Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs ar atspēlēšanos izšķirošajā setā pret Hāsi Roterdamā gūst sezonas pirmo uzvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs ar atspēlēšanos izšķirošajā setā pret Hāsi Roterdamā gūst sezonas pirmo uzvaru
Endijs Marejs. Foto: AP/Scanpix

2009. gada čempions Endijs Marejs (ATP 123.) Roterdamas ATP 500 turnīra pirmajā kārtā "wild card" ieguvēju mačā ar 2:6, 7:6(2), 6:3 pieveica mājinieku Robinu Hāsi (ATP 193.), otrajā piegājienā svinot gada pirmo uzvaru galvenajā tūrē.

Endijs Marejs pagājušajā nedēļā, arī spēlējot ar "wild card" palīdzību, nepārvarēja pirmo barjeru Monpeljē, līdzīgs liktenis viņam draudēja arī pirmdienas vakarā Roterdamā. Skots pirmajos divos setos nespēja nobreikot Robinu Hāsi, bet 3. setā viņam izdevās iespaidīga atspēlēšanās, no 0:3 uzvarot sešos geimos pēc kārtas.

Nīderlandes tenisists, kurš pēdējo ATP uzvaru guva pirms gada "Australian Open" 1. kārtā, mača lielākajā daļā ar sekmīgu aizsardzību un pretuzbrukumiem dominēja garajās izspēlēs, bet spēcīgam finišam pietrūka. Hāse savu vienīgo uzvar pret Mareju (1-5) guva tieši Roterdamā 2008. gadā ar 7:5, 6:3.

Mačs beidzās ar apbrīnojami līdzīgu statistiku. Marejam par četriem punktiem vairāk (99:95), tīri uzvarētajās izspēlēs minimāls deficīts (33:34) un par vienu nepiespiesto kļūdu vairāk (30:29). Abi tenisisti uzvarēja 17 izspēlēs pie tīkla.

Marejs ir tikai viens no diviem iepriekšējo gadu čempioniem šonedēļ Roterdamā. Otrs ir 2015. gada uzvarētājs Stens Vavrinka. Pēdējo divu gadu čempions Gaels Monfīss, kurš pēc tūres restarta nav guvis nevienu uzvaru, titulu nemēģināja aizstāvēt, tam pašam notiekot arī pagājušajā nedēļā Monpeljē.

Šonedēļ Roterdamā galvenā uzmanība ar pirmo numuru izliktajam Daniilam Medvedevam. Ranga 3. vietā esošais Krievijas tenisists fināla sasniegšanas gadījumā nodrošinātu kāpumu uz otro pozīciju, no tās izstumjot Rafaelu Nadalu. Spānis bija plānojis spēlēt Roterdamā, taču dalību no turnīra atsauca muguras savainojuma dēļ.

"ABN AMRO World Tennis Tournament", ATP 500 turnīrs Roterdamā uz cietā seguma telpās

1. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
Kei Nishikori – (7) Felix Auger-Aliassime7:6(4) 6:1
Marton Fucsovics – Reilly Opelka7:6(2) 6:7(4) 7:6(4)
Cameron Norrie – Nikoloz Basilashvili6:0 6:3
Andy Murray – Robin Haase2:6 7:6(2) 6:3