Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Kā Lemjē izmuļķoja Guņu

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Kā Lemjē izmuļķoja Guņu
Kāpēc Smits SKA savācis tik daudz pieredzējušu veču? Lai būtu, kas realizē viņa idejas. Arī Aleksejs Jašins.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Mjā, rakstīt Latvijā tagad laikam prot visi. Un arī internets pieejams. Tas priecē.
Bet Lipmans es neesmu un Triju Zvaigžņu ordeni arī Znarokam iedot nevaru. GM Sējējs? Astoņas balles no desmit.

1. belluschi.
Jāni, man Tev ir viens jautājums saistībā ar tiem čaļiem, kas pēc 18-19 gadu sasniegšanas paliek aiz borta hoķī! Tu visu laiku saki, ka nav kur spēlēt, ka nav komandas, ka nav naudas pašvaldībām, lai uzturētu komandu utt. Kad es vēl mācījos LU man ar dažiem domubiedriem bija ideja izveidot studentu hokeja līgu, LU deva piekrišanu, RTU, Turība un vēl 2 augstskolas (diemžēl nosaukumus vairs neatceros) bija arī sarunāts pat ledus pie Bukarta Daugavā. Visās minētajās augstskolās atradās cilvēki un entuziāsti, kas bija gatavi kūrēt to projektu un komandu pieteikumi izskatījās pat ok. Katra augstskola bija gatava apmaksāt 1x nedēļā ledu un nopirkt kreklus, vienīgais no LHF puses tika prasīts tas, lai uz sezonu, katrai augstskolai iedotu 500ls, ko nomaksāt par spēlēm Daugavā, koipā sanāca 3500ls. To vēstuli mēs uzrakstījām uz Raunas ielu Kiram, bet nu atbildi Tu vari 3x minēt vai saņēmām? Vai Tev neliekas dīvaini, ka LHF vispār ignorē, pat neko neatbild uz tādiem projektiem? Paskaties kā basketbolā studentu līga dabūja pat SEB bankas ģenerālsponsore un izšķirošās spēles rāda pat TV. Tas ir nožēlojami, ka pasaules Top 10 hokeja valstī studentu sports no federācijas vispār tiek ignorēts.

Piedod, Belluschi. Es arī nezinu, kā rīkotos Lipmana vietā. Droši vien jau atbildētu gan. Bet vai dotu naudu studentu amatieru hokejam?
Redzi, Latvijā ar studentu sportu vispār ir interesanti un to nevajag salīdzināt ar ASV, kur tam pavisam cits svars, jēga un nozīme. Tur pēc sava līmeņa studentu sports ir ļoti augstu, labas halles, augsti rezultāti utt.

Pirms dažiem gadiem Rīgas čempionātā spēlēja Studentu HK un zaudēja visiem ar 10-15 ripām. Vai šāds amatierisms finansiāli jāatbalsta Hokeja federācijai? Tiešām nezinu.

Ja runājam par hokeju kā sportu un ne tikai brīvā laika aizpildīšanu, tad ļoti slikti ir tas, ka vairs nav LSPA hokeja komandas.

2. belluschi.
Jāni, vai Tu joprojām neesi atmetis domu sporta avīzē piesaistīt Guņu un to Guņas sleju par ko Jūs ar viņu runājāt icebox raidījumā? Paskaties, cik populāra tagad ir insport.lv lapa, kur Guņa raksta tos savus PASTEregis rakstus pēc katras spēles. Vienkārši kaifs citreiz palasīt, plus viņš pastāsta dažas aizkulises, kas visiem patīk, gluži vai kā dzeltenā prese. Vai tiešām Guņa personīgi pazīst visus tos labākos krievu spēlētājus Zubovu, Jašinu, Sušinski, Mozjakinu un citus, ka viņš viņus tik familiāri nosauc it kā visu mūžu pazītu un kopā šņabi būtu dzēruši?
P.S. Es joprojām atceros to skatu, kā Guņa, kad spēlēja Niks Brih Sporta pilī ar visām slidām kājās kāpa tribīnēs un vienam džekam pa muti iedeva, jo šis bija kko ne tā pateicis

Diemžēl nav ne spēka, ne laika realizēt visas idejas. Guņas sleja ir viena no tām. Turklāt krievu valodas slengā tā skan kā mūzika. Latviski? Nezinu.

