Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Trešā pusfināliste – Samanta Stosura

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Trešā pusfināliste – Samanta Stosura
Samanta Stosura
Foto: AFP

„French Open” sieviešu vienspēļu turnīrā šodien tiek aizvadītas atlikušās divas ceturtdaļfinālu cīņas. Spēle starp austrālieti Samantu Stosuru un rumānieti Soranu Kirsteju noslēgusies ar pārliecinošu Stosuras uzvaru – 6:1, 6:3, un pirmo reizi „French Open” sieviešu vienspēļu turnīra pusfinālā iekļuvusi kāda Austrālijas tenisiste.

Gan austrālietes Samantas Stosuras, gan rumānietes Soranas Kirstejas iekļūšana „French Open” ceturtdaļfinālā bija uzskatāms par diezgan lielu pārsteigumu. 25 gadus vecā Stosura turnīrā gan bija izlikta ar 30. numuru, taču vienspēlēs nekad nav guvusi lielus sasniegumus, kamēr Kirsteja, kurai ir tikai 19 gadu, turnīrā nebija izlikto sportistu vidū. Abām turnīra gaitā bija izdevies kādu no lielajām zvaigznēm – austrāliete bija pārāka par Jeļenu Dementjevu, bet Kirsteja pār Vozņacki un Jankoviču. Šodienas spēlē bukmeikeri abu izredzes uzvarēt vērtēja līdzīgi, mazliet priekšroku gan atdodot austrālietei. Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā cīņa.

Spēles sākums labāk padevās austrālietei. Viņa spēlēja drošāk un bez kļūdām, kamēr Kirsteja savas serves geimā pieļāva vairākas kļūdas, nokļūstot iedzinējos ar 0:3. Vienu geimu Soranai izdevās atgūt, taču nākamos trijos atkal pārāka bija Stosura, uzvarot setu ar pārliecinošo 6:1. Rezultāts gan ne vienmēr parāda īsto cīņas ritējumu, un šoreiz tas īpaši sakāms par otro setu. Spraiga cīņa iznāca katrā geimā, tomēr izšķirošajos brīžos atkal labāk nospēlēja pieredzējusī austrāliete. Pie rezultāta 4:1 otrajā setā Stosura gan pirmo reizi mačā zaudēja savu servi, tomēr tā arī izrādījās vienīgā šāda situācija, un nedaudz vēlāk austrāliete jau varēja līksmot par iekļūšanu pusfinālā – 6:1, 6:3.

Jāpiezīmē, ka viņa ir pirmā austrāliete, kurai izdevies aizkļūt līdz „French Open” vienspēļu turnīra pusfinālam, bet 2006. gadā Stosura kļuva par šī turnīra čempioni dubultspēlēs.

Izmantotie resursi:
rolandgarros.com

  +1 [+] [-]

, 2009-06-03 16:45, pirms 15 gadiem
Nu ar sievieteem neko nevar zinaat 50-50 Lai arii kurs tiktu finaalaa,ceru,ka beidzot bus skataams finaals,nu piemeeram 6-7 7-6 14-12

     [+] [-]

, 2009-06-03 17:03, pirms 15 gadiem
Soranai nebija izredzes