Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Sākas cīņas arī Deivisa kausa Pasaules grupā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sākas cīņas arī Deivisa kausa Pasaules grupā
Spāņu nometnē pozitīvs noskaņojums
Foto: AP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē, no 5. līdz 8. martam, Deivisa kausa Pasaules grupā tiks izspēlētas pirmās kārtas spēles. Pēdējo divu gadu čempioni spāņi titula aizstāvēšanu sāks pret Šveici.

Kamēr Latvijas tenisa fanu lielākā uzmanība šajā nedēļas nogalē būs vērsta Ukrainas pilsētas Dņepropetrovskas virzienā, kur Latvijas izlasei Eiropas Āfrikas zonas 1. grupas mačā jācīnās ar ukraiņiem, pārējā pasaule sekos Elites grupa, dēvētai par Pasaules grupu. Šajā grupā pie spēlēšanas tradicionāli tiek 16 labākās valstis. Rīt sāksies 1. kārtas izspēle. Čempioni un galvenie favorīti spāņi sāks savās mājās pret Šveici. Gaidāmi arī vēl vairāki intriģējoši dueļi.

Pēdējo divu gadu kausa ieguvēja Spānija 1. kārtā spēlēs savās mājās. Šoreiz spēļu norises vieta izvēlēta ziemeļu pilsētā Logrono. Spāņi izvēlējušies sev allaž ērto māla segumu. Tiesa, šoreiz mači notiks telpās, kas tomēr atšķiras no tradicionālā māla seguma. Spānijai nevarēs palīdzēt izlases pirmais numurs Rafaels Nadals, kurš taupa veselību, atpūtinot traumēto ceļgalu. Komandas kapteinim Albertam Kostam būs jāiztiek arī bez Fernando Verdasko un lieliskā formā esošā Huana Karlosa Ferrero. Veterāns teicami aizvadīja trīs turnīrus Dienvidamerikā, izcīnot divus titulus, bet trešajā zaudēja finālā.

Kas paliek Kostas rīcībā? Davids Fererers, nepārliecinošā formā esošais Tomijs Robredo, kā arī Nikolass Almagro un Marsels Granoljers. Šveice pretī liks Stanislasu Vavrinku, Marko Kjudinelli, Mihaelu Lammeru un Īvsu Alegro. Rodžers Federers jau iepriekš paziņoja, ka spēlēšana Deivisa kausā šoreiz nebūs iespējama, ņemot vērā viņa grafiku. Piektdienas vienspēles atklās Almagro un Vavrinka, kam sekos spēle starp Fereru un Kjudinelli. Spānijai ir 4-1 rekords pret Šveici, un savā laukumā spāņi nav zaudējuši kopš 1999. gada.

Pagājušā gada fināliste Čehija šī gada turnīru sāks ar vizīti Beļģijā, uz kurieni dodas ar pārliecību par tikšanu tālāk. Domājams, ka Tomašam Berdiham un Radekam Štepanekam nevajadzētu rasties problēmām ar beļģu pārvarēšanu. Tiesa, Štepaneks šo sezonu sācis vāji, kas rada bažas čehu faniem. Beļģus pārstāvēs Olivjē un Kristofs Rohusi, Ksavjērs Maliss un Stīvs Darsiss. Čehi dubultspēlei pieteikuši Janu Hajeku un Lukašu Dluhiju.

Par pārējām spēlēm. ASV šogad Deivisa kausa mačiem nav pieteikusi ne Endiju Rodiku, ne Džeimsu Bleiku, visas cerības liekot uz jauno paaudzi – Top 30 tenisistiem Semu Kveriju un Džonu Isneru. Tiesa, jānotiek brīnumam, lai ASV viss nebeigtos jau pirmajā kārtā – došanās uz Belgradu vieglu dzīvi nesola. Kverijam un Isneram gaidāmas vienspēles pret Novaku Džokoviču un Viktoru Troicki, bet dubultspēlēs serbus pārstāvēs Janko Tipsarevičs un Nenads Zimonjičs, kam jācīnās ar Bobu un Maiku Brainiem.

Krieviem mačos Maskavā pret Indiju jāiztiek bez savainotā pirmā numura Nikolaja Davidenko, bet ar Igora Andrejeva un Mihaila Južnija talantu vajadzētu pietikt indiešu pieveikšanai. Vēl krievu komandā pieteikti Teimurazs Gabašvili un Igors Kuņicins. Indiju pārstāvēs Somdevs Devvarmans, Rohans Bopanna, kā arī dubultspēļu speciālisti Leanders Paess un Makešs Bupati.

Spraiga spēkošanās varētu būt Stokholmā, kur tiksies Zviedrija un Argentīna. Viesiem nebūs ''US Open'' čempiona Huana Martina Del Potro un visas cerības jāliek uz Eduardo Švanku, Leonardo Maijeru, Davidu Nalbandjanu, kā arī Orasio Sebaljosu. Zviedri vienspēlēs sūtīs cīņās Robinu Soderlingu un Joakimu Johansonu. Vēl komandām ir arī Andreass Vinčigera un Robins Lindsteds.

Vēl pirmajā kārtā Francija ar Žo-Vilfrīdu Tsongu un Gaelu Monfīsu priekšgalā uzņems Vāciju, Horvātija spēkosies ar Ekvadoru, bet Izraēlai plānota viesošanās Čīlē. Sakarā ar zemestrīcēm, Čīlē mači sāksies un beigsies vienu dienu vēlāk nekā citos pāros.

Deivisa kauss. Pasaules grupa. 1. kārta

Spānija – Šveice
Francija – Vācija
Krievija – Indija
Zviedrija – Argentīna
Horvātija – Ekvadora
Serbija – ASV
Beļģija – Čehija
Čīle – Izraēla

Izmantotie resursi:
daviscup.com