Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čehija, Francija un Horvātija iekļūst ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čehija, Francija un Horvātija iekļūst ceturtdaļfinālā
Mikels Lodra un Žuljēns Beneto ieved Franciju ceturtdaļfinālā
Foto: AFP/Scanpix

Vietu Deivisa kausa Pasaules grupas ceturtdaļfinālā sestdien nodrošināja pērnā gada finālisti čehi, kuriem kompāniju labāko astoņniekā sastādīs arī Francija un Horvātija.

Pēc piektdienas divām pirmajām vienspēlēm ar perfektu 2:0 rādītāju bija piecas komandas – Francija, Krievija, Horvātija, Serbija un Beļģija. Trīs no šīm vienībām šodien tika pie panākumiem dubultspēlē, kas ļāva jau pirms atlikušajām divām vienspēlēm svinēt iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Rītdienu pozitīvā noskaņojumā sagaidīs franči, čehi un horvāti.

Pēdējo divu gadu čempioni spāņi ir vadībā ar 2:1 pret Šveici. Šodien spāņiem uzvaru dubultspēlē nodrošināja Marsels Granoljers un Tomijs Robredo, kuri četros setos pieveica Īvsu Alegro un Stanislasu Vavrinku. Lai turpinātu cīņu par titula aizstāvēšanu, spāņiem svētdien jāuzvar vienā no divām vienspēlēm. Davids Ferers spēkosies ar Vavrinku, bet, ja nepieciešams, vēlāk tiksies Nikolass Almagro un Marko Kjudinelli.

Tālāk, domājams, tiks arī serbi, kuriem ir 2:1 pārsvars pret ASV, kuriem šodien panākums dubultspēlē. Vienu uzvaru Serbija gan jau gūs – Novaks Džokovičs pirmajā vienspēlē tiksies ar Džonu Isneru. Ja notiks pārsteigumi, serbiem jācer uz Viktora Troicka panākumu pret Semu Kveriju.

Citos pāros tuvu uzvarai ir krievi un argentīnieši, abām komandām 2:1 pārsvars, bet Čīle tikmēr uzvarējusi pirmajā vienspēlē pret Izraēlu. Nikoalss Masu četros setos tika galā ar Dudi Selu. Šajā pārī uzvarētājs tiks noskaidrots tikai pirmdien.

Deivisa kauss. Pasaules grupa. 1. kārta

Spānija – Šveice 2:1
Francija – Vācija 3:0
Krievija – Indija 2:1
Zviedrija – Argentīna 1:2
Horvātija – Ekvadora 3:0
Serbija – ASV 2:1
Beļģija – Čehija 0:3
Čīle – Izraēla 1:0

Izmantotie resursi:
daviscup.com