Spānija/Austrija – Francija ASV un Čehija/Serbija – Argentīna/Horvātija.

Deivisa kauss. Pasaules grupas ceturtdaļfināli

Argentīna – Horvātija 1:1

SpēleRezultāts
Davids Nalbandjans – Marins Čiličs7:5 4:6 6:4 6:7(2) 3:6
Huans Martins Del Potro – Ivo Karlovičs6:2 7:6(7) 6:1
Nalbandjans/Švanks – Čiličs/Zovko

Čehija – Serbija 1:1

SpēleRezultāts
Tomašs Berdihs – Viktors Troickis6:2 6:1 6:2
Radeks Štepaneks – Janko Tipsarevičs7:5 4:6 4:6 6:4 7:9
Čermaks/Rosols – Bozoljacs/Zimoničs

Francija – ASV 1:1

SpēleRezultāts
Žo-Vilfrīds Tsonga – Raiens Harisons7:5 6:2 2:6 6:2
Žils Simons – Džons Isners3:6 2:6 5:7
Beneto/Lodrā – Braiens/Braiens

Spānija – Austrija 2:0

SpēleRezultāts
Nikolass Almagro – Jirgens Melcers6:2 6:2 6:4
Davids Ferers – Andreass Haiders-Maurers6:1 6:3 6:1
Granoljers/Lopess – Peja/Marahs

Izmantotie resursi:
daviscup.com

  +1 [+] [-]

, 2012-04-07 01:31, pirms 12 gadiem
Spāņi ar vienu kāju pusfinālā bija jau pirms turnīra sākuma.