Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Simons trillerī pārspēj Karloviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Simons trillerī pārspēj Karloviču
Žils Simons
Foto: SCANPIX SWEDEN

ATP Madrides ''Masters Series'' turnīrā aizvadītas divas pēdējās ceturtdaļfināla spēles, kurās uzvaras izcīnīja Rafaels Nadāls un Žils Simons un rīt savā starpā tiksies turnīra pusfinālā.

Nadāls pārāks spāņu duelī

Madrides turnīra vakara spēļu programma sākās ar divu Spānijas tenisistu spēkošanos – ATP pirmā rakete Rafaels Nadāls pret Felisiāno Lopezu. Pirmajā setā Nadālam pirmā breika iespēja radās trešajā geimā, taču tā palika neizmantota. Tomēr jau pie nākošās Lopeza serves Nadāls bija sekmīgs, izvirzoties vadībā ar 3:2. Pirmā seta turpinājumā abi sportisti spēja noturēt savu servi, un Nadāls uzvarēja setu ar 6:4.

Otrajā setā ritēja līdzīga cīņa līdz devītajam geimam, kad Nadāls beidzot spēja lauzt sava tautieša servi – 5:4 un Nadālam nākošajā geimā bija iespēja ar savu servi nodrošināt uzvaru mačā. Nadāls pieļāva vairākas sev neraksturīgas kļūdas elementārās situācijās, un Lopezam radās iespēja lauzt Nadāla servi, bet nekā. Turpinājumā Nadāls neizmantoja divas mačbumbas, atkal pie breikbumbas tika Lopezs, bet atkal nespēja to izmantot. Nadāls tomēr spēja uzvarēt geimā, kas viņam deva uzvaru gan setā, gan arī visā spēlē ar 6:4, 6:4.

Nadāla pretinieks pusfinālā noskaidrojās dienas pēdējā ceturtdaļfinālā, kurā tikās francūzis Žils Simons un horvāts Ivo Karlovičs, kurš vakar pārspēja Novāku Džokoviču.

Simons uzvar trillerī

Pirmais sets izvērtās gana aizraujošs. Karlovičs lauza Simona servi piektajā geimā, taču jau nākamajā geimā nespēja noturēt savu servi, ļaujot Simonam atspēlēties – 3:3. Arī nākamajā geimā servētājs nespēja noturēt savu servi – Karlovičs otro reizi pēc kārtas lauza Simona servi un izvirzījās vadībās ar 4:3, turpinājumā abi tenisisti noturēja savu servi līdz 10. geimam. Karlovičs atradās vadībā ar 5:4 un servēja par uzvaru pirmajā setā, taču visnepiemērotākajā brīdī viņu pievīla ierasti stabilā serve. Pirmajos trīs punktos Karlovičam nepadevās neviena pirmā serve, bet vājāko otro servi perfekti izmantoja Simons, izvirzoties vadībā ar 40:0. Karlovičs divas breikbumbas gan atspēlēja ar diviem eisiem, tomēr trešo breikbumbu izglābt neizdevās, un Simons izlīdzināja pirmā seta rezultātu - 5:5. Pirmā seta uzvarētāja noskaidrošana notika taibreikā. Karlovičs zaudēja pirmos divus punktus pie savas serves (atkal pievīla pirmā serve), un Simons izvirzījās vadībā ar 3:0 un vēlāk arī ar 5:0, beigās uzvarot taibreiku ar 7:1.

Otrajā setā breika iespējas radās tikai divreiz un abos gadījumos Karlovičam. Astotajā geimā horvāts šādu iespēju palaida garām, bet jau nākamajā Simona servēšanas reizē pie 5:4 izmantoja. Simons otro geimu pēc kārtas pie savas serves nospēlēja nestabili, dodot Karlovičam breika iespēju, kas šajā gadījumā bija setbumbas. Simons pirmo servi raidīja tīklā, bet otro servi labi uzņēma Karlovičs un garajā izspēlē bija pārāks, laužot francūža servi un uzvarot setu ar 6:4.

Un viss izšķīrās trešajā – izšķirošajā setā, ko veiksmīgāk iesāka Karlovičs, laužot Simona servi jau seta sākumā un izvirzoties vadībā ar 3:0. Tomēr Simons, kas šajā turnīrā iepriekšējās divās kārtās atspēlēja 6(!) mačbumbas, nepadevās. Piektajā geimā Simons pie Karloviča serves izvirzījās vadībā ar 40:0. Horvāts divas breikbumbas atspēlēja. Un tad notika strīdīgs moments. Pie 40:30 Simons trāpīja tīklā, bet palūdza video atkārtojumu jeb challenge Karloviča pēdējam sitienam. Atkārtojumā bija redzams, ka Karloviča sistā bumbiņa trāpīja ārpus laukuma. Simons uzvarēja geimu un izlīdzināja rezultātu – 3:3. Taču pēc noteikumiem spēlētājam challenge jāpieprasa automātiski nevis pēc sitiena izdarīšanas kā tas bija šajā gadījumā.
Vairāk breiku šajā setā nebija, un mača uzvarētāja liktenis noskaidrojās taibreikā. Un tajā līdzīgi kā pirmā seta taibreikā pārliecinoši ar 7:2 uzvarēja Simons, tiekot turnīra pusfinālā. Spēles rezultāts: 7:6(1), 4:6, 7:6(2). Interesanti, ka Simons divās iepriekšējās kārtās arī uzvarēja trīs setos un pēdējā tieši taibreikā.

ATP Madrides ''Masters Series'', ceturtdaļfināli

Endijs Marejs (4) – Gaels Monfīss 6:2, 6:2
Rodžers Federers (2) – Huans Martins Del Potro (9) 6:3, 6:3
Rafaels Nadāls (1) – Felisiāno Lopezs 6:4, 6:4
Žils Simons – Ivo Karlovičs (14) 7:6(1), 4:6, 7:6(2)

Pusfinālu pāri

Endijs Marejs – Rodžers Federers
Rafaels Nadāls – Žils Simons

Izmantotie resursi:
atptennis.com

  +3 [+] [-]

, 2008-10-18 02:07, pirms 16 gadiem
lūk spēlētājs, kam ar psiholoģiju viss ir kārtībā

  -1 [+] [-]

, 2008-10-18 02:19, pirms 16 gadiem
šis džeks nebēdā par "nesmukām" uzvarām, galvenais ir rezultāts!

  -3 [+] [-]

, 2008-10-18 02:24, pirms 16 gadiem
izliida

  +1 [+] [-]

, 2008-10-18 03:14, pirms 16 gadiem
njaaa. simons ir vairaak nekaa liimenii. bet nu uznjemshana vinajm ir lliemnii ar nadalu.. monstrs..

  +1 [+] [-]

, 2008-10-18 04:36, pirms 16 gadiem
Vai Simons vel paradis brinumus saja turnira?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-18 12:13, pirms 16 gadiem
Simona uzvaras gājiens jau gandrīz beidzās otrā seta beigās... Taču tagad viņš jau ir pusfinālā, kur, manuprāt, Nadālu viņam būs neiespējami pārspēt, jo Nadāls ir uzlabojis savu sniegumu kopš mača ar Gulbi!!

     [+] [-]

, 2008-10-18 20:43, pirms 16 gadiem
Simons trillerī pārspēj Nadālu !!! Sprīdītis uzveic milzi....