Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers atgriežas ar vieglu uzvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers atgriežas ar vieglu uzvaru
Rodžers Federers
Foto: AFP/Scanpix

Pirmo spēli pusotra mēneša laikā aizvadījis ATP ranga līderis Rodžers Federers, kurš šodien Bāzeles turnīra pirmajā kārtā divos setos ar 6:3, 6:4 apspēlēja beļģi Olivjē Rohusu. Federers Bāzeles turnīrā uzvarējis pēdējos trīs gadus.

Vakar Dohā noslēdzās gada pēdējais nozīmīgais turnīrs sievietēm. Vīrieši savu pēdējo ATP turnīru aizvadīs šī mēneša beigās Londonā, sacenšoties par ''ATP World Tour Finals'' čempiona titulu. Pašreiz zināmi seši no šī turnīra dalībniekiem – Federers, Nadals, Džokovičs, Marejs, Del Potro un Rodiks. Vēl divas vietas šajā prestižajā turnīrā ir brīvas. Sev nepieciešamos punktus pretendenti varēs iegūt trijos turnīros, no kuriem divi notiek šajā nedēļā un ir ATP 500. sērijas turnīri – Bāzelē un Valensijā. Bet jaunnedēļ Parīzē notiks gada pēdējais ''Masters Series'' turnīrs, kura čempions varēs tikt pie 1000 punktiem. Uz šīm divām brīvajām vietām pretendē aptuveni astoņi tenisisti. Lielāka skaidrība, iespējams, būs jau pēc šīs nedēļas turnīru beigām.

''Davidoff Swiss Indoors Basel''

Bāzelē šonedēļ no pretendentiem spēlēs Fernando Gonzalezs, Marins Čiličs un Radeks Štepaneks. Šveices turnīrā izspēlētas jau četras pirmās kārtas spēles. Nozīmīgākais notikums bija pēdējo trīs gadu čempiona Rodžera Federera pirmā spēle kopš Deivisa kausa mačiem septembra vidū. Federers tikās ar beļģi Olivjē Rohusu un izcīnīja diezgan pārliecinošu uzvaru divos setos – 6:3, 6:4, kas viņam ir septītais panākums savstarpējās spēlēs pret Rohusu. Jāteic, ka Federers spēlēja tieši tik ''nopietni'', cik bija nepieciešams uzvarai. Otrajā kārtā šveicietis tiksies ar Andreasu Sepi no Itālijas. Gonzalezam pirmajā kārtā garais servētājs Džons Isners, Čiličam jāsacenšas ar vācieti Filipu Petšneru, bet Štepaneks pirmajai kārtai jau pāri ticis Radeks Štepaneks. Čehs sasita vācu veterānu Raineru Šutleru - 6:2, 6:0.

1. kārtas rezultāti
(1) R. Federer - O. Rochus 6:3, 6;4
(5) R. Stepanek - R. Schuettler 6:2, 6:0
A. Seppi - S. Bohli 4:6, 6:1, 7:5
F. Serra - I. Karlovic 7:6(5), 6:4

''Valencia Open 500''

Lielākā daļa no Londonas turnīra pretendentiem devusies uz Valensiju. Labākās pozīcijās pašreiz rangā atrodas Nikolajs Davidenko un Fernando Verdasko. Davidenko šodien jau veiksmīgi tika pāri pirmajai kārtai, zaudējot tikai trīs geimus kolumbietim Alehandro Faljam – 6:2, 6:1. Verdasko pirmajā kārtā tiksies ar tautieti Oskaru Ernandezu, Žo-Vildrīdam Tsongam un Žilam Simonam pretiniekos krievi – attiecīgi Mihails Južnijs un Igors Kuņicins.

1. kārtas rezultāti
(2) N. Davydenko - A. Falla 6:2 6:1
T. Berdych - P. Mathieu 6:3 6:4
G. Garcia - Lopez S. Greul 7:5, 6:2
A Montanes - R. Bautista-Agut 6:1, 3:6, 6:4

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2009-11-03 08:05, pirms 15 gadiem
Bija aizgriezies!