Jā, viņš personīgi pazīst gandrīz visus, ko nosauci. Un arī Lemjē. Hohma tāda. Guņa aizbraucis uz NHL Zvaigžņu spēli. Ozo, zinot, ka Guņas favorīts ir Lemjē, bija sarunājis, ka Mario pienāk pie Guntara un kaut ko paprasa, tipa, kā tev Guņa patika šī spēle. Nianses esmu piemirsis, bet Guņa bijis autā.

Kādreiz Sporta pilī tribīnēs bija daudz iedzērušu, kas nekautrējās izteikt savas stulbās piezīmes. Droši vien šis ir viens no tādiem gadījumiem.

3. belluschi.
Kāpēc LV ir pazudis tāds treners kā Vladimirs Rešetņikovs? Vismaz nekas nav dzirdēts, ka viņš nopietni kādu komandu trenētu, vai konsultētu kādu jauniešu izlasi? Viņa gada puiši Bļinovs, Širokovs, Pujacs, Grāvītis tak spēlē lielajā hokejā pie kam neslikti, vai tomēr pie vainas ir tas, ka viņam ir pārāk sarežģits raksturs? Cik zinu, tad viņs tagad Daugavas hallē vada privātnodarbības visādiem amatieriem.

Pats jau atbildēji, ka Rešetņikovs nekur nav pazudis. Es viņa kā trenera spējas neapšaubu, taču pēdējais nopietnais ieraksts bija 1995./96. gada sezonā, kad Rešetņikovs no nekā uztaisīja ''Rīgu/Aliansi''. Pēc tam viņš izveidoja kaut ko līdzīgu olimpiskajam sporta centram ''Dinamo'', ar Sergeju Ivčenko 1999. gada beigās bija U-20 pasaules čempionātā Minskā, kur ar 1980./81. gadu gandrīz izkrita no B grupas.

Mums nevienam raksturs nav cukurs, tas nav arguments, taču trenerim ir jāprot sadzīvot ar darba devējiem. Pat Tihonovam.

4. belluschi.
Ja Tev būtu tikpat daudz naudas kā bārdainajam Andrim vai, Tu būtu gatavs savu naudu ieguldīt Dinamo projektā? Ja es, piemēram, atvestu pie Tevis vienu ārzemju investoru, ko Tu viņam teiktu, kādēļ ir jāiegulda nauda Dinamo projektā? To ir teikuši visi kā viens, Indriksons, Koziols tagad arī Kalvītis, ka LV ar sportu nav iespējams pelnīt. Tad sanāk, ka tie, kas iegulda naudu Dinamo projektā nodarbojas ar mecenātismu? Vai tomēr pie varas esošie KGBešņiki palīdz iefīrēties RUS tirgū?

Jā, es ieguldītu. Ja nepienāks pasaules gals, tad Dinamo kaut kad nesīs naudu atpakaļ. Sliktākajā gadījumā to visu, arī kā klubu un brendu, varēs pārdot.

Redzi, ar šo projektu Dinamo gluži vairs nav LV, bet gan dreifē plašākos ūdeņos. Ja man kāds spētu pateikt, kā attīstīsies pasaule turpmākajos 20-30 gados? (Tālāk mani neinteresē.) Varbūt ne tikai Eiropa būs bez robežām, bet nebūs arī robežas ar Krieviju? Varbūt globalizācija un vēl šādi tādi procesi radīs vienotu ekonomisko telpu no Londonas līdz Habarovskai, pieķerot klāt arī sīkzemes Ķīnu un Indiju? Nezinu. Un tad jau Dinamo vairs nav mecenātisms vien, bet gan ļoti laba naudas ieguldīšanas vieta.

Domā arī pats un ne tikai raksti jautājumus!

5. belluschi.
Vai Tev nav informācija cik sezonas laikā Dinamo vadība tērē naudu, lai iegādātos nūjas? Es Sport Expresā izlasīju, ka magņitka tērē ap 300,000 dolāru!

