Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Vīriešu dubultspēļu tituls dvīņubrāļiem Braieniem

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vīriešu dubultspēļu tituls dvīņubrāļiem Braieniem
Brāļi Braieni
Foto: AFP

Ar ASV tenisistu Maika un Boba Braiena triumfu šodien Melburnā noslēdzās "Australian Open" vīriešu dubultspēļu turnīrs. Finālmačā viņi ar 2:6, 7:5, 6:0 spēja apspēlēt Makešu Bhupati un Marku Noulzu.

Vīriešu vienspēļu turnīra finālā šoreiz tikās ar 2. un 3. numuru izliktie dueti – brāļi Maiks un Bobs Braieni no ASV, kā arī Makešs Bhupati (Indija) un Marks Noulzs (Bahamas). Turnīra galvenie favorīti un ATP dubultspēļu ranga līderi Daniels Nestors (Kanāda) un Nanads Zimoņičs (Serbija) bija zaudējuši jau otrajā kārtā, tādējādi šāds fināls bija pat diezgan loģisks. Viennozīmīgi spēles favorīti bija abi dvīņubrāļi, taču ne viss sanāca tik gludi.

Spēles pirmajā setā kortā dominēja Bhupati un Noulzs, setu uzvarot ar 6:2. Arī otrajā setā viņiem bija vairākas iespējas salauzt pretinieku servi, taču tās palika neizmantotas. Vēl vairāk – seta izskaņā viņi zaudēja savu servi, kas nozīmēja arī setu (5:7). Diemžēl trešajā cīņā viņi vairs nebija cīnītāji, paliekot uz nulles (0:6) un ļaujot Braieniem līksmot.

Abiem dvīņubrāļiem šis bija jau trešais "Australian Open" dubultspēļu tituls. Iepriekšējās reizes viņi triumfēja 2006. un 2007. gadā, bet pērn šo prieku atdeva Jonatanam Erliham un Endijam Ramam. Kopumā Braieniem šis ir jau septītais "Grand Slam" tituls.

Izmantotie resursi:
australianopen.com

  +1 [+] [-]

, 2009-01-31 15:38, pirms 15 gadiem
Sāku skatīties spēli 2. setā pie 3:3. Vispār tobrīd dvīņiem situācija pavisam čābīga likās. Izskatījās, ka viņu zaudējums ir tikai laika jautājums. Tomēr pretinieki sāka pieļaut kļūdas diezgan vienkāršās situācijas, un spēle kaut kā visai strauji izslīdēja no viņu rokām. Nekas īpašs no pašas spēles atmiņā nepalika, atceros vien to, ka Maikam dažas lieliskas FH sveces sanāca šajā spēlē.