Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

WTA vadītājs: "Neitrālās spēlētājas statuss ir atbilstoša pieeja"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

WTA vadītājs: "Neitrālās spēlētājas statuss ir atbilstoša pieeja"
WTA vadītājs Stīvs Saimons. Foto: AFP/Scanpix

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) vadītājs Stīvs Saimons uzskata, ka neitrālajām spēlētājām ir spēcīga izpratne par savu statusu un jautājuma jūtīgumu.

WTA tūrē Krievijas un Baltkrievijas tenisistes startē kā neitrālās sportistes un nepārstāv savas valstis. "Turpinām runāt ar šīm spēlētājām un pārliecināmies, ka viņas saprot jautājuma jūtīgumu un ka viņas sacenšas kā neitrālās sportistes. Domāju, ka šajā sakarā ir spēcīga izpratne," informē Stīvs Saimons (ASV). "Mūsu nostāja ir tāda, ka jāļauj spēlēt katrai tenisistei, kurai ir tiesības spēlēt. Un tas nav atkarīgs no lēmumiem, ko pieņēmušas viņu valstis. Tā mēs arī turpināsim. Uzskatām, ka neitrālās spēlētājas statuss ir atbilstoša pieeja." Tāda pati pieeja ir arī vīriešu tenisa tūrē.

Ir gadījumi, kad neitrālais statuss līdz galam nenostrādā, piemēram, Indianvelsas turnīrā Anastasija Potapova kādā mačā ieradās savas valsts futbola kluba kreklā, uz kā ar lieliem burtiem bija uzdrukāts sankcijām pakļautas kompānijas nosaukums. "Mēs runājām ar Anastasiju un izteicām brīdinājumu, lai viņa zinātu, ka tas nebija pareizi. Nedomāju, ka turpmāk redzēsim šādus gadījumus," norāda WTA šefs.

WTA vadītājs nosoda Krievijas karu Ukrainā, kā arī informē, ka viņa organizācija ukraiņu spēlētāju labā dara tik daudz, cik vien spēj. "Mūsu līdzi jušana Ukrainai ir augstākajā līmenī. Bet domāju, ka no mums neviens nevar precīzi saprast, kam tur nākas iet cauri."

"Viss, ko WTA mūsu labā izdarīja - uzdāvināja Ukrainas krāsu lentas, lai katra spēlētāja varētu demonstrēt savu atbalstu ukraiņu tautai," atklāj Ukrainas tenisiste Ļesja Curenko.

Minētā tenisiste iepriekš žēlojās par WTA vadītāja izteikumiem, tostarp esot teicis, ka viņai nav jāuztraucas par to, ja neitrālās spēlētājas atbalsta karu.

Reaģējot uz Curenko žēlošanos, WTA paziņoja: "Mēs atzīstam Ļesjas un visu mūsu Ukrainas sportistu emocijas, jo arvien jātiek galā ar šo ļoti grūto laika posmu. Esam liecinieki šausminošam karam, kas turpina radīt neparedzētus apstākļus ar tālejošām sekām, kas ietekmē pasauli un arī WTA tūri. Konsekventi paužam pilnīgu atbalstu Ukrainai un stingri nosodām Krievijas vadības darbības. Tajā pašā laikā WTA ir fundamentāls princips - individuālas spēlētājas drīkst piedalīties profesionālajos tenisa turnīros atbilstoši sasniegumiem un bez jebkādas diskriminācijas, netiekot sodītām savas valsts vadības pieņemto lēmumu dēļ."

Izmantotie resursi:
L’Équipe / btu.org.ua
The Tennis Podcast
bbc.com

  +1 [+] [-]

, 2023-03-18 01:52, pirms gada
Dažos sporta veidos ļauj spēlēt, bet daudzos sporta veidos vienkārši nobano un sapūdē!!! Kāpēc visur nav vienādi??? Ja tenisā viņas būtu nobanotas, WTA rangā Ostapenko ieņemtu gandrīz 10. vietu!!!

  +4 [+] [-]

, 2023-03-18 02:13, pirms gada
Viņam nebūtu jāatklāj cik Gazprom un rosneft akcijas viņam pieder? Es pat nerunāju par to vai vins pirka vai viņam iedeva.

     [+] [-]

, 2023-03-18 14:05, pirms gada
Un šo attieksmi viņš dēvē par visaugstāko atbalstu Ukrainai.