Nezinu gan. Tas jāprasa Sējējam vai Hromčenkovam, bet maz nav noteikti.

6. belluschi.
Runājot vēl par Savicki un Arnasonu, kā viņš tika iefīrēts komandā. Vai Tev arī kādreiz ir bijusi tāda situācija, ka mēdiju nama īpašnieks Lembergs Tev piezvana un pasaka, klausies Jāni, ko tu tur pa hui*u raksti tajā sporta avīzē, Tev ir jāraksta tā un šitā un lai Tu pakalausītu, tagad līdz gada beigām par hoķi ar Tevi tandēmā kopā rakstītīs viens žurnālists?

Manuprāt šajā situācijā vissūdīgāk jūtās pats Arnasons, jo nebūsim naivi, viņš tak pats to nojaušs kādā veidā viņs ir ticis komandā, viņa esošo situāciju varētu salīdzināt ar to, ja Tevi tagad aizrotētu uz Gulbenes rajona laikrakstu Dzirkstele un Tev tur teiktu, ka Tu vispār neko nejēdz par hoķi rakstīt

Es pat īsti nezinu, vai Lembergs jebkad ir bijis Mediju nama īpašnieks. Ja ir bijis, tad ''Sporta Avīzi'' jau nu gan neviens nav regulējis. Kaut dažiem šķiet, ka basketbola aprakstītāji saņem norādes no Lemberga, futbola aprakstītāji - no viņa draugiem vai paziņām. Fuflo!

Skaidrs, ka darba devējs (īpašnieks) var dot avīzes redaktoram kaut kādas norādes, ko sauc arī par avīzes politisko kursu. Sportā šāda politiskā kursa nav bijis, vismaz manā 27 gadus praksē. Jā, divas reizes man galvenais redaktors (''Rīgas Balsī'', ''Lauku Avīzē'') uzdevis par pienākumu uzrakstīt pa, viņaprāt, nozīmīgam rakstam. Viens bija ar Kuģu remonta rūpnīcas lielo devumu mikrorajona sporta dzīvē, otrs par hokeja kluba dibināšanu Madonā. Skaidrs, ka no abiem lielas jēgas nebija.

Skaidrs, ka zvanu, vēstuļu un neapmierināto pa šiem gadiem ir bijis pietiekami daudz, taču ''tandēmā ar Arnasonu'' rakstījis neesmu.

Bet es jau arī nekur neesmu deklarējis, ka baigi daudz sajēdzu no hokeja! Dzīve tā ir iegrozījusies, arī ar manu galvu un manām rokām, ka es par to rakstu.

7. reicis.
Sveiks, Jāni!
Par KHL reglamentu: konkrēti, kura komanda būs augstāk tabulā RD vai Torpedo, ja beidz regulāro čempionātu ar vienādu punktu skaitu?Paldies!

Определение результатов и мест команд на Первом этапе Чемпионата
1. Места команд в Дивизионах, в Конференциях и в Общей таблице Чемпионата определяются по сумме очков, набранных во всех матчах Первого этапа Чемпионата.

2. Для определения текущего и окончательного распределения мест между командами в Дивизионах, в Конференциях и в Общей таблице Чемпионата в случае равенства очков у двух или более команд преимущество получает команда:
а) имеющая большее количество побед в основное время во всех матчах Первого этапа;
б) одержавшая большее количество побед в овертаймах во всех матчах Первого этапа;
в) одержавшая большее количество побед в сериях послематчевых бросков во всех матчах Первого этапа;
г) имеющая лучшую разность заброшенных и пропущенных шайб во всех матчах Первого этапа;
д) имеющая большее количество заброшенных шайб во всех матчах Первого этапа.

Указанные выше критерии применяются последовательно.
При равенстве всех показателей распределение мест между командами определяется жребием.

Tas ir izraksts no reglamenta. Ceru, ka krieviski proti.

8. tufijs1984.
Sveiks, Jāni!
Gribētu zināt Tavas domas par Sējēju un viņa darbu!

