Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Alkarass par tenisa saspringto kalendāru: "Viņi mūs nobeigs"

Andris Liepa
Andris Liepa

Alkarass par tenisa saspringto kalendāru: "Viņi mūs nobeigs"
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) ranga trešais numurs Karloss Alkarass pēc uzvaras Leivera kausa mačā sarunā ar medijiem kritizēja tenisa sezonas intensitāti.

Pēdējo gadu laikā arvien aktuālāks kļuvis jautājums par profesionālā sporta slodzi. Piemēram, NBA kontekstā jau ilgāku laiku virmo runas par nepieciešamību samazināt sezonas spēļu skaitu. F1 pašreizējais čempions Makss Verstapens ir draudējis ar aiziešanu no sporta, ja sacīkšu skaits vienas sezonas ietvaros pārsniegs 25. Savukārt Mančestras "City" pussargs Rodri nesen norādīja, ka futbolisti saspringtā kalendāra dēļ pat būtu gatavi streikam.

Bažas par pārlieku lielo slodzi izskanējušas arī no tenisa, jo šā brīža pasaules trešā rakete Karloss Alkarass uzskata, ka turnīri notiek pārāk bieži.

"Visticamāk, nākamo gadu laikā būs vēl vairāk obligāto turnīru. Visticamāk, viņi mūs nobeigs. Šobrīd ir daudz spēlētāju, kuri iedzīvojušies savainojumos kalendāra dēļ. Droši vien, ka pienāks brīdis, kad turnīrus sāks izlaist arī augstākā kalibra spēlētāji," sacīja Alkarass.

21 gadu vecais spāņu tenisists šīs sezonas ietvaros līdz Leivera kausam bija aizvadījis 50 vienspēļu mačus. Viņš neslēpa, ka brīžiem nespēj atrast motivāciju doties kortā.

"Ir grūti. Dažreiz man vispār nav motivācijas. Kalendārs ir tik saspringts, līdz ar to nav tik daudz brīvdienu, cik es vēlētos. Reizēm nevēlos doties uz turnīru, bet gan palikt mājās un pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem. Tā esmu juties vairākkārt," norādīja tenisists.

Alkarass Leivera kausa grupu turnīra fāzē nākamo maču aizvadīs pret Teiloru Fricu.

Izmantotie resursi:
https://www.reuters.com/sports/tenn...

     [+] [-]

, 15:41, pirms 3 stundām
Bet par ko TOP50 tenisisti sūkstās? tak vari nepiedalīties visos turnīros. Izvērtē savas fizioloģiskās un fiziskās iespējas un piedalies tikai tur. Un citos sporta veidos, kā NBA jālaiž vairāk rezervistus un tml

     [+] [-]

, 16:52, pirms stundas
Blaviens . Kas liek piedalīties visos turnīros??????