Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Džokovičs pārsteidzoši zaudē Madridē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs pārsteidzoši zaudē Madridē
Ivo Karlovičs
Foto: AFP

ATP Madrides ''Masters Series'' turnīrā zināmi ceturtdaļfinālisti, kuru skaitā sensacionāli nav iekļuvis pasaules trešais spēcīgākais tenisists serbs Novāks Džokovičs, kurš divos setu taibreikos zaudēja horvātam Ivo Karlovičam.

ATP trešā numura Džokoviča un horvātu milža (208 cm) Karloviča cīņa vakardienas programmā bija pēdējā no trešās kārtas spēlēm, un, kā izrādījās vēlāk, dienas lielākais pārsteigums ticis pietaupīts pašām beigām. Karlovičs iepriekšējā kārtā divos setos un abos taibreikā pārspēja zviedru Robinu Soderlingu, bet Džokovičs ar milzīgām pūlēm tika galā ar rumāni Viktoru Hanesku. Tāpēc šodien tika gaidīta sīva cīņa, un tieši tā arī notika. Savstarpējo spēļu bilance par labu serbam – 1:0.

Pirmajā setā kopā bija tikai četras breikbumbas. Karlovičam otrajā geimā un Džokovičam trīs devītajā geimā, taču neviena no breikbumbām netika izmantota. Taibreikā ar 7:4 pārāks izrādījās Karlovičs. Otrajā setā abi tenisisti pārliecinoši spēlēja pie savas serves, un atkal viss izšķīrās taibreikā, un arī šoreiz meistarīgāks izrādījās horvāts Karlovičs, uzvarot turnīra trešo raketi un iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā Karloviča pretinieks būs francūzis Žils Simons, kurš, trešā seta taibreikā atspēlējot divas mačbumbas, ar 6:7(6), 6:4, 7:6(6) pārspēja amerikāni Robiju Džinepri. Interesanti, ka otrās kārtas spēlē pret krievu Igoru Andrējevu Simons vakar atspēlēja četras mačbumbas. Vēl trīs spēlēs pārāki izrādījās rangā zemāk esoši tenisisti – divu argentīniešu duelī negaidīti viegli Huans Martins Del Potro divos setos ar 6:4, 6:2 pārspēja Davidu Nalbandjanu, turnīra astotā rakete Endijs Rodiks zaudēja francūzim Gaelam Monfīsam, bet turnīrā ar 10. numuru izliktais šveicietis Staņislass Vavrinka divos setos piekāpās spānim Felisiāno Lopezam.

Bez liela satraukuma ceturtdaļfinālā iekļuva pirmie divi numuri Rafaels Nadāls un Rodžers Federers, divos setos pārspējot divus Francijas tenisa skolas pārstāvjus attiecīgi Rišāru Gaskē un Žo-Vilfrīdu Tsongu. Labāko astoņu tenisistu skaitā iekļuva arī skots Endijs Marejs, kas, pirmajā setā atspēlējot trīs setbumbas, divos setos pārspēja horvātu Marinu Čiliču. Ceturtdaļfināli notiks šodien.

ATP Madrides ''Masters Series'' trešā kārta

Žils Simons – Robijs Džineprī 6:7(6), 6:4, 7:6(6)
Huans Martins Del Potro (9) – Davids Nalbandjans (7) 6:4, 6:2
Endijs Marejs (4) – Marins Čiličs 7:5, 7:6(2)
Felisiāno Lopezs – Staņislass Vavrinka (10) 6:4, 6:4
Gaels Monfīss – Endijs Rodiks (8) 6:4, 3:6, 6:3
Rafaels Nadāls (1) – Rišārs Gaskē (15) 6:4, 6:2
Rodžers Federers (2) – Žo-Vilfrīds Tsonga (16) 6:4, 6:1
Ivo Karlovičs (14) – Novāks Džokovičs (3) 7:6(4), 7:6(5)

ATP Madrides ''Masters Series'', ceturtdaļfināli

Endijs Marejs (4) – Gaels Monfīss
Rodžers Federers (2) – Huans Martins Del Potro (9)
Rafaels Nadāls (1) – Felisiāno Lopezs
Ivo Karlovičs (14) – Žils Simons

Izmantotie resursi:
atptennis.com

  +1 [+] [-]

, 2008-10-17 01:23, pirms 16 gadiem
Pāris kļūdas taibreikos pret horvātu milzi un VISS - game over. Karloviča serve bija augstā līmenī un Djoko vienkārši nevarēja šodien neko padarīt.