Kautkā radies iespaids, ka Normunds ir ieciklējies uz slavenu uzvārdu savākšanu komandā. Pagājušajā gadā jau bija mums Petrovickis - izgāzās, šogad ir beidzot īstais, bet tomēr no tāda meistara gaidiju vairāk. Ok, Hossa, arī "neīstais" ir tik labs, ka ir komandas līderis un spēlētājs, kuru gribētu visas spices komandas. Karija! Kad tika noslēgts līgums ar šo spēlētāju ļoti nopriecājos, jo cerēju, ka Martinā būs kaut 50% brāļa talanta un meistarības, bet izrādās, ka velk knapi uz 10%. Protams, iespējams pārspīlēju, bet 1,5 m garš(īss) centra uzbruējs liekas smieklīgi, ņemot vērā, ka centra pamatuzdevums ir cīnīties vārtu priekšā abos laukuma galos gan palīdzot saviem aizsargiem, gan cīnoties par atlekušajām ripām pretinieku vārtu priekšā.
Rezultativitāte vāja, regulāri nolūzt metieni. Pietrūkst t.s. sportiskās nekaunības. Lai cik tas skumji neliktos, spilgtākā viņa epizode ir izrubīšanās pret Obšuta elkoni. Vienīgais pluss tikpat ātras kājas kā mūsu Miķelim. Kopumā vēl pieskaitot Svetu un Fosteru(tie gan nav slavenie uzvārdi), tad tomēr liekas, ka Sējējam vajag palīgu leģionāru jautājumos.

Pēc desmit baļļu skalas es Sējējam dotu astoņas.
Plusi - Ozo, Hosa, Sprukts, Karsums, J. Rēdlihs, Bukarts, vēl daži jaunie. Arī Pruseks un Petrovickis.
Karija? Neesmu tik kritisks, jo precīzi nezinu viņa cenu.
Iguldens? Jā, Elisons un Hartigans kā centri bija vairāk redzami, bet tad sliktāk spēlēja gandrīz visi pašmāju spēlētāji.

Svets? Jā, viņš nederēja KHL, tāpat kā pērn nederēja Sperle. Kad Sperli kritizēju, viņam internetā uzradās tik daudz aizstāvju, it kā Sperle būtu latvietis ar 300 spēļu NHL pieredzi.

Un vēl. GM Sējējs nevienu spēlētāju neņem bez saskaņošanas ar Šupleru. Ja Šuplers vasarā teiktu, ka mums nevajag šos maza auguma spēlētājus, Rīgā nebūtu ne Sveta, ne Karijas. Un vēl jau ir arī tāda lieta kā kluba budžets. Paņemot Ozo un pēc tam arī Hosu, nekādiem Jāgriem un Jašiniem naudas nepalika.

Fosters bija viens no retajiem, kurš piekrita spēlēt uz pārbaudes laiku.

9. Gena@Traktors.
Divi nelieli jautājumi par samērā plašu tēmu.
1. Kā jums šķiet vai ir pareizi tas,ka Lipmans Latvijas izlasei pirms katra Pasaules čempionāta izvirza noteikumu kuru vietu komandai jaieņem, un tādējādi zināmā mērā sasaistot treneru un spēlētāju rokas vel pirms paša turnīrā, un vel jo vairāk pirms apakšgrupas izšķirošās spēles.
2. Kā Jums šķiet kāpēc Rīgas Dinamo vadība nemācijās no pagājušās sezonas kļūdas, un atkal komandai par mērķī izvirzija iekļūšanu Play Off, un nevis par iespēju tikt maksimāli tuvu Gagarina kausam? Vai pagājusās sezona neparādija, ka komanda saira pa vīlēm līdz ko bija skaidrs,ka kārotais mērķis (iekļūšana Play Off un vel pirms tur viņi spēlēja) ir sasniegts. Jau sen ir pierādīts,ka cilvēkam ir nepieciešams laiks,lai pārprogrammētu savas smadzenes, un tikai cilvēks ar ļoti augstu psiholoģisko noturību ir gatavs pārlekt no viena ,,ejoša vilciena'' otrā.

