Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Neitrālā sportiste: "Sapņoju par dienu, kad izmetīšu Krievijas pasi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Neitrālā sportiste: "Sapņoju par dienu, kad izmetīšu Krievijas pasi"
Veronika Mirošņičenko. Foto: Prensa GDL Open / btu.org.ua

"Slava Ukrainai," rakstīts neitrālās tenisistes instagramā. Veronika Mirošņičenko vēlas mainīt pilsonību un pārstāvēt Ukrainu.

Divu attiecīgo valstu tenisistes WTA un ITF mačos spēlē kā neitrālās sportistes, taču Gvadalaharas "WTA 1000" kvalifikācijā 25 gadīgā Mirošņičenko pārsteidza ar Ukrainas karoga krāsu lentīti pie cepures, debitējot WTA tūrē.

"Mačos man ir lentīte. Tādas esmu pasūtījusi lielā daudzumā, jo man ir desmit dažādas cepures - pie katras lieku zili dzelteno lentīti. Tā man ir ļoti nozīmīga zīme, ka esmu no Ukrainas, kas vienmēr ir manā sirdī. Kad spēlēju, lentīte man dod spēku un atgādina par tām grūtībām, ko piedzīvo ukraiņu tauta un mana ģimene. Kaut gan spēlēju zem neitrālā karoga ar Krievijas pasi, man nav nekādu attiecību ar teroristisko valsti - par to vienmēr runāju savos sociālajos tīklos," situāciju skaidro Veronika Mirošņičenko. "Esmu dzimusi Maskavā, taču bērnību pavadīju [Ukrainas pilsētā] Zaporižjā. Mamma, tētis, vecmamma un vectēvs ir no Zaporižjas. Uzaugu ukraiņu ģimenē, bet 11 gadu vecumā pārcēlos uz ASV. Par savu dzimteni uzskatu Ukrainu, esmu ukrainiete ar Krievijas pasi."

Gvadalaharas dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā pretī stājās ukrainiete Ludmila Kičenoka, kura nespiež roku neitrālajām tenisistēm. "Par to es neapvainojos, jo esmu Ukrainas pusē. Vienīgais pareizais variants ir nepaspiest roku," atzīst Veronika Mirošņičenko. "Man jau bija tāda situācija, kad spēlēju pret Jūliju Starodubcevu [Ukraina]. Pirms mača viņa man uzrakstīja, ka nespiedīs roku."

Kāpēc neveicat pilsonības maiņu? "Tagad aktīvi strādāju pie pilsonības maiņas, bet tas ir sarežģīts process. Vācam visus nepieciešamos dokumentus. Strādājam katru dienu, lai ātrāk to paveiktu," atklāj tenisiste. "Sapņoju par dienu, kad beidzot varēšu izmest to Krievijas pasi."

Savulaik junioru līmenī Mirošņičenko pārstāvēja Ukrainu. Reģistrējoties pieaugušo līmenī, vajadzēja pasi, taču nebija Ukrainas pilsonības. Studēja amerikāņu universitātē un trīs gadus spēlēja tikai studenšu čempionātā, līdz ar to patlaban WTA rangā atrodas salīdzinoši zemu - #408 vienspēlēs, #238 dubultspēlēs.

Ukrainu pārstāvošā Valērija Strahova regulāri aizvada dubultspēles duetā ar neitrālo sportisti un nekad ar ukrainieti, skaitot no 2022. gada 24. februāra. Minētajā laika posmā neitrālā sportiste Veronika Mirošņičenko ir spēlējusi kopā ar divām "neitrālajām", taču vēlas būt Ukrainas pusē.

Izmantotie resursi:
btu.org.ua

  +7 [+] [-]

, 2023-09-22 18:15, pirms 7 mēnešiem
ja vecāki ukraiņi un bŗnība pavadīta Ukrainā tad skaidrs ka jāmet krieveļu pase miskastē

  +2 [+] [-]

, 2023-09-22 18:18, pirms 7 mēnešiem
...grūti tikt vaļā no krievu pases, kamēr neesi dienējis šo armijā...arī meičām tāda prasība ir....skaidrs, ka Veronika neies dienēt, jo tur vēl tā viltība, ka jāzvēr....tikt oficiāli vaļā tur nevar, jāmeklē kādi citi ceļi...

  +4 [+] [-]

, 2023-09-22 18:20, pirms 7 mēnešiem
dakots rakstīja: ...grūti tikt vaļā no krievu pases, kamēr neesi dienējis šo armijā...arī meičām tāda prasība ir....skaidrs, ka Veronika neies dienēt, jo tur vēl tā viltība, ka jāzvēr....tikt oficiāli vaļā tur nevar, jāmeklē kādi citi ceļi...
nedomāju ka problēma tikt vaļā, problēma ir dabūt Ukraiņu
Slēpts komentārs: Volandemort

  +5 [+] [-]

, 2023-09-22 18:41, pirms 7 mēnešiem
Volandemort rakstīja: Ja nav ar ko lepoties sportā - sāk piesaistīt uzmanību ar "yellow" aktivitātēm.
Kā ir teiciens - " ja nav ar ko citu ko lepoties - sāk lepoties ar nacionalitāti"
šeit tomēr interesanta situācija, sportistam jāstartē zem sev pretīga karoga
Slēpts komentārs: Volandemort

  +3 [+] [-]

, 2023-09-22 19:18, pirms 7 mēnešiem
Volandemort rakstīja: Atteikties no "pretīgas pases" var jebkurā brīdi. Vienkārši grib piesaistīt sev uzmanību. Ņemot vērā ka nav sporta panākumu - ķeras pie lētajiem gājieniem
kā tu vari atteikties no pases ja tev nav citas pases?

  +7 [+] [-]

, 2023-09-22 19:19, pirms 7 mēnešiem
Volandemort rakstīja: Atteikties no "pretīgas pases" var jebkurā brīdi. Vienkārši grib piesaistīt sev uzmanību. Ņemot vērā ka nav sporta panākumu - ķeras pie lētajiem gājieniem
pie lētiem gājieniem Tu šeit esi ķēries. Pretīgi no Tavas puses.

  -2 [+] [-]

, 2023-09-22 19:52, pirms 7 mēnešiem
Kas vina tada ir?

  +4 [+] [-]

, 2023-09-22 19:54, pirms 7 mēnešiem
Aaziitis rakstīja: Kas vina tada ir?
izlasi rakstu, tad uzzināsi

  -2 [+] [-]

, 2023-09-23 00:37, pirms 7 mēnešiem
Autor, varbūt vari Mirošņičenko, lai viņa samaina pases ar Strahovu?

  +2 [+] [-]

, 2023-09-23 05:11, pirms 7 mēnešiem
Interesants gadījums. Bet vai Ukrainai vajag vēl vienu spēlētāju, kas dubultenēs mēdz būt komandā ar krievieti? Varbūt jau pietiek ar Strahovu, kura ar to nodarbojas un neviens ukrainis viņai neko nevar pateikt?