Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Ostapenko, Semeņistaja un Vismane pieteiktas startam "Billie Jean King" kausā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko, Semeņistaja un Vismane pieteiktas startam "Billie Jean King" kausā
Adrians Žguns, Aļona Ostapenko, Daniela Vismane. Foto: Latvijas Tenisa savienība

Paziņots valsts sieviešu izlases oficiālais sastāvs, kas jau 11.-12. novembrī Vīnē ieplānotajā "Billie Jean King Cup" izslēgšanas mačā mērosies spēkiem ar Austrijas izlasi, informē Latvijas Tenisa savienība.

Izlases sastāvā iekļautas trīs augstākā ranga tenisistes Aļona Ostapenko (WTA 17.), Darja Semeņistaja (WTA 256.) un Daniela Visamane (WTA 269.), kā arī 15 gadīgā Beatrise Zeltiņa. Komandas kapteinis ir Adrians Žguns.

Latvijas un Austrijas mača uzvarētājas iegūs tiesības piedalīties nākamā gada kvalifikācijas turnīrā, savukārt zaudētājām nāksies spēlēt reģionālajā grupā.

Par "FedCup" iepriekš dēvētais tenisa turnīrs faktiski ir pasaules čempionāts sieviešu tenisa izlasēm. Pēc valstu pārstāvības tās ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām. Bijusī amerikāņu tenisiste Billija Džīna Kinga (78) ir divpadsmitkārtējā “Grand Slam” turnīru uzvarētāja, kura izcīnījusi titulus Vimbldonas, ASV, Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos. Viņas rēķinā ir arī 16 "Grand Slam" tituli dubultspēlēs.

Atgādinām ka, valsts vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pieteikta nākamās nedēļas Gvadalaharas "WTA 1000" vienspēļu turnīram, kā arī dubultspēlēm kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku. Mūsu sportistei tur vienspēlēs jāizcīna pirmā vieta, lai kvalificētos WTA finālturnīram, kas novembra sākumā risināsies Teksasā. Ostapenko/Kičenoka jau ir kvalificējušās WTA finālturnīra dubultspēlēm.

8.-13. novembrī "Billie Jean King Cup" finālturnīrs ieplānots Skotijas lielākajā pilsētā Glāzgovā, kur sacentīsies 12 spēcīgākās izlases, taču pasaules ranga līdere Iga Švjonteka tur nepiedalīsies, jo ir pārāk īsa pauze pēc WTA finālturnīra.

Spēlējot bez divām vadošajām tenisistēm, šajā pavasarī Latvijas sieviešu izlase zaudēja Kanādai un neiekļuva finālturnīrā.

Izmantotie resursi:
billiejeankingcup.com

  +2 [+] [-]

, 2022-10-15 15:14, pirms 2 gadiem
Ja runājam par titulbildi, Žguna vietā gribētos Semeņistaju.

     [+] [-]

, 2022-10-15 16:46, pirms 2 gadiem
Kur ir Sevastova?

  +1 [+] [-]

, 2022-10-15 17:41, pirms 2 gadiem
nnoo rakstīja: Kur ir Sevastova?
Viņa paņēma pārtraukumu karjerā!

  +2 [+] [-]

, 2022-10-15 18:35, pirms 2 gadiem
nnoo rakstīja: Kur ir Sevastova?
šodien bija ziņa par Sevastovas grūtniecību

https://sportacentrs.com/teniss/ana...

  +1 [+] [-]

, 2022-10-15 21:43, pirms 2 gadiem
Forši, ka Jeļena ievilkusi savu otru audzēkni izlasē!

     [+] [-]

, 2022-10-16 00:59, pirms 2 gadiem
sm72 rakstīja: Forši, ka Jeļena ievilkusi savu otru audzēkni izlasē!
Un kur tad Marija trenējas? Jeb sēd IG un vairs netrenējas