1. Skaidrs, ka kaut kādam uzdevumam ir jābūt. Var jau būt, ka kaut kur pasaulē ir tā, ka federācijas prezidentu vispār neinteresē šī vieta, bet es augstākajā līmenī par to neesmu dzirdējis. Un ko tad Lipmanam teikt? Eh, šogad es jums ļauju izkrist no A grupas, veidojam jaunu komandu, kas uzvarēs Soču olimpiādē?

2. Kādam tad vajadzēja būt mērķim? Uzvarēt Ufu finālā? Skatos, ka Tev arī Gena savs traktors no Liepājas jādzen uz Rīgu, uz Skanstes ielu, kur atrodas Dinamo birojs.

10. marcijs.
Ļoti vienkāršs, viegls TU KAUT KO TĀDU BIJI SAVĀ DZĪVĒ REDZĒJIS??? Ka kāda komanda uzvar 3 spēlēs no četrām atsitoties no 3 vai pat četru vārtu pārsvara??

Nē. To, ka tas var notikt trijās spēlēs no četrām, neesmu redzējis. Ar to jau arī sports ir skaists. Un tādēļ es nekad neeju prom no arēnas, ja ir arī 0:4. Arī TV tad vēl ārā neslēdzu.

11. Ozz.
Labvakar, Jāni, nupat beidzās spēle ar " ledusskapjiem" , atkal bija galīgi tizls sākums un laimīgas beigas.
tad nu jautājums- vai musējie ir sasnieguši superformu par godu olimpiādei (kaut vai zemapziņas limenī) vai ari tieši otrādi- atrodas bedrē un beigas spelē " čerez ņemogu" ?

Fiziski tā varētu arī būt laba forma, jo vasarā esot labi strādājuši. Varbūt arī tāpēc izvelk šādas it kā jau zaudētas spēles. Jo arī pretinieki dragā gandrīz tādā pašā nonstopā - 8 spēles 16 dienās! Un spēles vidū pagurst. Tad mēs plūcam vasaras darba augļus. Tāda ir arī Laura versija (intervija otrdienas SA).

12. riino.
vai vartusargs, kad ir pametis vartus ir pielidzinams laukuma speletajam un pret vinju drikst {bet nevajag, ja dziviba darga ka pieminja} izpildit speka panemienu?

Ja nekļūdos, tad nu jau vairākus gadus nedrīkst. Ja vien tas jau nav masu kautiņš.

13. eDzuliC.
Jautājums par Rodžeru, kas viņam īsti Amerikas līgās spēlējot notika ar to muguru, jo visur runā par viņa spēkā paņēmieniem un piemin šo nelāgo traumu, kas tur īsti bija pa vainu? Zinu to,ka šī trauma lielā mērā liedza viņam tik NHL un seko otrs jautājums Vai ja nebūtu šīs traumas Jūsu prāt viņš varētu tur tikt, jo potenciāls viņam līdz traumai bijis liels un kuru katru brīdi jau šķiet Sanhosē ja nemaldos varēja viņu izsukt.

Jā, es arī kaut ko esmu dzirdējis, bet to mazliet esmu piemirsis.
Tagad zīlēt ir loti grūti. Skaidri zinu, ka no tiem, kas nav tikuši NHL, tur būtu Viktors Hatuļevs. Ja nepiedzimtu tik agri un PSRS.

13. Abrags.
Sveiks, stopkrāna rāvēj!
gribēju Tev pajautāt: Kā Tu domā, vai tuvākajā/tālākajā nākotnē kāds no šiem būs nopietns Latvijas izlases kandidāts: Edgars Adamovičs, Sergejs Durdins, Alberts Iļiško, Artūrs Ozoliņš, Krišs Grundmanis, Edgars Uļeščenko? jeb viņu vilciens jau aizgājis?

Daudzus no viņiem sen neesmu redzējis hokeja laukumā, bet no tā, ko esmu redzējis, vislielākās izredzes ir Iliško. Par laimi trenerim un nelaimi spēlētājiem, aizsargu mums ir stipri daudz. Ja tā nebūtu, Durdins jau nu noteikti izlasē daudz neko sliktu neizdarītu. Tagad arī. Vai tad Tribuncovs (1976) ir slikts? Bet pietiek citu.

Diemžēl Tevis nosaukto džeku vilcieni šobrīd ir stingri tālu uz rezerves sliedēm.