Ceturtdaļfināli būs vienkārši saldais ēdiens.

  +4 [+] [-]

, 2008-10-17 01:27, pirms 16 gadiem
Pfff... Tak Ivonam var zaudēt jebkurš... Ja šamam iet serve, dodiet kaut Federeru+Nadalu Vinš šamos samasēs!
Fedja smuki parādija klasi Tsongam.

P.S GO MONFILS!

  -2 [+] [-]

, 2008-10-17 02:01, pirms 16 gadiem
Rodžers Federers (2) – Huans Martins Del Potro (9)
skatamies, ko jaunais talants rādīts pret veco āzi.

     [+] [-]

, 2008-10-17 02:17, pirms 16 gadiem
Tiešām, nekāds baigais pārsteigums tas nav. Džoko tāpat pēdējā laikā nav bijis īpaši veiksmīgs.

     [+] [-]

, 2008-10-17 07:40, pirms 16 gadiem
Džokovičs nebija savā līmenī. Nu izskatījās viņš slims un nesavācies. Kauns,Nole,tā varbūt būtu varējis uzvarēt.

Bija jāizmanto Karloviča otrās serves(jo ar pirmo atņemšanu jau gāja tā pašvakāk),bet nesanāca.

Nu,bet man jau nekas.Patīk arī Karlovičs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-17 08:17, pirms 16 gadiem
Dakteris Ivo ārstē!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-17 09:32, pirms 16 gadiem
ehhhh, cik tur trūka lai šāds pats virsraksts tikai ar Nadalu un Gulbi galvenajās lomās pāršalktu visus medijus...

  +1 [+] [-]

, 2008-10-17 09:38, pirms 16 gadiem
Raksta autoram Valdim - breiks ir tad kad kaads speeletaajs zaudee savu servi. Breika bumba ir tad kad pretiniekam ir iespeeja no"breikot" (atnjemt, salauzt) pretinieka servi.

Tapeec vaardu breiks jaaaizstaaj buutu ar breika bumba.

A taaa - Karlo is back????

  -1 [+] [-]

, 2008-10-17 09:56, pirms 16 gadiem
RUBEN rakstīja: Pfff... Tak Ivonam var zaudēt jebkurš... Ja šamam iet serve, dodiet kaut Federeru+Nadalu Vinš šamos samasēs!
Fedja smuki parādija klasi Tsongam.

ko tur rādīt klasi tsongam,ja tas pieļauj disaiderī 3 dubultkļūdas!!!!!!!!tas jāmāk!!!vispār jaunie "talanti" šajā turnīrā liek vilties-gulbis zaudēja pa nullēm svarīgu geimu uz savas serves,ciličs zaudē no 40-0 servējot uz setu,tagad tsonga norauj podus!!!!!!!!!!!!!!
tāpēc jau fedja tiek tik tālu!!!!!!!!!!
bet tas sīkums,šodien mans favorīts delpo spēlē ar veco tizleni,cerams šis tādus kļūdas nepieļaus,tad jau redzēs kāds būs iznākums


