Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Madrides pusfinālā Federers un Marejs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Madrides pusfinālā Federers un Marejs
Rodžers Federers
Foto: SCANPIX SWEDEN

Noslēgušās pirmās divas ceturtdaļfināla spēles ATP Madrides ''Masters Series'' turnīrā. Pusfinālā iekļuva Endijs Marejs un Rodžers Federers, pārspējot attiecīgi Gaelu Monfīsu un Huanu Martinu Del Potro.

Marejs pārāks par Monfīsu

Pirmajā ceturtdaļfinālā pasaules 4. rakete skots Endijs Marejs divos setos pārliecinoši ar 6:2, 6:2 tika galā ar savu kādreizējo treniņu partneri francūzi Gaelu Monfīsu. Spēle sākās miegaini ar ilgstošām izspēlēm no gala līnijas. Marejs pirmajā geimā nespēja noturēt savu servi, un Monfīss izvirzījās vadībā, taču jau nākamajā geimā Marejs sāka spēlēt savā stilā – agresīvi un lauza Monfīsa servi -1:1. Nākamajos divos geimos abi sportisti spēja noturēt savu servi, taču kopš tā brīža spēles kontroli savās rokās pārņēma Marejs, uzvarot nākamos četrus pirmā seta geimus un līdz ar to arī setu ar 6:2.

Otrajā setā Marejs breikoja Monfīsu ceturtajā geimā, nonākot vadībā ar 3:1. Francūzis nespēja noturēt savu servi arī sestajā geimā - 1:5. Nākamajā geimā Marijam bija iespēja nodrošināt uzvaru mačā pie savas serves, taču skots nospēlēja nepārliecinoši, un Monfīss lauza Marija Servi. Taču nekāda atspēlēšanās francūzim nesanāca, jo jau nākamajā geimā Marejs izmantoja vairākas Monfīsa kļūdas un uzvarēja gan geimā, gan arī setā un visā spēlē – 6:2, 6:2.

Federers pārspēj Del Potro

Pusfinālā, kas būs pēdējā ''US Open'' fināla atkārtojums, Mareja pretinieks būs pasaules otrais numurs Rodžers Federers, kas arī salīdzinoši viegli tika galā ar jauno Argentīnas talantu Huanu Martinu Del Potro, uzvarot divos setos ar 6:3, 6:3.
Pirmā seta otrajā geimā Federeram pie Del Potro serves bija divas breikbumbas, taču argentīnietis abas atspēlēja ar eisiem. Federers pie savas serves spēlēja stabili, bet Del Potro servējot neklājās tik viegli, un astotajā geimā Federers, ieguva divas breikbumbas, Del Potro pieļāva dubultkļūdu, un Federers izvirzījās vadībā ar 5:3. Nākošajā geimā Federers no sākuma palaida garām divas setbumbas, Del Potro ieguva pirmajā setā vienīgo iespēju lauzt Federera servi, taču šveicietis to nepieļāva un uzvarēja setu ar 6:3.

Otrā seta pirmajā geimā Federers neizmantoja divas breikbumbas, taču Del Potro šveicietim atkal deva iespēju piektajā geimā. Un līdzīgi kā pirmā seta izskaņā Del Potro pieļāva dubultkļūdu. Federers izvirzījās vadībā ar 3:2. Seta devītajā geimā pie Del Potro serves Federers ar trešo breikbumbu beidzot piespieda Del Potro kapitulēt.

Atlikušie divi ceturtdaļfināli tiks aizvadīti šovakar, kad plkst. 21:00 kortā dosies divi spāņi: Rafaels Nadāls un Felisiāno Lopezs, bet pēc viņiem pēdējā ceturtdaļfinālā tiksies francūzis Žils Simons un horvāts Ivo Karlovičs.

ATP Madrides ''Masters Series'', ceturtdaļfināli

Endijs Marejs (4) – Gaels Monfīss 6:2, 6:2
Rodžers Federers (2) – Huans Martins Del Potro (9) 6:3, 6:3

Izmantotie resursi:
atptennis.com

     [+] [-]

, 2008-10-17 19:23, pirms 16 gadiem
Skatijos spele Federer pret Del Potro no otra seta Del Potro daudz kludijas un piekto geimo zaudeja ar dubult kludu, pirmas serve ari neparak gaja, bet Federeram vis gaja no rokas izskatijas diezgan parliecinos par ko man ari prieks ka Federer sak spelet aizvien parliecinosak ar katru speli

  +5 [+] [-]

, 2008-10-17 19:37, pirms 16 gadiem
Dažs labs paspēja dienā pie vakardienas raksta nokristīt Rodžeru par veco āzi un veco tizleni, bet re kā sanāca

Jāsaka, ka, vērojot šo spēli, jau atkal bija acīmredzams, cik Del Potro ir viegli ievainojams, kad jāspēlē pret spēlētāju, kurš meistarīgi pielieto slice. Par laimi Del Potro šobrīd visā ATP ir tikai 2 spēlētāji, kuri spēj viņam šādā veidā radīt problēmas - Federers un Marejs. Pārējiem top-spēlētājiem slice ir pārāk slikts, savukārt tie, kuriem slice būtu pietiekami labs (piemēram, Petšners), jūtami atpaliek citos spēles komponentos. Vēl viena lieta, kas raksturīga vairākiem jaunajiem (piemēram, Gulbis pret Nadalu, Čiličs pret Mareju), psiholoģiskā negatavība spēlēt pret visaugstākā līmeņa pretiniekiem. Šodien Del Potro divus no saviem zaudētajiem geimiem uz savas serves zaudēja ar dubultkļūdu.

Federers - Marejs, ļoti cienīgs un pelnīts pusfināls.

  -2 [+] [-]

, 2008-10-17 19:50, pirms 16 gadiem
jā mans favorīts pakāsa pēc pilnas programmas,tā kā manā dzerevņā nav iespēju redzēt spēli,tad pēc statistikas otrais sets tika pakāsts pārliecinoši 54% 1 serve un tikai 22% vinnēts pie savas otrās serves,,,,,,,,jā ar tādu statistiku cerību nav,pie tam segums ir ātrs-liela nozīme 1 servei,bet delpo tā nav stabila un laba ,tādēļ cerēt arī uz sprogainā uzvaru ir švaki-šim ar 1servi kā pa kalniem-tā ka tizlenim atkal nāks prāva summiņa pie šī gada 35 limoniem

  -1 [+] [-]

, 2008-10-17 19:50, pirms 16 gadiem
Marejs ir visu laiku neskatamakais speletajs! punkts!

     [+] [-]

, 2008-10-17 19:58, pirms 16 gadiem
Es te taisni gribeju jau ko pieminet par tiem aziem un Rodzera slice backhand, bet seljanins jau visu uzrakstijis :lol:

  -2 [+] [-]

, 2008-10-17 20:02, pirms 16 gadiem
Raymz rakstīja: Marejs ir visu laiku neskatamakais speletajs! punkts!
es par mareju ar visām četrām (pārāk arī netīk,bet...),jo tizlumu vajag vinnēt.....