14. mazl12.
Labdien! Vai esi kādreiz vaicājis Šupleram, cik viņam viegli/grūti ir strādāt ar Ozo? Brīžiem Ozo laukumā darbojas kā spēlējošais treneris, un, no malas skatoties, liekas, ka viņa izvēlētā taktika ne vienmēr sakrīt ar Šuplera uzstādījumiem. Un spēlētāji viņā ieklausās.

Un Tu domā, kā Šuplers man kā katoļu mācītājam tā arī pateiktu: ''Tu zini, tas Ozo man un visiem tikai traucē!'' Treneri šādas lietas stāsta vai nu pie alus glāzes, vai tad, kad ir atlaisti.

Tas, ka spēlētāji ieklausās Ozo, ir labi. Viņam tomēr ir baigā pieredze. Cita lieta, vai spēlētāji spēj to paņemt. Vai treneri saprot, ko Ozo stāsta? To es nezinu un, ja zinātu, arī neteiktu.

Skaidrs, ka Ozo ir spēlējis arī labāku treneru vadībā, bet man ir ļoti grūti paredzēt, ko ar šo Dinamo izdarītu, piemēram, Kraufords. Te tomēr vēl nav NHL. Un Miša vai Juris nemaz nevar izdarīt to, ko Kraufords iecerējis.

Kāpēc gan Smitam SKA ir tik daudz veterānu ar NHL pieredzi? Tāpēc, lai izpildītu to, ko treneris iecerējis.

15. Gena@Traktors.
Jāni,kā Jūs skataties uz vienu man pazīstama cilvēka sazvērestības teoriju, ka kopš 2008 gada pēdējā SAMSUNG LČ hokejā notiek apzināta LČ attīstības bremzēšana vienas X komandas dēļ? Kā piemērs tika minēts BAČ kur reģionālās komandas līdzjutēju vidū ir ļoti populāras, un tāpēc KHL projekts Minskas Dinamo nemaz tā netiek lutināts ar līdzjutēju mīlestību un uzmanību. Šobrīd Latvijas hokejā tiekot radīti apstākļi,ka reģionos nav nemaz citas izvēles kā vien- ja vēlies fanot par hokeju,tad fano par X komandu,bet ja nevēlies fanot par rīdzeniekiem,tad nefanosi vispār.Un vel par piemēru tika minēts fakts,ka 2009 gada sākumā noslēdzot līgumu starp komandu X un LHF tajā ir punkts,ka LHF apnēmās palīdzēt komandai X ar sponsoru piesaist, kad LHF nemaz tik labi neiet ar sponsoru piesaisti LČ.
Kāds ir Tavs viedoklis?

Ui, Gena, Gena! Arī Tu esi sazvērestības teoriju piekritējs.
Baltkrievijā līdz 2008. gada rudenim viss bija vienkārši - vairākas itin solīda līmeņa komandas ar 10 000 dolāriem mēnesī labākajiem spēlētājiem, interese par hokeju. Biju Žlobinā, Gomeļā - viss prīmā. Un tad uzrodas monstrs Minskas Dinamo KHL.

Baltkrievi itin labi bez tā varēja arī iztikt, vidēja līmeņa spēlētāju viņiem vairāk nekā Liepājā prostitūtu. Bet augsta līmeņa spēlētāju priekš Dinamo trūkst.

Un Tavs jautājums par X komandu ir diezgan jokains. Kurš gan kādam var likt fanot par šo X komandu, ja es to negribu.

Patīk tas Tev vai nepatīk, bet šobrīd Latvijā ir vismaz triju līmeņu hokejs. Dinamo KHL, LM un Di/J - BAČ un Latvijas čempionāts. Un visiem tiem, kas runā, ka federācija neko nedara Latvijas čempionāta popularizēšanā, uzdodu pretjautājumu: ''Uz cik Latvijas čempionāta spēlēm pats esi bijis?''

Dzīve jau nav hokejs vien. Ja katru otro vakaru TV rāda Dinamo, tad grūti ir dabūt tautu uz BAČ un Latviju. Vismaz Rīgā noteikti. Un tāpat bija arī padomju laikos, kad bija lielais Dinamo.

