Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Viljamsa cer atkārtot "Serena Slam"

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Viljamsa cer atkārtot "Serena Slam"
Serēna Viljamsa
Foto: AFP

Šī gada "Australian Open" sieviešu vienspēļu turnīra uzvarētāja Serēna Viljamsa pēc panākuma atzinusi, ka labprāt atkārtotu 2002.-2003. gada sasniegumu, kad viņa uzvarēja četrus "Grand Slam" turnīrus pēc kārtas.

"Protams tas būtu lieliski, uzvarēt divus, trīs un pat visus četrus "Grand Slam" turnīrus šogad. Atkal būtu "Serena Slam"", pēc uzvaras Melburnā sacīja Viljamsa. Visus četrus turnīrus pēc kārtas viņa uzvarēja arī 2002.-2003. gadā – sākot ar "French Open" un beidzot ar "Australian Open", bet šobrīd jau atkal ir divi pēc kārtas – uzvaru Ser;ena guva arī pērn "US Open". "Šodien spēlēju ļoti labi un arī jūtos labi, lai gūtu lielus panākumus šogad. Nākamais mērķis ir labi sagatavoties Parīzei, kur pērn negāja tik labi. Šobrīd jūtos tā, it kā varētu uzvarēt jebko, ka varu spēlēt vēl ļoti ilgi", turpināja 27 gadus vecā Viljamsa, kurai šis bija karjeras desmitas "Grand Slam" tituls. Tāpat kļuvis skaidrs, ka ar šo uzvaru Serēna Viljamsa atgūs WTA ranga līderes godu.

Tikmēr Safina uzsvēra, ka neveiksme šodien lielā mērā bija saistīta ar slikto servēšanu: "Visu turnīru mana serve nebija tā labākā. Diezgan mocījos ar to, parasti serve ir mans ierocis, tāpēc šodien cīnījos bez ieročiem." Tāpat Safina, kura spēlēja savā otrajā "Grand Slam" finālā, atzina, ka iemesla panikai gan nav, jāturpina tikai trenēties: "Viss bija savādāk nekā pērn Parīzē. Tad biju nenormāli satraukusies, pat mierīgi pagulēt nespēju, bet te viss bija tik mierīgi. Tomēr Serēnas milzīgā pieredze ņēma virsroku. Zaudēju pārliecinoši, taču, vai ir iemesls panikai? Es taču nezaudēju pirmajā kārtā, bet tiku līdz finālam. Esmu zaudējusi tikai maču – tagad atpakaļ pie treniņiem".

Tikmēr "Eurosport" tenisa eksperte Virdžinija Veida, kura "Australian Open" uzvarēja 1972. gadā, šo finālu nosaukusi par lielu apkaunojumu. "Sieviešu tenisā gribu redzēt, ka labākās tenisistes parāda lielisku spēli, labi uzbrūk un aizsargājas. Finālam ir jābūt gatavai kā psiholoģiski, tā fiziski. Safinai ir ļoti liels potenciāls, bet viņas spēle ir tik stresa pilna. Tas kā viņa nospēlēja šodien... Par to ir jākaunas".

Izmantotie resursi:
australianopen.com
eurosport.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-01-31 16:40, pirms 15 gadiem
"Serena Slam"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-31 17:49, pirms 15 gadiem
vienīgais jautājums par Parīzi, liekas uz kājām arī tagad laba, tā kā viss var būt!