Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Lielupes tenisa kortos startēs vērienīgākais bērnu tenisa festivāls

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Lielupes tenisa kortos startēs vērienīgākais bērnu tenisa festivāls
Ernests Gulbis. Foto: Raimonds Volonts/LTS

Šajā nedēļas nogalē Jūrmalas Nacionālajā tenisa centrā “Lielupe” norisināsies par ikgadēju tradīciju kļuvušais U10 tenisa Pavasara festivāls, ko šogad rīko Latvijas Tenisa savienība ar RIMI atbalstu. Tenisa festivāls ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas bērnu tenisā un katru gadu tas pulcē ap simtu piecdesmit jauno tenisistu no visas Latvijas. Šogad turnīram ir pietekušies 200 dalībnieki!

Pavasara tenisa festivāls 27. un 28. maijā norisināsies Lielupes tenisa kortos, kas piedzīvojuši vērienīgus rekonstrukcijas darbus. Un šīs divas dienas viss Lielupes tenisa centrs tiks atvēlēts bērnu tenisam, bērnu sportam! Tas būs tenisa festivāls visai ģimenei, jo starp spēlēm tenisisti un citi interesenti varēs piedalīties dažādās sportiskās un izklaides aktivitātēs.

“Šis festivāls ir viens no nozīmīgākajiem gada notikumiem jaunajiem tenisistiem un viņu vecākiem, kas tiek gaidīts ar lielu nepacietību. Jaunajiem tenisistiem šīs ir praktiski vienīgās tik liela mēroga sacensības, kas pulcē vienuviet tik daudz spēlētājus. Šī iemesla dēļ aicinām ikvienu interesentu apmeklēt pasākumu, uzzināt visu par bērnu iespējām trenēties tenisā un izbaudīt tenisa spēles burvību,” aicina Lilita Didriksone, LTS “U10 teniss” programmas vadītāja.

Šogad jaunie tenisisti sacentīsies trīs vecuma grupās – U8, U9 un U10. Jaunākajā vecuma grupā startēs jaunie censoņi, sākot no 5 gadu vecuma. Pirmo trīs vietu ieguvēji katrā vecuma grupā tiks apbalvoti ar kausiem un dažādām balvām no turnīra atbalstītājiem, bet pārējie dalībnieki saņems piemiņas balvas. Sestdien turnīru uzsāks U8 un U9 vecuma grupas dalībnieki, kas spēlēs vienspēles, bet U10 vecuma grupas spēlētāji spēlēs dubultspēles. Turnīra tiesāšanā piedalīsies pašmāju tenisisti jaunieši, kas tiesās spēles uz laukumiem, katrai vecuma grupai būs savs galvenais tiesnesis un kā festivāla galvenās tiesneses godā ir iecelta Irina Kuzmina Rimša.

“Katru gadu turnīram piesakās arvien vairāk dalībnieku, kas liecina par to, ka bērnu teniss Latvijā kļūst populārāks. Par to mums noteikti jāpateicas tādām Latvijas tenisa personībām kā Anastasija Sevastova, Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis. Spožāko pašmāju zvaigžņu panākumi un jaunu tenisa kortu atvēršana ir bērnu tenisa popularitātes palielināšanās pamatā. Šajā tenisa festivālā redzēsim jaunos pašmāju tenisa talantus, kuri nākotnē, iespējams, nesīs Latvijas vārdu pasaulē, spēlējot uz lielo turnīru kortiem,” stāsta Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Jānis Mellups.
Turnīra atklāšanā piedalīsies Latvijas tenisa savienības prezidents Ernests Gulbis.
Uz LTS tenisa festivālu tiek aicināts ikviens interesents, kurš vēlas sportiskā gaisotnē just līdzi nākamajiem tenisa spīdekļiem. Ieeja tenisa festivālā ir bez maksas. Pasākuma svinīgā atklāšana notiks sestdien, plkst. 9:40.

LTS tenisa festivālu atbalsta Rimi, Venden, Wilson, Latvijas Sporta Federāciju padome.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Tenisa savienība