Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Septiņkārtējās "Grand Slam" čempiones Krejčīkova/Siņakova noslēdz sadarbību

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Septiņkārtējās "Grand Slam" čempiones Krejčīkova/Siņakova noslēdz sadarbību
Barbora Krejčīkova un Kateržina Siņakova. Foto: Jimmie48 / WTA

Pēdējo gadu pasaules labākais sieviešu tenisa duets Barbora Krejčīkova un Kateržina Siņakova nākamajā sezonā neplāno turpināt sadarbību.

Krejčīkova un Siņakova kopā spēlēja kopš junioru laikiem, desmit gadus ar kādiem pārtraukumiem. Kopā triumfēja olimpiskajās spēlēs (2021) un WTA finālturnīrā (2021), kā arī izcīnīja septiņus "Grand Slam" titulus (2018-2023).

Pēdējo kopīgo maču aizvadīja Billijas Džīnas Kingas pasaules čempionāta pusfinālā, kur Čehijas izlase ar 1-2 piekāpās topošajām čempionēm kanādietēm. Izšķirošajā spēlē 27 gadīgās čehietes Barbora Krejčīkova/Kateržina Siņakova ar 5:7 un 6:7 zaudēja kanādietēm Gabrielai Dabrovski/Leilai Fernandesai.

"Esam vienojušās, ka, sākot ar nākamo sezonu, nespēlēsim kopā. Es gribēju nelielas pārmaiņas, vienojāmies labi. Domāju, ka pārtraukums mums var nākt par labu. Bet neizslēdzu, ka kādreiz atkal spēlēsim kopā. Un varbūt būsim vēl stiprākas," atklāj Kateržina Siņakova. "Tā bija mana iniciatīva. Vēlos virzīties tālāk, pilnveidoties un iejusties citā atmosfērā."

Barbora Krejčīkova: "Nemelošu, ka man tas bija pārsteigums. Mēs par to daudz runājām, apspriedām. Tas ir viņas lēmums, ko es cienu."

2023. gadu sāka saskaņā ar plānu un triumfēja "Australian Open", taču pēc tam rezultāti sanāca krietni vien sliktāki. "Visi sagaida, ka mēs vienmēr dominēsim, bet pretinieces mūs jau pazīst, līdz ar to ir ļoti grūti noturēt latiņu," skaidro Siņakova.

Nav izslēgts, ka atkal apvienosies uz 2024. gada olimpiskajām spēlēm. "Viss vēl nav beidzies. Tas, ko mēs paveicām, ir kas iespaidīgs. Varbūt pēc pārtraukuma atkal spēlēsim kopā un sasniegsim vēl ko," saka Krejčīkova.

Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka un minētās čehietes aizvadīja četras savstarpējās cīņas. 2021. gadā uzvarēja mūsējās, bet pērn trīs reizes pārākas bija Krejčīkova/Siņakova.

Foto: Prensa GDL Open 2022 / guadalajaraopen.com

Abas čehietes ir arī augsta līmeņa vienspēļu tenisistes. Krečīkova uzvarējusi septiņos nozīmīgos turnīros (tostarp 2021. gada "French Open"), tikmēr Siņakovai ir pieci WTA tituli. 2022. gada februārī Krejčīkova kļuva par pasaules ranga vicelīderi, bet patlaban atrodas desmitajā pozīcijā. Siņakova ir "top 60" spēlētāja kopš 2016. gada (personīgais rekords #31), savukārt šogad finišēs orientējoši 45. vietā.

Izmantotie resursi:
tenisovysvet.cz
isport.blesk.cz

  +2 [+] [-]

, 2023-11-13 21:34, pirms pusgada
Leģendas!!!

     [+] [-]

, 2023-11-14 09:26, pirms pusgada
Ostapenko jaaizvelas viena no vinaam! Jo Kicenoka nav tik labaa limeni.

     [+] [-]

, 2023-11-14 09:37, pirms pusgada
Vai tad Aļonai atļaus spēlēt ar bijušā krievu boksera meitu- Kateržinu? Savukart, pāris Aļona un Barbora izklausās iespaidīgi...

     [+] [-]

, 2023-11-14 20:56, pirms pusgada
sm72 rakstīja: Vai tad Aļonai atļaus spēlēt ar bijušā krievu boksera meitu- Kateržinu? Savukart, pāris Aļona un Barbora izklausās iespaidīgi...
Domāju ka ļaus, jo Siņakova pati ir Čehiete, bet Aļonai Ostapenko arī vispirms ir jāvienojas ar savu draudzeni Ludmilu Kičenoku par sadarbības pārtraukšanu.

     [+] [-]

, 2023-11-14 21:04, pirms pusgada
Regbists rakstīja: Ostapenko jaaizvelas viena no vinaam! Jo Kicenoka nav tik labaa limeni.
Jo viņai ir 30 gadi. Abas Kičenokas ir augsta līmeņa dubultspēļu speciālistes. Viņām šī sezona ir neveiksmīga. Aļonai Ostapenko laba dubultspēļu pāriniece būtu Karolīna Plīškova, vēl labi varianti ir Marta Kostjuka, Sofija Kenina, Desirē Kravčīka, Laura Zīgmunde arī Tevis pieminētās Krejčikova un Siņiakova. Viņas visas ir augsta kalibra dubultspēļu speciālistes.