P.S GO MONFILS!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-10-17 12:28, pirms 16 gadiem
Komentārs tiem, kas vakar redzēja spēli:
ja Džoko vietā būtu bijis kāds cits, tad iznākums būtu tas pats un iespējams pat netiktu līdz taibreikam.Kaut zināms kā "traks" servētājs,Karlovičs vakar pārspēja pats sevi.Un tie nebūtu bijuši tikai 20 eisi, bet vismaz 2 reiz vairāk, ja Nole nebūtu centies tos ņemt(reizēm jau izskatījās, ka roka lūzīs un kā bija redzams, atņemot servi, pāris reižu bija gar zemi...)Tik stulba spēle vēl nebija redzēta un tas nav lielais teniss, bet teniss Karloviča stilā , kur var pat nogalināt. Ja vakar pretinieks būtu kāds, kam serves nevedas, tad vispār nebūtu bijis ko skatīties, ja nu vienīgi, kā Karlovičs visus geimus noservē un pretinieks stāv un noskatās.Jā,citreiz horvāts servēja tāpat,bet bija arī kļūdas, kas varēja pretinieku izglābt.Vakar viņa serves bija bez izredzēm pretiniekam.Mīnusus atļauts likt tikai tiem, kas spēli patiešām redzēja.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-17 13:55, pirms 16 gadiem
Karloviča serves tik tiešām ir kaut kas grūti atņemams.
Novaks ļoti labi turējās pretīm Karlovičam. Pie Noles serves Karlovičš salīdzinoši bieži palika sausā.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-17 14:00, pirms 16 gadiem
Simply the Best:

Tīrās atrunas Karloviča pirmās serves procents vakar bija 65%, kas arī ir apmēram viņa vidējais pirmās serves procents. Un par to, ka viņam būtu bijis divreiz vairāk eisu, ja Džokovičs nebūtu centies atņemt, vispār ir tīrās muļķības, jo Karloviča eisi vienmēr ir tādā trajektorijā, ka tos ne tikai nav iespējams atņemt (novietojums, bumbas grieziens + ļoti augstais atlēciens), bet pat pieskarties ar raketi ir gandrīz fiziski neiespējami. Spēli noskatījos no pirmā līdz pēdējam punktam, un visu izšķīra tas, ka Džokovičs nespēja vinnēt izšķirīgos punktus (bija pāris neizmantotas breikbumbas, kā arī kļūdas izšķirošajos punktos taibreikā). Patiesība lielākā Džokoviča kļūda bija tā, ka izspēlēs viņš uzbruka pārāk ātri un sita pārāk tuvu līnijām, kas arī noveda pie pāris izšķirošām kļūdām.

  +2 [+] [-]

, 2008-10-17 14:28, pirms 16 gadiem
Tu saki? rakstīja: Rodžers Federers (2) – Huans Martins Del Potro (9)
skatamies, ko jaunais talants rādīts pret veco āzi.
Pirmā dzirdēšana, ka 27 gadus jaunu vīrieti sauc par vecu āzi.

     [+] [-]

, 2008-10-17 14:34, pirms 16 gadiem
seljanin:
Neko citu tu no Simply the Best nemaz vari pat negaidīt, kā tikai atrunas (vismaz es neko citu no viņas mutes neesmu dzirdējis). Viņa fanotu par Džoko pat cīņā pret Gulbi. Ja es balstītos uz viņas teikto, tad sanāktu, ka visi Džoko zaudējumi viņa dzīvē ir bijuši neveiksmes vai arī pretinieks bijis neuzvarams (kā šajā gadījumā, lai gan ne jau Karlovičs bija tas labais, bet Džoko tas sliktais, jo Karlovičs varbūt nospēlēja tikai nedaudz virs sava līmeņa).
Piedosim meitenei, kas galīgi ieķērusies. Mīlestība cilvēku padara aklu.

     [+] [-]

, 2008-10-17 15:30, pirms 16 gadiem
Seljanin,
daļēji piekrītu arī tev...bet vairākas Novaka ņemtās un atņemtās serves bija tuvu pašnāvībai.Cits tās nebūtu aizticis.

Mixes,
izlasi vēlreiz, ko es rakstīju !!! Lasi uzmanīgāk.Man riebjas teniss Karloviča stilā!!!Un vakar, domāju, neviens negribētu būt Džoko vietā. Nav sāpīgi zaudēt skaistā spēlē,bet tādā antitenisā,kur viens tikai bliež - skumji.Es, ja būtu Noles vietā, uz beigām būtu darījusi tāpat kā Santoro vienas spēles beigās pret Rodiku. Bet protams Rodiks nav salīdzināms ar Karloviču, jo prot ne tikai servēt.Arī Gulbis rādīja skaistu tenisu pret Nadalu, ne tikai serves.Tāpat citi labākie servētāji.
Mixes,sporta faniem vienmēr ir kāds mīlulis par ko "slimot".Citādi nebūtu interesanti.Atzīšos tev, ja Novaks nespēlē, tad man patīk skatīties Federeru, Mureju, Nišikori, Tsongu, Gaskē, Gulbi,Jankoviču u.c.Protams vienmēr skatos Nadalu, bet viņa teniss man nepatīk.
Mixes, man ir aizdomas, ka vakardienas spēli neesi redzējis...