16. Nejeega.
kaut kādu laiku atpakaļ gāja runa par to, ka Znarokam it kā piešķiršot Trīszvaigžņu ordeni (neesmu gan interesējies kā tur viss beidzās).
Kā Jums liekas vai Znaroks šādu apbalvojumu būtu pelnījis?

Ap to laiku, kad sākās runas, es Znarokam ordeni nedotu. Varbūt pēc Vankūveras? Kad ir brīvs brīdis, paskaties, kādi murmuļi tik nav dabūjuši šo ordeni. Staļmeistari un govju meitas. Manās acīs šā ordeņa nozīme sen ir devalvēta.

17. Hatchet.
Sveiks!
1.Vēlētos uzzināt tavas domas par vienu no RD hokejistiem - Kristapu Sotnieku. It kā punktus daudz nekrāj un acīs nevienam īpaši nekrīt, bet perspektīva ir?
2. Ko tu domā par lietuviešu projektu izveidot savu komandu KHL cienīgu?

1. Diemžēl janvāris Sotniekam nebija veiksmīgs, četri zaudēti mikromači, vārti, esot laukumā, 1-8. Decembrī bija 2-1 un 2-1. Es šobrīd redzu divus Sotniekus. Tātad arī divas perspektīvas.

2. Pasaulē viss ir iespējams. Arī lietuviešu projekts. Gribēšu ar tā noliedzējiem parunāties rudenī, varbūt vēl pēc gada. Dinamo projektu jau arī pirms pāris gadiem aprēja visi, kam nebija slinkums. Nu daudzi no šiem rējējiem ir diezgan regulāri redzami arēnā.

18. eDzuliC.
Sveiks!
Vēlojos patiekt,ka Tava grāmata "Baldera skalpu man nevajag" ir ļoti interesanta, vai Tev nav bijusi doma uzrakstīt kādu biogrāfisku grāmatu par kādu no mūsu hokejistiem? (saprotams ja atrod pietiekoši daudz sponsoru)

Paldies par labajiem vārdiem, bet šādas domas/idejas man nav bijis. Latvijā pat nopietnas grāmatas tiek iespiestas 500 eksemplāros. Skalps bija 3000, tāpēc droši vien mētājas grāmatnīcās un noliktavās. Ja vien nav nodots makulatūrā.

Man ir ļoti grūti saprast, ko Tu domā ar daudz sponsoriem? Lai paralēli visiem citiem darbiem es vēl rakstītu grāmatu? Tam vajag laiku un naudu. Tikai biogrāfisku par vienu hokejistu? Es nevienu tik labi nepazīstu, lai uzreiz rakstītu. Viņam, viņa draugiem, paziņām vispirms šī dzīve būtu man jāizstāsta. Kopā vismaz pusgads - astoņi mēneši.

Esmu dzirdējis, ka kāda jauna meitene vēloties uzrakstīt grāmatu par Ozoliņu. Veiksmi darbā!

19. sermulis.
Ko pašlaik dara Renārs Undelis un Kaspars Astašenko?

Ja jautājums par hokeju, tad Undelis spēlē (spēlēja?) Rīgas čempionātā Sāgas komandā, 10 spēlēs 2+6. Astašenko hokeju nespēlē, teicās iet biznesā. Neesmu pāris mēnešus saticis.

     [+] [-]

, 2010-01-31 13:41, pirms 15 gadiem
Kurš gan kādam var likt fanot par šo X komandu, ja es to negribu.

Bet ja visos reģionos nav šo normālā līmeņu hokeja komandu par ko just līdzi, kas tad cits atliek kā fanot par Dinamo,jo labu hokeju ta skatīties gribās.
Piedod,bet sis līmenis kāds šobrīd ir LAČ var reti kuru sajūsmināt. Uz vienu spēli nejauši biju ieklīdis, kad LM2 spēlēja pret Ogri. Man pietika ar 1,5 periodu, lai saprastu,ka tas nav hokejs,kas mani varētu ieinteresēt. Visu cieņu pašiem hokejistiem,bet ar tādu hokeju skatītājus hallē neiedabūt. Šoreiz gan tas vairāk tēmēts uz jaunajiem Ogres spēlētājiem.
Saprotu,ka Ozolniekos uz Monarch spēlēm iet diezgan daudz apmeklētāju, bet tas tāpēc,ka viņiem citu alternatīvu kā izklaidēties ir stipri ierobežots.
SAMSUNG līga bija labs sākums lai Latvijā izveidotos pašiem savs laba līmeņa hokeja čempionāts, bet kāpēc tas viss tika sabojāts ir neatbildēts jautājums. Baltkrievi savu čempionātu arī neuzbūvēja vienā dienā.

