Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Deivisa kausa ceturtdaļfinālā iekļuvuši spāņi, zviedri un argentīnieši

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Deivisa kausa ceturtdaļfinālā iekļuvuši spāņi, zviedri un argentīnieši
Felisiano Lopess un Fernando Verdasko
Foto: AFP/Scanpix

Deivisa kausa Pasaules grupas 1. kārtas pāros pagaidām tikai trīs no astoņiem mačiem zināms uzvarētājs. Ceturtdaļfinālam jau var gatavoties Spānija, Zviedrija un Argentīna.

2009. gada čempioni spāņi 1. kārtā tika pie ļoti viegla pretinieka Beļģijas izskatā, tāpēc nav brīnums, ka pēc pirmajām trim spēlēm šajā pārī viss ir skaidrs. Spāņiem talkā nācis Rafaels Nadals. Ranga līderis vakar aizvadīja pirmo maču kopš „Australian Open”, trīs setos ar 6:2, 6:4, 6:2 sagraujot Rubenu Bemelmansu, bet pirmajā vienspēlē Fernando Verdasko sasita Ksavjēru Malisu – 6:4, 6:3, 6:1. Šodien spāņi bija pārāk arī dubultspēlē. Verdasko pārī ar Felisiano Lopesu trīs setos ar 7:6(0), 6:4, 6:3 pieveica Olivjē Rohusa un Stīva Darsisa duetu.

Spānija ceturtdaļfinālā viesos tiksies ar Čīles un ASV pāra uzvarētāju. Tur pēc dubultspēles ar 2:1 priekšā amerikāņi. Spēles notiek Santjago uz māla seguma. Endijs Rodiks vakar četros setos pieveica Nikolasu Masu (6:2, 4:6, 6:3, 6:4), bet Džons Isners kārtējā sev raksturīgā „maratonā” piecos setos piekāpās Polam Kapdevilam. Pirmajos četros setos katrs uzvarēja pa diviem taibreikiem, bet izšķirošajā setā Kapdevils uzvarēja ar 6:4. Šodien amerikāņus vadībā izvirzīja brāļi Braieni (Bobs un Maiks) uzvarot dubultspēlē – 6:3, 6:3, 7:6(4) pret Masu un Hosē Agilaru. Rodiks rīt spēlēs pret Kapdevilu, bet Isners tiksies ar Masu. Amerikāņiem vajag vienu uzvaru.

Ceturtdaļfināls notiks no 8.-10. jūlijam. Nadals jau paziņojis, ka viņa šīs sezonas plānos ietilpst spēlēt arī Deivisa kausa nākamajā kārtā: „Esmu apņēmies spēlēt, taču nevaru zināt, kas notiks tuvākajos mēnešos – būšu piekusis vai „svaigs”. Tenisā visu tik vienkārši nevar saplānot.”

Pāri 1.kārtai tikusi arī Zviedrija, kas savās mājās ar 3:0 sagrāva krievus. Robins Soderlings trīs setos sakāva Igoru Andrejevu (6:3, 6:3, 6:1) un Joakims Juhansons trīs setos tika galā ar Teimurazu Gabašvili – 6:3, 7:6(4), 6:4, vakar zviedrus izvirzot vadībā ar 2:0, bet šodien skandināvi bija pārāki arī pāru mačos. Simons Aspelins duetā ar Robertu Lindstedu četros setos apspēlēja Igoru Kuņicinu un Dmitriju Tursunovu – 6:4, 6:7(6), 7:6(6), 6:2. Zviedrija ceturtdaļfinālā, visticamāk, tiksies ar pašreizējo titula īpašnieci Serbiju, kas ar 2:1 priekšā Indijai. Serbiem nepalīdz Novaks Džokovičs.

Argentīna Buenosairesā, pateicoties Davida Nalbandjana un Huana Monako uzvarām vienspēlēs pret Adrianu Unguru un Viktoru Hanesku, pēc piektdienas bija priekšā ar 2:0, bet šodien punktu pielika Huans Ignasio Čela ar Eduardo Švanku, uzvarot dubultspēlē - trīs setos pieveikti Hanesku un Horija Tekau. Argentīna par vietu pusfinālā sacentīsies ar Čehijas un Kazahstānas pāra uzvarētāju.

Deivisa kauss. Pasaules grupa. 1. kārta

SpēleRez.
Argentīna – Rumānija3:0
Austrija – Francija1:2
Beļģija – Spānija0:3
Čehija – Kazahstāna2:1
Čīle – ASV1:2
Horvātija – Vācija1:2
Serbija – Indija2:1
Zviedrija – Krievija3:0

Izceltās komandas iekļuvušas ceturtdaļfinālā

Izmantotie resursi:
daviscup.com