     [+] [-]

, 2008-10-17 15:32, pirms 16 gadiem
Jā, vēl man ļoti patīk Rodiks...

     [+] [-]

, 2008-10-17 15:40, pirms 16 gadiem
Labi, labi. Bet man nepatīk vārds antiteniss. Katrs spēlē kā māk, un tā spēlē Karlovičs. Nav jau tā, ka viņš spēlētu pilnīgi citu spēli.
Spēli redzēju daļēji, jo tā nebija īpaši interesanta. Sāku skatīties no sākuma un līdz beigām, bet tā arī visu viņu neskatījos, bieži novērsu uzmanību. Katrā ziņā priekšstatam par spēli pietika.

     [+] [-]

, 2008-10-17 15:56, pirms 16 gadiem
Karlovičs spēlē līdzīgi kā krievs Tursunovs. Abiem nepatīk iesaisīties garās izspēlēs. Ja Tursunovs no gala līnijas vēl kaut ko var izdarīt, tad Karlo ir ļoti švaks tādā ziņā. Visa viņa spēle balstās uz servi. Viņš pie pretinieka serves īpaši nesaspringst. Ja notur savu, taibreiks kā minimums garantēts. Un taibreikā viņš spēj saņemties agresīvi nospēlēt, arī servējt pretiniekam. Par šodienas spēli, domāju, ka Simons paņems. Karlovičs jau tā šajā turnīrā ir uzlēcis augstāk par savu galvu, bet Simons ir īsts cīnītājs. Pēdējās divās spēles izglābis 6 mačbumbas. Un Simons ir ļoti labs garajās izspēlēs, ar diezgan precīzu sitienu.

     [+] [-]

, 2008-10-17 16:53, pirms 16 gadiem
Man ļoti patīk, kā spēlē Žils Simons,vakardienas spēle pret Ginepri bija īsta "odziņa"
Bet, ja Karlovičs no vakarnakts tenisa savā stilā nebūs pārguris, tad Simonam šodien nav variantu uzvarēt.Kaut spēlē viņš tiešām ļoti labi, gudri,arī psiholoģiski stiprs.

     [+] [-]

, 2008-10-17 18:51, pirms 16 gadiem
Valdis Bērziņš:

Nu nu.. vienīgais, kas kopīgs Karlovičam un Tursunovam, ir tas, ka abi spēlē agresīvu, uz uzbrukumu tendētu tenisu. Bet tas ir arī vienīgais, jo viņi ir pilnīgi atšķirīgi visos tenisa elementos. Piemēram, spēle uz gala līnijas Karlovičam ir kluba spēlētāja līmenī, viņš vairāk par 5-6 sitieniem no gala līnijas pēc kārtas nemaz nav spējīgs izpildīt, kamēr Tursunovs varētu bumbu turēt spēlē kaut 20-25 sitienus pēc kārtas, bet to nekad nedara, jo pēc definīcijas ir vistīrākais ballbasher, kuram ir tikai 2 taktikas - 1) sist pa bumbu stipri, 2) sist pa bumbu vēl stiprāk. Tāpat arī BH. Karlovičs 95% gadījumu sit nogriezto, kamēr Tursunovs 95% gadījumu sit uzgriezto. Par dažādām citām lietām, kas viņiem atšķirīgas, pat nesākšu diskutēt Vispār tā īsti nav neviena cita spēlētāja, ar kuru varētu Karloviču salīdzināt.. varbūt vienīgi Isners, kura spēle arī balstās uz servi, bet atšķirībā no Karloviča Isners pie tīkla ir gandrīz absolūts nespējnieks un pārsvarā darbojas no gala līnijas. Piekrītu par Simonu, man arī šķiet, ka viņš vinnēs tieši uz tā rēķina, ka ir spējīgs likt Karlovičam izdarīt to papildus sitienu no gala līnijas, kurā Karlovičs beigu beigās nokļūdīsies. Jo tāda nu ir Simona spēle - turēt bumbu spēlē, kamēr pretinieks kļūdās, vai kamēr atbrīvojas iespēja 100% uzbrukuma sitienam.

