Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Spānijai 1:1 pret Šveici

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Spānijai 1:1 pret Šveici
Davids Ferers
Foto: AFP/Scanpix

Deivisa kausa Pasaules grupā piektdien sākās 1. kārtas cīņas. Kausa īpašniece Spānija pēc pirmajām divām vienspēlēm ieguvusi neizšķirtu 1:1 pret Šveici, bet vairākas komandas ir vadībā ar 2:0.

Pēdējo divu gadu čempioni spāņi titula aizstāvēšanu sāka valsts ziemeļos, Logrono pilsētā. Spānijai šoreiz savainojumu un citu iemeslu dēļ jāiztiek bez trim labākajiem tenisistiem – Rafaela Nadala, Fernando Verdasko un Huana Karlosa Ferrero, tāpēc cīņā pret Šveici tika sūtīti tie, kas bija pieejami. Šveicei nepalīdz Rodžers Federers.

Piektdienas pirmajā vienspēlē smagā piecu setu cīņā Nikolass Almagro piekāpās Stanislasam Vavrinkam – 6:3, 4:6, 6:3, 5:7, 3:6. Spānijai situāciju glābt devās pieredzējušais Davids Ferers, kurš trīs setos tika galā ar Marko Kjudinelli – 6:2, 7:6(5), 6:1. Jāpiebilst, ka otrajā setā ar breiku priekšā bija Kjudinelli un Fereram nācās krietni pasvīst. Šodien tiks izspēlēta dubultspēle, kurā lielā mērā var izšķirties šī pāra liktenis, bet mača uzvarētāju ātrāk par svētdienu, kad tiks izspēlētas atlikušās divas vienspēles, neuzzināsim.

Pārliecinoši 1. kārtu sākuši pērnā gada finālisti čehi, kuri ir ar 2:0 vadībā Beļģijā. Uzvaras trīs setos guva Tomašs Berdihs pret Olivjē Rohusu un Radeks Štepaneks pret Ksavjēru Malisu. 2:0 pārsvars un viena kāja otrajā kārtā arī Francijai pret Vāciju, Krievijai pret Indiju, Serbijai pret ASV (gan Viktors Troickis, gan Novaks Džokovičs zaudēja pa vienam setam attiecīgi pret Džonu Isneru un Semu Kveriju) un Horvātijai pret Ekvadoru. 1:1 ir Zviedrijas un Argentīnas duelī. Robins Soderlings trīs setos pieveica Eduardo Švanku, bet Joakims Juhansons četros setos zaudēja Leonardo Maijeram. Čīles un Izraēlas mačs sāksies sestdien.

Deivisa kauss. Pasaules grupa. 1. kārta

Spānija – Šveice 1:1
Francija – Vācija 2:0
Krievija – Indija 2:0
Zviedrija – Argentīna 1:1
Horvātija – Ekvadora 2:0
Serbija – ASV 2:0
Beļģija – Čehija 0:2
Čīle – Izraēla

Izmantotie resursi:
daviscup.com