Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Federers pret Nadalu beidzot arī Deivisa kausā?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers pret Nadalu beidzot arī Deivisa kausā?
Rafaels Nadals un Rodžers Ferderers
Foto: AFP

Šodien notikusī nākamā gada Deivisa kausa pasaules grupas izloze pirmajā kārtā kopā savedusi Spānijas un Šveices komandas, kas nozīmē to, ka savā starpā, iespējams, beidzot arī Deivisa kausā uzspēlēs divi pasaules labākie tenisisti - Rodžers Federers un Rafaels Nadals.

Šodien savus pretiniekus Eiropas - Āfrikas zonas pirmajā grupā uzzināja Latvijas komanda, kurai pirmajā kārtā jāspēkojas ar Ukrainu. Notikusi izloze arī prestižākajai - pasaules grupai, kur pirmajā kārtā kopā savesta Spānija ar Šveici.

Pagājuša gada čempioni un šī gada finālisti spāņi nākamā gada martā savās mājās uzņems Šveici. Šis pāris īpašs ir ar to, ka abu komandu sastāvos, iespējams, būs divi planētas labākie tenisisti - Rodžers Federers un Rafaels Nadals, kuri līdz šim dažādos turnīros ir tikušies jau 20 reizes (13 uzvaras Nadalam), bet vēl ne reizi viņiem nav nācies spēlēt vienam pret otru izlašu spēlēs. Pagaidām gan vēl pāragri runāt par abu piedalīšanos šajos mačos.

Šveices komandas kapteinis Severins Luti uzsver, ka komandas mērķis, neatkarīgi no sastāva, ir pārspēt Spāniju, uzsverot, ka grūtāku izlozi diez vai varēja dabūt. Luti piebilda, ka pagaidām lieki runāt par Federera spēlēšanu martā izlases sastāvā, jo nekādas skaidrības par ATP ranga līdera plāniem šajā laika posmā vēl tik drīz nebūs. Arī ar Nadalu viss nav tik vienkārši - viss būs atkarīgs no viņa veselības stāvokļa.

Bez jau pieminētās Spānijas un Šveices spēkošanās pasaules grupā gaidāmi vēl septiņi dueļi, no kuriem intriģējošākais varētu būt Serbijas un ASV spēkošanās - Novaks Džokovičs pret Endiju Rodiku, tāpat saistošs ''uz papīra'' izskatās Vācijas - Francijas duelis. Šī gada otra fināliste Čehija izbraukumā tiksies ar Beļģiju. Pirmās kārtas spēles notiks 5.-7. martam. Pilns izlozes siets aplūkojams šeit

Deivisa kausa pasaules grupa

Spānija - Šveice
Vācija - Francija
Krievija - Indija
Argentīna - Zviedrija
Ekvadora - Horvātija
Serbija - ASV
Čīle - Izraēla
Beļģija - Čehija

Izmantotie resursi:
daviscup.com

  -1 [+] [-]

, 2009-09-23 18:11, pirms 15 gadiem
ko Indija dara pirmajā grupā? viņiem tak tikai dubultspēle pasaules elites līmenī!

  -1 [+] [-]

, 2009-09-23 19:13, pirms 15 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: ko Indija dara pirmajā grupā? viņiem tak tikai dubultspēle pasaules elites līmenī!
Pārspēlēs viņi pārspēja DĀR, tā ka pelnīti pirmajā grupā

  +2 [+] [-]

, 2009-09-23 19:30, pirms 15 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: ko Indija dara pirmajā grupā? viņiem tak tikai dubultspēle pasaules elites līmenī!
nu Viņiem ir devverman kkads 130 un vel Boppana ,kurš var izšaut un vel dubultspēļu speciālists paēs , takā ar apstākļu sakritību , pilnīgi pietiekami.