     [+] [-]

, 2008-10-17 19:06, pirms 16 gadiem
seljanin rakstīja: Valdis Bērziņš:

Nu nu.. vienīgais, kas kopīgs Karlovičam un Tursunovam, ir tas, ka abi spēlē agresīvu, uz uzbrukumu tendētu tenisu. Bet tas ir arī vienīgais, jo viņi ir pilnīgi atšķirīgi visos tenisa elementos. Piemēram, spēle uz gala līnijas Karlovičam ir kluba spēlētāja līmenī, viņš vairāk par 5-6 sitieniem no gala līnijas pēc kārtas nemaz nav spējīgs izpildīt, kamēr Tursunovs varētu bumbu turēt spēlē kaut 20-25 sitienus pēc kārtas, bet to nekad nedara, jo pēc definīcijas ir vistīrākais ballbasher, kuram ir tikai 2 taktikas - 1) sist pa bumbu stipri, 2) sist pa bumbu vēl stiprāk. Tāpat arī BH. Karlovičs 95% gadījumu sit nogriezto, kamēr Tursunovs 95% gadījumu sit uzgriezto. Par dažādām citām lietām, kas viņiem atšķirīgas, pat nesākšu diskutēt Vispār tā īsti nav neviena cita spēlētāja, ar kuru varētu Karloviču salīdzināt.. varbūt vienīgi Isners, kura spēle arī balstās uz servi, bet atšķirībā no Karloviča Isners pie tīkla ir gandrīz absolūts nespējnieks un pārsvarā darbojas no gala līnijas. Piekrītu par Simonu, man arī šķiet, ka viņš vinnēs tieši uz tā rēķina, ka ir spējīgs likt Karlovičam izdarīt to papildus sitienu no gala līnijas, kurā Karlovičs beigu beigās nokļūdīsies. Jo tāda nu ir Simona spēle - turēt bumbu spēlē, kamēr pretinieks kļūdās, vai kamēr atbrīvojas iespēja 100% uzbrukuma sitienam.
Mana doma bija, salīdzinot Karlo ar Tursunovu,ka abiem ir diezgan laba serve, Karlo it īpaši. Bet abi vnk nevar paciest garās izspēles.

     [+] [-]

, 2008-10-17 19:15, pirms 16 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Mana doma bija, salīdzinot Karlo ar Tursunovu,ka abiem ir diezgan laba serve, Karlo it īpaši. Bet abi vnk nevar paciest garās izspēles.
Ok, es sapratu. Bet Tursunovam nav izcila serve. Viņam ir diezgan laba serve, labāka nekā vairumam tenisistu, bet ne tāda, kas īpaši izceltos uz ATP fona. Savukārt Karlovičs ir nešaubīgi labākais servētājs un vispār tāds diezgan unikāls un neatkārtojams tenisists pēc sava spēles stila

     [+] [-]

, 2008-10-17 19:18, pirms 16 gadiem
seljanin rakstīja: Ok, es sapratu. Bet Tursunovam nav izcila serve. Viņam ir diezgan laba serve, labāka nekā vairumam tenisistu, bet ne tāda, kas īpaši izceltos uz ATP fona. Savukārt Karlovičs ir nešaubīgi labākais servētājs un vispār tāds diezgan unikāls un neatkārtojams tenisists pēc sava spēles stila
tieši tā, nav izcila, bet laba. Vnk atrast kādu, ar ko salīdzināt Karlo (laba serve + nepatīk garās izspēles), un Tursunovs pirmais nāca prātā