     [+] [-]

, 2010-01-31 13:44, pirms 15 gadiem
Paldies par atbildi, par tiem sponsoriem es biju domājies tieši to,ka grāmatas izdošanai vajag lielu naudu, kuru manuprāt Latvijā nevar atpelnīt uz grāmatām. jā, par vienu, piemēram Irbem,Ozo ir savas grāmatas, man liekas,ka Žoli mamma gribēja veidot grāmatu par Serjožu.
Ja kādam nav ši grāmata, tad man liekas,ka viņa Piņķu hallē arī pārdodas

     [+] [-]

, 2010-01-31 15:54, pirms 15 gadiem
"Ozo, zinot, ka Guņas favorīts ir Lemjē, bija sarunājis, ka Mario pienāk pie Guntara un kaut ko paprasa, tipa, kā tev Guņa patika šī spēle. Nianses esmu piemirsis, bet Guņa bijis autā."

Kaut kas ieprieksh nedzirdeets.

     [+] [-]

, 2010-01-31 17:20, pirms 15 gadiem
Patiešām interesanti lasīt Matuļa atbildes
"Baldera skalpu man nevajag" - jā, tā bija patiešām interesanta grāmata. Būs jāpārlasa

     [+] [-]

, 2010-01-31 17:21, pirms 15 gadiem
"Esmu dzirdējis, ka kāda jauna meitene vēloties uzrakstīt grāmatu par Ozoliņu."
Ingrīda Kraukle?!

     [+] [-]

, 2010-01-31 18:22, pirms 15 gadiem
Renārs Undelis spēlē Francijas 3.divīzijā - Metz

     [+] [-]

, 2010-01-31 23:24, pirms 15 gadiem
Par ordeni piekrītu!

     [+] [-]

, 2010-01-31 23:52, pirms 15 gadiem
Starp "staļļmeistariem un govju meitām" nevar būt kārtīgi sava aroda pratēji un ordeņa cienīgas personas? Te nu galīgu luni Matuļa kungs nolaida.

     [+] [-]

, 2010-02-01 11:42, pirms 15 gadiem
paldies par atbildi!
pilnīgi piekrītu Jums par to, ka trīsszvaigžņu ordenim sen nav tās vērtības kadai tai vajadzētu būt! brīžiem tāda sajūt, ka to dod pa labi pa kreisi!

     [+] [-]

, 2010-02-01 12:35, pirms 15 gadiem
kastasir

Starp "staļļmeistariem un govju meitām" nevar būt kārtīgi sava aroda pratēji un ordeņa cienīgas personas? Te nu galīgu luni Matuļa kungs nolaida.

Katram var būt savs viedoklis. Es uzskatu, ka ordenis jādod tiešām par kaut ko izcilu. Ja tikai par darbu, tad es arī 27 gadus esmu strādājis žurnālistikā, taču, lai domātu, ka man par to jādod ordenis. Piedod, kastasir!

Varbūt Tu zini, kādu tiešām izcilu govju meitu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-14 19:26, pirms 15 gadiem
ko Jus nemas pa to ordeni,kam vins vispar vajadzigs,butu piki labak iedevusi!!! baigais noziegums Znarokam,pienemt Vacijas pilsonibu,ko ta vinam bija te darit tai Latvija,mirt bada,tur vismaz naudu vareja nopelnit,navjau calis ari ar 3 augstakajam izglitibam,bija jadoma par vecumdienam,tad jau vins vel nezinaja,ka vares trenet un pelnit piki!!!
p.s. Tik to Latviesu valodu gan vareja iemacities!!!