Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Francijas kapteinis Foržē: "Pārsteidza Troickis"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Francijas kapteinis Foržē: "Pārsteidza Troickis"
Serbija līksmo
Foto: AP/Scanpix

Francijas Deivisa kausa komandas kapteinis Gī Foržē pēc zaudējuma finālā Serbijai (2-3) atzina, ka bijis pārsteigts par Viktora Troicka sniegumu izšķirošajā spēlē pret Mikelu Lodrā.

"Šī ir lieliskā pieredze manā dzīvē. Joprojām nespēju noticēt tam, ka uzvarējām. Varbūt rīt vai pēc pāris dienām sajutīšu to, ka izcīnījām Deivisa kausu. Šonedēļ visa komanda paveica fantastisku darbu. Patiešām ticējām, ka varam uzvarēt, arī tad, kad bijām iedzinējos ar 1-2. Pret Lodrā biju nervozs gan sākumā, gan beigās, jo zināju, ka viņš nepadosies," teica Viktors Troickis, kurš uzvarēja izšķirošajā spēlē, trīs setos sagraujot Mikelu Lodrā (6:1, 6:2, 6:3).

Sajūsmā bija arī serbu līderis Novaks Džokovičs, kurš uzvarēja savās abās vienspēlēs: "Nospēlēt tik labi, esot mūsu apstākļos, bija lieliski. Uzskatu, ka šī uzvara ir viens no lielākajiem sporta panākumiem Serbijas vēsturē. Mūsu karjerās noteikti tas ir labākais sasniegums, gan individuāli, gan vērtējot komandas kontekstā."

"Visi par vienu un viens par visiem – tā ir panākumu atslēga. Mūsu spēlētāju draudzība un komandas lieliskais gars ļāva izcīnīt uzvaru," teica Nikijs Piličs, kurš ir serbu kapteiņa Bogdana Obradoviča padomdevējs.

Obradovičs pievienojās Piliča teiktajam: "Izšķirošais faktors ir tas, ka esam pilnībā atklāti viens pret otru visos jautājumos, mums nav ego sadursmju. Katra lēmuma pieņemšanā piedalās visa komanda, jo elpojam visi kopā. Mani spēlētāji nav tikai komandas biedri, viņi ir draugi arī ārpus korta, tas ir liels pluss Deivisa kausa komandai. Pēc zaudējuma dubultspēlē visi kopā viesnīcā izlēmām, kurš spēlēs pēdējā vienspēlē."

"Šodien zaudēju spēcīgākam pretiniekam. Protams, esam ļoti sarūgtināti par zaudējumu, taču tas neliedz aizmirst milzīgo darbu, kas tika ieguldīts visas sezonas garumā. Sešās spēlēs nebiju zaudējis, bet šodien piekāpos "lielam" Troickim. Nespēju atrast risinājumus, lai varētu ar viņu cīnīties. Netiku galā jau no paša pirmā punkta. Neskatoties uz zaudējumu, esam lepni un mājās atgriezīsimies ar paceltu galvu. Uzvaram kopā un arī zaudējam kopā. Tieši zaudējumi parāda to, cik spēcīga grupa esam. Un mēs patiešām esam vienoti," atzina Lodrā.

Gaels Monfīss: "Izdarījām maksimumu un piekāpāmies stiprākai komandai, kas bija Serbija. Drīz atkal ķersimies pie darba. Esam jauna komanda, kas ir bijusi kopā vairākus gadus, viss vēl priekšā. Atgriežoties Žo (Vilfrīdam Tsongam) un Žiljēnam (Beneto), kļūsim stiprāki".

Francijas kapteinis Gī Foržē: "Džokovičs latiņu pacēla ļoti augstu un mums bija grūti. Spēlēt pret ranga trešo numuru viņa mājās nebija viegli. Pārsteidza Troickis. Mikels bija ļoti labā formā, taču neko neprata izdarīt pret Viktoru. Viņš lieliski spēlēja uzņemšanā. Lodrā uz Troicka fona izskatījās pēc juniora. Mikels regulāri droši notur savu servi pret pasaules labākajiem tenisistiem, bet šodien viņu nobreikoja daudz reižu. Šodien nospēlējām vāji un abās vienspēlēs mums nebija variantu. Jāprot pieņemt zaudējumus."

Vaicāts par to, vai nožēlojis Lodrā iekļaušanu pēdējā vienspēlē, Foržē atbildēja izvairīgi: "Simons piektdien jutās labi, parasti iesākt maču ir vieglāk nekā beigt. Taču Žils pirmajā mačā zaudēja visos trīs setos. Lodrā bijis ļoti labs gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs. Cerēju, ka uzvara dubultspēlē viņu iedvesmos panākumam arī vienspēlē. Pieņēmu lēmumu un uzskatīju, ka tas būs pareizs. Tagad, pēc zaudējuma, grūti spriest, kā būtu, ja būtu. Nedomāju, ka tas ir nepieciešams."

Izmantotie resursi:
Reuters
daviscup.com
lequipe.fr

     [+] [-]

, 2010-12-06 15:41, pirms 14 gadiem
vnk neko nesapratu lasot. futbola bilde, teksts par tenisu. negribēju tālāk lasīt. atvainojies, ka nerubīju