Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Mertensa sekmīgi sāk Tunisijas titula aizstāvēšanu, Kirstja paklūp mājas turnīra ievadā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Mertensa sekmīgi sāk Tunisijas titula aizstāvēšanu, Kirstja paklūp mājas turnīra ievadā
Elīza Mertensa. Foto: Jimmie48 / WTA

Šonedēļ risinās sezonas pēdējie nozīmīgie punktu turnīri pirms "Elite Trophy" un WTA finālsacensībām. Tunisijā un Ķīnā sacensības notiek uz cietā seguma ārā, savukārt Rumānijā spēlē uz cietā seguma hallē.

Monastīras "WTA 250" pirmā kārta

Kā jau ziņots, Latvijas tenisa vicelīdere Darja Semeņistaja debitēja šādā līmenī un piedzīvoja sagrāvi - 2:6, 0:6.

Tunisijā notiekošajā turnīrā ar pirmo numuru izliktā ganiešu-poļu izcelsmes Itālijas labākā tenisiste Džasmīna Paolīni (WTA 30.) ar 6:4 un 6:2 apspēlēja 33 gadīgo Francijas sesto numuru Alizē Kornē (#117), kura savulaik ieņēma 11. vietu pasaules rangā. Mača favorīte izrādījās pārāka breikbumbu izmantošanā (5/7 pret 2/7) un izspēlēs.

Ar otro numuru izliktā Beļģijas tenisa līdere un 2022. gada Tunisijas turnīra čempione Elīza Mertensa (WTA 36.) nonāca iedzinējos ar 1:5, taču triumfēja visos atlikušajos geimos (7:5 un 6:0), pieveicot pasaules ranga vienīgo Filipīnu pārstāvi Aleksandru Ealu (#196). Spēles septītajā geimā filipīniete neizmantoja piecas setbumbas pie savas serves.

Kluža-Napokas "WTA 250" pirmā kārta

Rumānijā notiekošajā turnīrā ar pirmo numuru izliktā valsts tenisa līdere Sorana Kirstja (WTA 26.) ar 3:6 un 3:6 pārsteidzoši zaudēja ukraiņu izcelsmes Vācijas piektajai raketei Eva Lisai (#133). Rumāniete piekāpās pirmās serves izdošanās procentos (59 pret 81) un izspēlēs, kā arī nebija tik efektīva breika iespēju izmantošanā (3/7 pret 6/7).

Ar otro numuru izliktā telpu speciāliste, amerikāniete Alīsija Pārksa (WTA 54.) ar 2:6, 6:1 un 4:6 zaudēja Rumānijas piektajam numuram Elenai Gabrielai Rusei (#188).

Naņčanas "WTA 250" pirmā kārta

Ķīnā notiekošajā turnīrā pirmo kārtu nepārvarēja ar otro numuru izsētā Polijas otrā rakete Magda Linete (#23). Tāpat zaudēja divas ķīnietes, kuras bija izsētas attiecīgi ar ceturto un piekto numuru.

Ar pirmo numuru izliktā Brazīlijas labākā tenisiste Beatrise Hadada-Maija (WTA 21.) izvirzījās vadībā (4:1), tomēr galu galā negaidīti piekāpās (6:7, 3:6) pasaules 93. numuram Nao Hibino no Japānas. Brazīliete atzina japānietes pārākumu punktos pēc otrās serves (29% pret 59) un breikbumbās (4/14 pret 5/10).


Sezonas turpinājumā vēl būs divi nozīmīgi punktu turnīri, kur tiks aicinātas labākās tenisistes - 29. oktobrī Meksikā sāksies WTA finālsacensības (astoņām sekmīgākajām pēc sezonas ranga), bet pirms tam notiks "Elite Trophy" (12 nākamajām sekmīgākajām). Teorētiski kādām tenisistēm pastāv iespēja startēt abās šajās sacensībās, taču tas nav ticami, jo šie turnīri risināsies viens aiz otra dažādos kontinentos.

24.-29. oktobrī Ķīnā ieplānotajam "Elite Trophy" kvalificējusies arī Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko.

Izmantotie resursi:
Monastir - wtatennis.com
Cluj-Napoca - wtatennis.com