Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Džokovičs gatavs Deivisa kausam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs gatavs Deivisa kausam
Novaks Džokovičs un Tomašs Berdihs
Foto: AP/Scanpix

"US Open" finālists un ranga otrais numurs Novaks Džokovičs rīt, četras dienas pēc zaudējuma Ņujorkā, dosies cīņā pret Radeku Štepaneku, kad Serbija savās mājās Deivisa kausa pasaules grupas pusfinālā uzņems Čehiju.

Kamēr Latvijā lielākā uzmanība tenisa sakarā rīt būs Eiropas Āfrikas zonas 1. grupas mačam starp mūsējiem un poļiem, tikmēr pasaules grupā notiks pusfinālu cīņas. Šodien notikusi izloze, tādējādi kļuvuši zināmi spēļu pāri.

Serbija ar Novaku Džokoviču priekšgalā Belgradā uzņems čehus. Maču atklās "US Open" finālista Džokoviča duelis pret Radeku Štepaneku, bet otrajā vienspēlē Janko Tipsarevičs sacentīsies ar Tomašu Berdihu. Dubultspēlēs serbiem Nenads Zimoničs un Viktors Troickis, bet čehiem – Jans Hajeks un Ivo Minars.

Džokovičs, kurš vēl pirmdien bija Ņujorkā, kur "US Open" finālā piekāpās Rafaelam Nadalam, atzina, ka apstākļi pirms mača ar čehiem nav ideāli: "Protams, nav viegli, taču ir tā kā ir. Man nav daudz laika par to domāt. Esmu pārliecināts par to, ka būšu gatavs. Jau agrāk esmu bijis tādā pašā situācijā, tāpēc tas man nebūs nekas jauns."

Gatavību paudis arī Štepaneks, kurš pēdējā gada laikā spēlējis epizodiski un rangā nolidojis uz 35. vietu. "Ja nebūtu gatavs, tad nemaz nebūtu šeit. Spēles pret Novaku bijušas ļoti sīvas un neko citādāku nesagaidu rīt. Viņš rangā atgriezies otrajā vietā un atguvis pārliecību, taču arī es ticu saviem spēkiem."

Džokovičs ar Štepaneku tikušies sešas reizes, no kurām piecas uzvaras serbam. Pēdējais mačs abiem bija pērn Bāzelē. Džokovičs uzvarēja trīs setos, bet Štepanekam otrajā setā bija trīs mačbumbas. Savukārt Berdihs cerēs rīt pasniegt sev dāvanu 25. dzimšanas dienā...

Otrajā pusfinālā tiksies Francija un Argentīna. Atgādinām, ka franči ceturtdaļfinālā izsita pēdējo divu gadu čempionus spāņus.Franču kapteinis Gī Foržē vienspēlēm pieteicis Mikelu Lodrā un Gaelu Monfīsu. Tieši Lodrā bija galvenais spāņu kapracis, par ko izpelnījies spēlēt vienspēles, lai gan viņš vairāk specializējas dubultspēlēs. Nešaubīgi Lodrā telpās ir īpaši spēcīgs, par ko liecina arī viņa rezultāti turnīros.

Lodrā sāks pret pēdējā laikā pamatīgu formas kritumu piedzīvojušo Huanu Monako, bet rītdienas otrajā vienspēlē tiksies Gaels Monfīss un Davids Nalabandjans. Monfīss nedēļas sākumā izlaida treniņus, jo atkal iedzīvojies savainojumā (potīte), taču esot gatavs iet kortā. Dubultspēlēs frančiem Lodrā spēlēs kopā ar Arno Klemānu, bet argentīniešiem būs Orasio Sevajoss un Eduardo Švanks. Kā ierasts, iespējamas izmaiņas.

Izmantotie resursi:
AP

  +1 [+] [-]

, 2010-09-16 16:52, pirms 14 gadiem
rādās, fināls būs Serbija - Francija.

     [+] [-]

, 2010-09-16 16:57, pirms 14 gadiem
Deivisa kauss gatavs Dzokovičam

     [+] [-]

, 2010-09-17 15:04, pirms 14 gadiem
Šodien izrādās, ka nav gatavs...

Troicki replaces Djokovic in opening rubber
Victor Troicki will replace Novak Djokovic in the first rubber in Belgrade after the Serbian No. 1 was forced to withdraw from the opening day's matches with gastroenteritis. Twenty-four-year-old Troicki, world ranked No. 47, takes on 35th-ranked Radek Stepanek, having recorded two victories over the Czech player this summer.